Patryk Sokol Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Witam! Mam ja oto takiego pieska: No i piesek (a suczka właściwie) ma właściwość jak wiele różnych psów, czyli boi się burzy i wiatru. Z tego co wiem to u psów to nie jest rzadkie, więc nic w tym niezwykłego nie ma. Ciekawsze jest to, że zaczyna się charakterystycznie zachowywać (ciężko opisać, trzeba pieska znać, ale głównie chodzi o to, że się klei do właściciela), już na 4-5h przed burzą. Efekt jest taki, że patrzę na Filkę i już wiem, że nie ma co na lotnisko jechać, bo mnie zaraz burza albo wichura pogoni. I teraz pytanie: Skąd ona to wie? Wyczuwa zmiany ciśnienia/ wilgotności etc? W każdym razie ja tego nie rozumiem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Myślę że wyczuwa to po duchocie jaka panuje przed burzą. Mój piesek robi dokładnie to samo! Z tym że tuż przed samą burzą chowa się w ubikacji i ciężko go wyciągnąć z niej. Zapewne dlatego, że słyszy pierwsze grzmoty (których nikt w domu nie słyszy). Psiaki to mądre i kochane stworzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgadzam się z przedmówcą to się zdarza a tak w ogóle to fajny piesek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ...i nie tylko psiaki - przekonałem sie też do kotów :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Meteopata jednym słowem. Cisnienie spada lub rośnie i juz. Kofeiny mu zapodaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ...w jednej miseczce kawusia, w drugiej browarek - pies też człowiek i pić musi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Psiaki to mądre i kochane stworzenia! ...i nie tylko psiaki - przekonałem sie też do kotów :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 pies też człowiek i pić musi A człowiek nie wielbłąd i też napić się musi :wink: :mrgreen: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ...ilość płynów należy utrzymywać na należytym poziomie, szczególnie latem, jesienią, zimą i wiosną, a nawet w okresie przedwiośnia i złotej polskiej jesieni; tak zalecają lekarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ...ilość płynów należy utrzymywać na należytym poziomie, szczególnie latem, jesienią, zimą i wiosną, a nawet w okresie przedwiośnia i złotej polskiej jesieni; tak zalecają lekarze... Na mroźną zimę najlepszy jest Antymróz, chociaż są tacy co i Borygiem nie gardzą :devil: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Norman Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Miałem kolegę z pracy który jest już dawno na emeryturze , ale posiadał pięknego dużego psa ( połączenie owczarka niemieckiego z czym tam 8) ) . Jego pies bardzo bał się burzy ( właściciel przez to miał naprawdę przechlapane ) i teraz pytanie co robił pies i właściciel w czasie burzy: 1 Pies spał razem z nim w łóżku w domu 2 Spali na działce 3 Spali w samochodzie w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 ...na wycieraczce, bo się pani domu wq.. zdenerwowała.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Miałem kolegę z pracy który jest już dawno na emeryturze , ale posiadał pięknego dużego psa ( połączenie owczarka niemieckiego z czym tam 8) ) . Jego pies bardzo bał się burzy ( właściciel przez to miał naprawdę przechlapane ) i teraz pytanie co robił pies i właściciel w czasie burzy: 1 Pies spał razem z nim w łóżku w domu 2 Spali na działce 3 Spali w samochodzie w garażu Stawiam na 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.