Malker Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Panowie !! Spokojnie ! Paczki w Polsce z jednego miasta do drugiego czasami dochodzą od 2 do 3 tygodni. Zobaczcie odległość z HongKongu do Polski... Trochę wyrozumiałości. Modelarstwo wymaga jeszcze cierpliwości ! Mało tego, że ceny bardzo niskie to jeszcze im przesyłka nie pasuje :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 zamawiam z Hobbycity już przeszło rok i nie miałem jeszcze sytuacji ze coś nie doszło, okres przed i po światach zawsze wpływa na opóźnienia! cierpliwości nerwy i tak nie przyspiesza przesyłki :evil: EDIT: sam czekam moja wyszła z HH 31.12.2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 Nie chodzi, że coś nie pasuje poprostu - oczekiwanie na zabaweczki tak działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 5 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2010 oczekiwanie na zabaweczki tak działa No własnie w gorącej wodzie jesteście wszyscy kąpani. Dojdzie na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julo Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 .. a moja paczka to juz raczej nie dojdzie wyslana zostala 10/11/2009 i jako jedyna opcja International Air Mail (pozostale 8 jako International (Registered) Air Mail doszly bez problemow). wniosek wiec jest taki ze lepiej nie brac tej opcji wysylki nawet jak wychodzi korzystniej cenowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MironRC Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 no to coś długo jej nie ma, moja została wysłana 31.12.2009 i przedwczoraj doszła do mnie. Moze jeszcze dojdzie, trzeba poczekać, w sumie nie masz wyjścia. Track number sprawdzałeś?tam rzekomo można się dowiedzieć co z paczka :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ale julo pisze, że to nie była przesyłka rejestrowana, tylko zwykły list! Pozostaje mu więc czekać. Gdyby przesyłka była rejestrowana, to po 4 tyg. od wysłania powinien ją reklamować w HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reptyl Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 .. a moja paczka to juz raczej nie dojdzie wyslana zostala 10/11/2009 i jako jedyna opcja International Air Mail (pozostale 8 jako International (Registered) Air Mail doszly bez problemow).wniosek wiec jest taki ze lepiej nie brac tej opcji wysylki nawet jak wychodzi korzystniej cenowo... Tylko przesyłki "Registered" i "Air Parcel" mają tracking. "Unregistered" jest na ryzyko zamawiającego. Od kiedy jedna przesyłka "Unregistered" zaginęła, wolę dopłacić te 2$. Pozdrawiam, Michał PS: Julo, nie trać nadzieji, moje zamówienie z połowy listopada (Registered, więc prawdopodobnie traktowane bardziej priorytetowo) doszło tydzień temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Moje zamowienie (registered), ktore wyszlo na poczatku grudnia wciaz nie dotarlo :evil: Reklamowac, czy jeszcze zaczekac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Ja czekam na zamowienie z usa od polowy grudnia i tez ani sladu. Jesli chodzi o HK to przedwczoraj dotarlo dopiero te z grudnia. W ktorym miejscu utknela Twoja paczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Podobno w Polsce jest i to mnie dziwi, bo na poczcie nic nie wiedza. Probowac w Urzedzie Celnym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zadzwońcie na pocztę. To Wam powiedzą gdzie jest przesyłka. W googlach wpisać "śledzenie paczek" znaleźć telefon podać panience nr. przesyłki i powie gdzie jest. Moja właśnie leży na rozdzielni w Zabrzu.(i nie wiadomo na co czeka bo jest tam od 4 dni). No, ale to poczta więc wszystko możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 To ja bym sie nie przejmowal:) 1-Jan-2010 Hong Kong The item left Hong Kong for its destination on 1-Jan-2010 9-Jan-2010 Poland Arrived and is being processed. 12-Jan-2010 Poland Delivered. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 A jak robicie przelewy? Będę pierwszy raz kupował w kobbyking i zastanawiałem się nad przelewem. Na koncie int. ING chcą 40 zł więc trochę dużo. Gdzie w miarę tanio można przelać pieniądze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Gdzie w miarę tanio można przelać pieniądze? Nigdzie. Przelew międzynarodowy zawsze kosztuje i upierdliwy jest. Załatw sobie Paypal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 albo PayPal albo karta kredytowa ! inaczej sam koszt przelewu to pewnie kilkadziesiąt złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Załatw sobie Paypal. Ok. Mam już paypal'a (szybko poszło). I teraz jeszcze pytanie? Jak chce zrobić przelew (dodać środki) to obok jest napisane upewnij się, że imię i nazwisko dla konta PayPal zgadzają się z danymi zarejestrowanymi dla rachunku bankowego. Czy koniecznie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 TAK, bo na tej podstawie kasa z przelewu wpada na twoje konto PP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 a nie na podstawie identyfikatora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b0bek Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Szykuję się do pierwszego zakupu w Hobby City i mam pytanie: co wpisać w pole Parcel Contens i Declared Value? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.