buwi777 Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 Nie - dostaniesz kod o wartości tychże zrezygnowanych części i tenże kod wykorzystasz przy następnym zakupie. Podczas rezygnacji piszą WYRAŹNIE że nie zmniejszą kosztów frachtu - to Twoja strata. Za te drobiazgi ważące 70g zapłace jak za 0,5kg?? edit: Tzn - TAK - za te 70 gram zapłacisz jak za 0,5 kg :oops:
bartek1333 Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 dostaniesz kod o wartości tychże zrezygnowanych części i tenże kod wykorzystasz przy następnym zakupie a kiedy go dostane?
buwi777 Opublikowano 2 Marca 2010 Opublikowano 2 Marca 2010 O ile pamiętam - bo dawno nie rezygnowałem - od razu - w momencie jakichkolwiek problemów - kontakt z cs@hobbyking.com i podadzą kod który wykorzystujesz na drugiej stronie podczas Finalizacji następnego zakupu - jest tam pytanie o kod bonusowy ...
bartek1333 Opublikowano 4 Marca 2010 Opublikowano 4 Marca 2010 jest tam pytanie o kod bonusowy chodzi o coś takiego, co pisze w szczegółach zamówienia? "Payment Paypal or Credit Card (Amex / Visa / Mastercard) (instant-5X60xxxxxxxxxxxxx) " w miejscach "x" są cyferki i literki ********************************************************************* EDIT: Szukałem po tematach i chyba znalazłem. Ten Discount Code, co jest przy anulowaniu zamówienia, to gdzie go można później znaleźć? Z góry dzięki i proszę o szybką odpowiedź
bartek1333 Opublikowano 12 Marca 2010 Opublikowano 12 Marca 2010 Po kilku e-mailach dotyczących tego, że nie zapisałem sobie discount code :oops: , bo pierwszy raz anulowałem zamówienie i żeby mi go podali, po kilku dniach przyszedł e-mail, że dodają mi zielone do bonusowych punktów :mrgreen: . Po prostu porządna firma. Pozdrowienia dla przyjaciół ze wshodu
ali1983 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 witam. może ktoś opisać jak powiązać konto paypal z kontem w hobbycity?!
Konrad_P Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Chyba nie rozumiem pytania. Możesz toche wyjaśnić o co Ci chodzi. Czy Ty masz jakieś konto w HC?? Kurcze ja tam troche kupuje ale nie mam konta (w rozumieniu bankowym). EDIT Może chodzi ci o zweryfikowanie swojego konta(karty) żebyś był wiarygodnym klientem. Jeśli nie to tak jak napisał marcin. Logujesz się do PayPal-a i płacisz. I już.
marcin133 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 może ktoś opisać jak powiązać konto paypal z kontem w hobbycity?! Ale konta PayPal nie wiąże się ze sklepem. Sklep (jakikolwiek) obsługujący konta PayPal odsyła do strony logowania PayPal po wyborze sposobu płatności. Po zalogowaniu używając loginu i hasła do konta PayPal można dokonać płatności - cała reszta dzieje się automatycznie (kwota, konta itp, itd). P.S. Edit: O ile poprzez wyrażenie "z kontem w hobbycity" należy rozumieć "zwykłe" konto klienta, bowiem o innych nie mam pojęcia nawet o istnieniu.
marcin133 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Jako że Konrad edytując post podał informację która mnie zainteresowała, pozwolę sobie zapytać pisząc post pod postem aby nie edytować postów i zapobiec możliwemu "zakręceniu" Może chodzi ci o zweryfikowanie swojego konta(karty)żebyś był wiarygodnym klientem. A takie coś się wykonuje? I czemu ma to służyć? Byłem przekonany że jeżeli dokonuje się przedpłaty (a za takowe uważam płatność za pomocą PayPal) to w zasadzie samo przez się jest w zasadzie gwarancją wiarygodności. Chyba że nie w taki sposób działa konto PayPal lub można używać go jeszcze na inne sposoby?
Konrad_P Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Weryfikacja konta jest w PayPalu. Służy to temu że jeśli konto jest zweryfikowane to płatności (np. przed weekendem) dokonuje PayPal w ciemno bo wie z kim ma do czynienia i sobie ściągnie po weekendzie. procedura jest taka: na stronie Paypala trzeba zakliknąć w odpowiedni link. Wówczas PayPal zabierze z konta 5$ w celu sprawdzenia klienta oraz Banku. Trwa to trochę od kilku dni do 2 tyg. Po pozytywnym zweryfikowaniu oddają te 5$. Ja tak mam. Wówczas w HS "Payed" pokazuje się zdecydowanie wcześniej niż jak nie byłem zweryfikowany.
buwi777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Weryfikacja konta jest w PayPalu. Służy to temu że jeśli konto jest zweryfikowane to płatności (np. przed weekendem) dokonuje PayPal w ciemno bo wie z kim ma do czynienia i sobie ściągnie po weekendzie. a zakupy za 1 mln $ też :crazy: :?: :?: Bo wg mnie i wg ogólnie panującego systemu to PayPal na bieżąco sprawdza i ściąga ( ew. blokuje ) środki na karcie a nie po weekendzie :mrgreen: bo komputery jeszcze nie mają związków zawodowych i podczas weekendu jeszcze muszą pracować :devil: :devil:
Konrad_P Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Może jest to subiektywne odczucie. Konto mam w PeKaO SA. Przed weryfikacją strasznie długo czekałem. Zdażało się ze 3-4 dni zanim potwierdzili płarność. Teraz dostaje tego samego dnia lub naj dalej następnego. Może coś się zmieniło (na lepsze) w samym PayPal-u i działa teraz szybciej. Cóż gdybym miał 1mln $ i chciał wydać na zabawki to oni do mnie by przyjechali. :mrgreen: :
Janosik72 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 hehe Mi z paypal umozliwia na rok operacji za 1700 funtow taki mam limit transferowy,potem blokada , mimo ze na koncie polaczonym z Paypalem pieniazki sa aby zwiekszyc limit treba pisac do paypala Jan
buwi777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 heheMi z paypal umozliwia na rok operacji za 1700 funtow taki mam limit transferowy,potem blokada , mimo ze na koncie polaczonym z Paypalem pieniazki sa aby zwiekszyc limit treba pisac do paypala Jan No cóż - obywatele Wlk. Brytanii ( tzw a..ole ) są lekko :crazy: i trza ich pilnować :devil: A my tu w PL są normalne i bez limitu :mrgreen:
Janosik72 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ale Paypal jest Belgijski chyba przynajmniej tam pisalem o zwiekszenie limitu ;-)
buwi777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ale Paypal jest Belgijski chyba przynajmniej tam pisalem o zwiekszenie limitu ;-) A ja jednak myślę że Hamerykanski :shock: i ma coś wspólnego np. z ebay'em
Janosik72 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Tak jest Amerykanski , czasem moja niewiedza mnie przeraza , zasugerowalem sie tym ze pismo wysylalem do glownej siedziby (moze w europie) w Bruxeli. :oops: Jan
ali1983 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 z tym powiązaniem kont pp i hc chodziło o to jak płacić za zakupy, czyli czy w hc muszę podawać jakiś numer (login) do pp czy przy składaniu zamówienia mnie kieruje do pp? a myślę, że najprościej by było gdyby ktoś napisał instrukcję krok po kroku!!! tak jak. np "samouczek wstawiania zdjęć"
buwi777 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 z tym powiązaniem kont pp i hc chodziło o to jak płacić za zakupy, czyli czy w hc muszę podawać jakiś numer (login) do pp czy przy składaniu zamówienia mnie kieruje do pp? a myślę, że najprościej by było gdyby ktoś napisał instrukcję krok po kroku!!! tak jak. np "samouczek wstawiania zdjęć" Nie przesadzaj !! 1. Zakładasz konto na PayPalu 2. W HC robisz zakupy i zaznaczasz że płacisz PayPalem 3. HobbyCity sam przekierowuje CIĘ na stronę PayPalu " tam płacisz stosowną kwotę ( czytać i wykonywać czynności na stronie PP ) 4. PP sam przekierowuje z powrotem na stronę HC gdzie po kilku minutach masz potwierdzenie że zapłacone Czy to jest skomplikowane ??? ( pamiętajcie że to konstrukcja dla Amerykanów - kto był ten wie że inteligencją nie grzeszą :devil: )
Janeczek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 To co pisze Buwi777 w tych 4 PUNKTACH to sie zgadza... mozna dodac 5 PUNKT: 5. przy placeniu PayPal-em przesylka jest ubezpieczona ... czyli placisz i spisz spokojnie bo w razie nieotrzymania przesylki PayPal zwraca forse ... Jedyny minus to to ,ze PayPal przy kazdej wplacie na Twoje konto potraca iles tam procent od tej kwoty ....ale zrozumiale -z czegos musza zyc Paypalowcy...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.