blekis Opublikowano 21 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2013 Silnik spokojnie wystarczy do tego łopaty 12x6 przy 3 s ( zależnie jeszcze od kołpaka jaki bedzie zastosowany) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luko Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Będzie torpeda na takim zestawie tylko, że jak na normalnym zestawie zadzierał to przy takim będzie jeszcze bardziej darł do góry. Trzeba by w takiej sytuacji sobie chyba skłon powiększyć, bo na mix SW z gazem chyba u Ciebie nie ma szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeee Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witam, podepnę się pod temat, od jakiegoś czasu mój Cularis leży w pudełku i w końcu chciałbym go ulotnić. Muszę kupić do niego silnik i regulator i tu chciałbym prosić bardziej doświadczonych kolegów o pomoc w wyborze. Założenie mam takie żeby latać na pakietach 3s 2200. Coś doradzicie niedrogiego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Witam, Mój lata na pakietach 3s 2450 z silnikiem Ray C3542/05 (KV 1250) (równie dobrze może być odpowiednik od Turnigy), łopatki 12.5x6 (trochę za duże, ale też silnik pracuje max kilkanaście sekund i nigdy na pełnych obrotach). Wyważa się jak trzeba, mocy nie brakuje, polecam setup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeee Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Dzięki za info, już myślałem, że nikt się nie odezwie A jaki masz do tego regulator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wakul Opublikowano 2 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Musiałbym sprawdzić w "modelarni", ale o ile dobrze pamiętam to jeden z tańszych 50 czy 60A, model ma 6 serw, dla bezpieczeństwa zasilanie serw dałem z dodatkowego, zewnętrznego BECa 5A. Jeszcze uwaga, jako że śmigło w moim setupie jest przewymiarowane, polecam sprawdzić pobór prądu napędu przy pełnej mocy i upewnienie się że nie przekracza prądu podanego w parametrach danego silnika i wydajności twojego regulatora (ja tak zrobiłem i u mnie było OK) lub, jeśli nie masz takiej możliwości, możesz od razu kupić silnik z mniejszym KV ( silnik 3542 kv ok 1000 i do tego śmigło ok 12.5x6 i też będzie ok). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.