piejar Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 Dziś doszedł model a ja szczęśliwie mogłem zrobić przelew Pierwsze wrażenie po otwarciu pudełka: jak ja to poskładam :rotfl: Model wygląda świetnie. Dalsze informacje w miarę rozwoju akcji :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Witam. Po kilkunastodniowym niecierpliwym przebieraniu nogami oraz nerwowym ogryzaniu paznokci - mam go! Zapakowany profesjonalnie, nadruk rewelacyjny w sumie - świetny zestaw. No i model polskiego samolotu. Gratuluję Marku. Relację z budowy będę zamieszczał sukcesywnie w miarę postępu prac. Pozdrawiam Adam. PS. Z wrażenia pomyliłem tematy :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 PS. Z wrażenia pomyliłem tematy :oops: Za pokutę dostajesz - dużo zdjęć - film z oblotu - Obiektywna recenzja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 Witam. Taką pokutę przyjmuję z radością :mrgreen: . Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 ponieważ Adaś mocno zaniepokoił mnie informacją że któraś z wręg nie pasuje (prototyp dwójka miał przepracowywane całe bebechy) postanowiłem wziąć się w końcu za napisanie instrukcji montażu wiązało się to oczywiście z koniecznością budowy następnego egzemplarza... no i rzeczywiście - zdarzyły się dwa "kwiatki" -ale łatwe do skorygowania nożykiem:) miałem mało czasu (3 godziny) -ale sporo udało mi się zrobić: kadłub i wszystkie fotki do tej części instrukcji, połączenie stateczników i zestawienie skrzydeł zastanawiam się jak będzie prezentował się po zmianach... z nowymi "kamuflarzem" i z nowymi rozpórkami... wstępnie zestawiony w całość wygląda tak: a tak prezentują się 2 wersje rozpórek skrzydłowych: co powiecie na nową wersję noska? parę fotke z montażu: http://picasaweb.google.com/1marekR/MaydayII?feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 co powiecie na nową wersję noska? No ja tam wolałem "po staremu"... ale to tyla ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 11 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 Witam. Prace nad modelem posuwają się pomału do przodu. Robię model według tego planu. A tak wygląda stan na dzisiaj. Jak widać przyjąłem inną kolejność klejenia niż sugerował Marek. Zacząłem sklejanie od dolnych elementów wewnętrznej konstrukcji kadłuba. A to dlatego że pozioma podłużnica musi być równa i do niej są przyklejone elementy komory pakietu , komory nad płatem dolnym, dolne wręgi i tylne mocowanie kółka lub płozy ogonowej, a całość jest usztywniona dwiema dolnymi bocznymi podłużnicami kadłuba. Przy takiej kolejności można zamocować poziomą podłużnicę do deski montażowej i naklejenie wszystkich elementów i to gwarantuje że podłużnica wyjdzie prosto tak jak na planie. cdn. Pozdrawiam Adam. Popełniłem błąd. :oops: Po konsultacji z Markiem okazało się że główna pozioma podłużnica kadłuba nie jest prosta. I faktycznie po przyłożeniu linijki do rysunku widać wyraźnie że jest wygięta lekko ku górze. Czyli moja metoda sklejania szkieletu kadłuba jest zła :oops: . Zrobiłem sobie niezły pasztet. Martwię się teraz o poszycie, czy będzie pasować :cry: Może uda się z tego wybrnąć. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 12 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2009 Ooops. Dobrze że jeszcze nie zacząłem kleić. A chciałem wykorzystać Twoją metodę. Leniwy dwa razy zyskuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 zostały mi 2 egzemplarze "testowe" które mogę przekazać "po kosztach" zainteresowanym jeśli ktoś ma ochotę się pobawić - to poproszę kontakt na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Poszło na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Mayday II - z silnikiem gwiazdowym i przekonstruowanym troche kadłubem miał dzisiaj oblot neistety pora późna i brak towarzystwa żeby uwiecznić poczynania powiększony ster kierunku - teraz kopie się nogę aż miło! a sam Mayday... chyba wygląda bardziej rasowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Hmm czy ta wersja też jest z epp:?: Jaki pakiecik do takiego cudeńka :lol2: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 To jest fotomontaż(i to fajny, chyba ten pomysł kiedyś skopiuje )... jeśli to wiedziałeś to sorry, piszę dla formalności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam. Prace przy moim modelu uległy znacznemu spowolnieniu ( wykończenie domu pochłania mnóstwo czasy). Jak dotąd mam zrobione to: cdn. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 wykończenie domu pochłania mnóstwo czasy Dom nie zając, a sezon modelarski i owszem - ucieka ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam. A najbardziej lotna bezwietrzna pogoda jest wtedy jak jest dużo pracy i nie można się urwać. A zima za pasem :cry: Pozdrawiam Adam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Adam zbieraj się z robotą wkoło domu bo jak przywiozę ludzi to Grill będzie cię więcej kosztował niż zawodowa ekipa murarzy :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Pogoda lotna za nami to i pora się wziąć za swój egzemplarz. Wstępnie zapoznałem się z zawartością paczki i jestem pod głębokim wrażeniem przygotowania zestawu. Profesjonalizm w każdym calu. Powiem , że nie spodziewałem się aż tak dobrego przygotowania, połowa drucików to nawet nie wiem do czego będzie potrzebna. :mrgreen: Na razie 6- (minusik za luźno włożoną kabinkę która podczas transportu lekko się zgniotła.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 No to chyba wyszedłem na prowadzenie 8) Ale muszę przyznać, że model świetny. Już nie mogę się doczekać oblotu. Skrzydła mam właściwie gotowe. Może się uda polecieć za tydzień. A może wcześniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.