buwi777 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Nie - dostaniesz kod o wartości tychże zrezygnowanych części i tenże kod wykorzystasz przy następnym zakupie. Podczas rezygnacji piszą WYRAŹNIE że nie zmniejszą kosztów frachtu - to Twoja strata. Za te drobiazgi ważące 70g zapłace jak za 0,5kg?? edit: Tzn - TAK - za te 70 gram zapłacisz jak za 0,5 kg :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 dostaniesz kod o wartości tychże zrezygnowanych części i tenże kod wykorzystasz przy następnym zakupie a kiedy go dostane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 O ile pamiętam - bo dawno nie rezygnowałem - od razu - w momencie jakichkolwiek problemów - kontakt z cs@hobbyking.com i podadzą kod który wykorzystujesz na drugiej stronie podczas Finalizacji następnego zakupu - jest tam pytanie o kod bonusowy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 jest tam pytanie o kod bonusowy chodzi o coś takiego, co pisze w szczegółach zamówienia? "Payment Paypal or Credit Card (Amex / Visa / Mastercard) (instant-5X60xxxxxxxxxxxxx) " w miejscach "x" są cyferki i literki ********************************************************************* EDIT: Szukałem po tematach i chyba znalazłem. Ten Discount Code, co jest przy anulowaniu zamówienia, to gdzie go można później znaleźć? Z góry dzięki i proszę o szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek1333 Opublikowano 12 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2010 Po kilku e-mailach dotyczących tego, że nie zapisałem sobie discount code :oops: , bo pierwszy raz anulowałem zamówienie i żeby mi go podali, po kilku dniach przyszedł e-mail, że dodają mi zielone do bonusowych punktów :mrgreen: . Po prostu porządna firma. Pozdrowienia dla przyjaciół ze wshodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 witam. może ktoś opisać jak powiązać konto paypal z kontem w hobbycity?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Chyba nie rozumiem pytania. Możesz toche wyjaśnić o co Ci chodzi. Czy Ty masz jakieś konto w HC?? Kurcze ja tam troche kupuje ale nie mam konta (w rozumieniu bankowym). EDIT Może chodzi ci o zweryfikowanie swojego konta(karty) żebyś był wiarygodnym klientem. Jeśli nie to tak jak napisał marcin. Logujesz się do PayPal-a i płacisz. I już. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 może ktoś opisać jak powiązać konto paypal z kontem w hobbycity?! Ale konta PayPal nie wiąże się ze sklepem. Sklep (jakikolwiek) obsługujący konta PayPal odsyła do strony logowania PayPal po wyborze sposobu płatności. Po zalogowaniu używając loginu i hasła do konta PayPal można dokonać płatności - cała reszta dzieje się automatycznie (kwota, konta itp, itd). P.S. Edit: O ile poprzez wyrażenie "z kontem w hobbycity" należy rozumieć "zwykłe" konto klienta, bowiem o innych nie mam pojęcia nawet o istnieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Jako że Konrad edytując post podał informację która mnie zainteresowała, pozwolę sobie zapytać pisząc post pod postem aby nie edytować postów i zapobiec możliwemu "zakręceniu" Może chodzi ci o zweryfikowanie swojego konta(karty)żebyś był wiarygodnym klientem. A takie coś się wykonuje? I czemu ma to służyć? Byłem przekonany że jeżeli dokonuje się przedpłaty (a za takowe uważam płatność za pomocą PayPal) to w zasadzie samo przez się jest w zasadzie gwarancją wiarygodności. Chyba że nie w taki sposób działa konto PayPal lub można używać go jeszcze na inne sposoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Weryfikacja konta jest w PayPalu. Służy to temu że jeśli konto jest zweryfikowane to płatności (np. przed weekendem) dokonuje PayPal w ciemno bo wie z kim ma do czynienia i sobie ściągnie po weekendzie. procedura jest taka: na stronie Paypala trzeba zakliknąć w odpowiedni link. Wówczas PayPal zabierze z konta 5$ w celu sprawdzenia klienta oraz Banku. Trwa to trochę od kilku dni do 2 tyg. Po pozytywnym zweryfikowaniu oddają te 5$. Ja tak mam. Wówczas w HS "Payed" pokazuje się zdecydowanie wcześniej niż jak nie byłem zweryfikowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Weryfikacja konta jest w PayPalu. Służy to temu że jeśli konto jest zweryfikowane to płatności (np. przed weekendem) dokonuje PayPal w ciemno bo wie z kim ma do czynienia i sobie ściągnie po weekendzie. a zakupy za 1 mln $ też :crazy: :?: :?: Bo wg mnie i wg ogólnie panującego systemu to PayPal na bieżąco sprawdza i ściąga ( ew. blokuje ) środki na karcie a nie po weekendzie :mrgreen: bo komputery jeszcze nie mają związków zawodowych i podczas weekendu jeszcze muszą pracować :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Może jest to subiektywne odczucie. Konto mam w PeKaO SA. Przed weryfikacją strasznie długo czekałem. Zdażało się ze 3-4 dni zanim potwierdzili płarność. Teraz dostaje tego samego dnia lub naj dalej następnego. Może coś się zmieniło (na lepsze) w samym PayPal-u i działa teraz szybciej. Cóż gdybym miał 1mln $ i chciał wydać na zabawki to oni do mnie by przyjechali. :mrgreen: : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 hehe Mi z paypal umozliwia na rok operacji za 1700 funtow taki mam limit transferowy,potem blokada , mimo ze na koncie polaczonym z Paypalem pieniazki sa aby zwiekszyc limit treba pisac do paypala Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 heheMi z paypal umozliwia na rok operacji za 1700 funtow taki mam limit transferowy,potem blokada , mimo ze na koncie polaczonym z Paypalem pieniazki sa aby zwiekszyc limit treba pisac do paypala Jan No cóż - obywatele Wlk. Brytanii ( tzw a..ole ) są lekko :crazy: i trza ich pilnować :devil: A my tu w PL są normalne i bez limitu :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ale Paypal jest Belgijski chyba przynajmniej tam pisalem o zwiekszenie limitu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ale Paypal jest Belgijski chyba przynajmniej tam pisalem o zwiekszenie limitu ;-) A ja jednak myślę że Hamerykanski :shock: i ma coś wspólnego np. z ebay'em Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Tak jest Amerykanski , czasem moja niewiedza mnie przeraza , zasugerowalem sie tym ze pismo wysylalem do glownej siedziby (moze w europie) w Bruxeli. :oops: Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 z tym powiązaniem kont pp i hc chodziło o to jak płacić za zakupy, czyli czy w hc muszę podawać jakiś numer (login) do pp czy przy składaniu zamówienia mnie kieruje do pp? a myślę, że najprościej by było gdyby ktoś napisał instrukcję krok po kroku!!! tak jak. np "samouczek wstawiania zdjęć" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 z tym powiązaniem kont pp i hc chodziło o to jak płacić za zakupy, czyli czy w hc muszę podawać jakiś numer (login) do pp czy przy składaniu zamówienia mnie kieruje do pp? a myślę, że najprościej by było gdyby ktoś napisał instrukcję krok po kroku!!! tak jak. np "samouczek wstawiania zdjęć" Nie przesadzaj !! 1. Zakładasz konto na PayPalu 2. W HC robisz zakupy i zaznaczasz że płacisz PayPalem 3. HobbyCity sam przekierowuje CIĘ na stronę PayPalu " tam płacisz stosowną kwotę ( czytać i wykonywać czynności na stronie PP ) 4. PP sam przekierowuje z powrotem na stronę HC gdzie po kilku minutach masz potwierdzenie że zapłacone Czy to jest skomplikowane ??? ( pamiętajcie że to konstrukcja dla Amerykanów - kto był ten wie że inteligencją nie grzeszą :devil: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 To co pisze Buwi777 w tych 4 PUNKTACH to sie zgadza... mozna dodac 5 PUNKT: 5. przy placeniu PayPal-em przesylka jest ubezpieczona ... czyli placisz i spisz spokojnie bo w razie nieotrzymania przesylki PayPal zwraca forse ... Jedyny minus to to ,ze PayPal przy kazdej wplacie na Twoje konto potraca iles tam procent od tej kwoty ....ale zrozumiale -z czegos musza zyc Paypalowcy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.