Marcin Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ja tam najbardziej lubie pana ktory zawsze mowi D Z I E Ń D O B R Y :] btw - widzialem na torrentach film 'Kolor magii'. Chyba zassam z ciekawosci. na IMDB cos o nim piszą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Musze Cie zmartwic - o ile sie wszem i wobec filmem zachwycaja - to ja niestety sie bardzo rozczarowalem. Jako fan SD - oczywiscie obejrzalem - tym bardziej, ze na Sky lecial, ale bez zalu robilem sobie przerwy - bez pauzowania - na papieroska/herbatki zaparzenie. Nie oddaje klimatu nawet w polowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 ...dlatego wolę czytać - moja wyobraźnia, a nie reżysera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Mnie zniszczyła dokumentnie Muzyka Duszy Muzyka z wykrokiem No i oczywiście Śmierć Szczurów. PIP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Osobiście podobał mi się Wiedźmikołaj / Hogfather - http://pl.wikipedia.org/wiki/Hogfather_(film) / http://www.imdb.com/title/tt0765458/ Muszę powiedzieć, że poza drobnymi zgrzytami, ogólny klimat był mocno dyskowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 A jak oceniacie najnowsze książki? Czy tylko mnie się wydaje, ze wychodzą zbyt szybko i nie śmieszą już tak jak wcześniejsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 A jak oceniacie najnowsze książki? Czy tylko mnie się wydaje, ze wychodzą zbyt szybko i nie śmieszą już tak jak wcześniejsze? 1. Niektore rzeczy nie smiesza jak w UK nie mieszkasz - wiele dzolkow staje sie zrozumiale dopiero jak poznasz realia w ktorych ksiazka zostala napisana. 2. Zdaje sie, ze jest inny tlumaczacy - glowy sobie uciac nie dam- jako, ze nie wszystkie ksiazki mam w UK poki co :/ 3. Na wiele rzeczy sie uodparniasz 4. Terry sie starzeje i dopadla go niestety miazdzyca czy cos w tym stylu. Na szczescie zawsze mozna wrocic do starszych ksiazek :faja: Uczone szczury mi nie podeszly - ciut ludzie dopiero za 3 razem A film powinien byc animowany - wide Shrek, wielu rzeczy ze SD nie da sie przeniesc inaczej na ekran - miejmy nadzieje, ze sie tak kiedys stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Niektore rzeczy nie smiesza jak w UK nie mieszkasz Niektóre z tych rzeczy śmieszą nawet tu w Polsce, jeśli tylko masz odpowiednio szerokie "podłoże" Główną serię Świata Dysku tłumaczy Piotr W. Cholewa i IMO robi to genialnie. Książki poboczne miały innego tłumacza/tłumaczkę i były tam małe zgrzyty. Np. właśnie Wolni Ciutludzie - tłumaczyła Dorota Malinowska-Grupińska i ludzie mają o to żal do wydawnictwa. Np. "Piękna rzecz, pomimo tłumaczenia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Rzeklbym ze wiekszosc nawet - bylem fanem SD na dlugo przed przyjazdem na te wyspe skarbow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Ostatnie 2 książki jakie czytałem, to Piekło Pocztowe i Prawda. Obydwie są - powiedział bym - niezłe, ale np. Kosiarzowi czy wspomnianym już Ciekawym Czasom ustępują A tak swoją drogą - to w Kosiarzu był ten motyw z inwazją wózków z supermarketu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Wlasnie czytam kosiarza - Tak to tam te wozki. I seler zamiast kolka :rotfl: A Piekielka nie czytalem jeszcze - wiec jutro szukam w sklepie :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Najnowszy u nas jest "Łups". Dla mnie Pratchett to Pratchett, nieodmiennie zabawny Z innych jego książek polecam "Dobry omen", a ostatnio bardzo spodobała mi się "Nacja". Trylogie o Nomach i Johnym Maxwellu też mają swój urok. No i wyszło na to, że polecam wszystko co napisał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Nacja, jako coś niedyskowego, była świetna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.