jędrek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Tak sobie rzeźbiłem i wyrzeźbiłem . Ja osobiście wstrętu do depronu nie mam, ale są tacy co mają. To niech sobie pooglądają dla pocieszenia oka. Rozpietość 920 mm silnik AXI 2212/34, przewidywana waga do lotu około 400g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Jędrek, nieźle to wygląda jak na takie sobie rzeźbienie . Spory silniczek wkładasz. Ja do podobnego wrzuciłem Axa 2208/34 szedł jak rakieta a Twój, aż strach się bać. A tak poważnie to ładna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witam Latam innymi modelami o podobnej wadze na tym silniku. Mocy nigdy za dużo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Mi też się tak wydaje.(z ta mocą) Pięknie wygląda .Z jednej strony bardzo lekko a z drugiej porządna kratownica. No i wszystko czysto i starannie. :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Dopiero przed chwilą załapałem, że Edzio to zdrobnione Edge :D Modelik piękny - ja chwilowo rzeźbię w styropianie, ale balsa to i tak mój ulubiony materiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Czy można byłoby poprosić o plany, od dawna b. chciałem zbudować Edge'a... Znowu zapomniałem podać maila na wszelaki wypadek: rcbartek@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektron Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Tez bym sie chetnie zapisal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam Plany zamierzam opublikować w miesięczniku "Modelarz" . Ale jeszcze trzeba poczekać. Będą dwa , ten co na zdjęciach i większy o nieco zmienionej konstrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam Trochę czasu to trwało, ale prace posuwają się do przodu. Niestety nie zawsze jest czas coby coś podłubać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwijatkowski Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Dla mnie wypas!!!!! jesli nie byloby to problemem to prosilbym o blizsze ujecia nieoklejonego modelu-chyba takie istnieja?? Jeszcze raz gratuluje modelu!! ps Jak z masa?? Udalo sie otrzymac te zakladane 400g?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawomir Opublikowano 3 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam . Czy plan był juz opublikowany w modelarzu ? nie zawsze mam kiedy wpasc do empiku i sprawdzic co jest w numerze jezeli tak to w jakim nr. ? Jezeli nie to kiedy nalezy sie spodziewac . Za dopowiedz z góry dziekuje. Pozdrawiam Slawomir Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 3 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2007 Witam Plan jeszcze się nie ukazał. Muszę parę drobiazgów na nim dokończyć. A przede wszystkim trzeba model ulotnić i trochę nim polatać, żeby było co napisać o lataniu nim. Myślę, że plan będzie w publikacji na początku przyszłego roku. Oklejony model z silnikiem, serwami i podwoziem waży 330 g. Dojdą jeszcze aku , odbiornik i regler, tak wię waga będzie około 400-415 g, co myślę i tak będzie niezłym wynikiem . Więcej fotek konstrukcji podrzucę niebawem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 Więcej fotek konstrukcji podrzucę niebawem. Qrde jak to niebawem Andrzeju przeleciało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Andrzej "zarobiony jest", ale na pewno da radę:-) Ja czekam na większego Edzia. Andrzeju do roboty bo złote AXI aż się pali żeby tam go wsadzić;-) Za trzy tygodnie wracam do Polski to osobiście Cię pogonię;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam Motylasty - niebawem jeszcze leci . No dobra , postaram się jak najszybciej. Wojtek oba Edzie - trochę pracy z wyposażeniem i do ulotnienia . Niebawem się skończyło mały Edzio i większy Edzio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gryzon Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Jedręk : Maszynka wspaniała , ja natomiast mam pytanie troszkę z innej beczki ale dotyczy maszyny : Jak zrobiłeś REDBUlla ? Czy to jest naklejka , czy wycinanka z folii ? Kombinuję jak to zrobić na swoim modelu i szczerze mówiąc sam do końca nie wiem. Jeśli to mozliwe proszę o podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Witam Wycinanka z folii Solartrim . Trochę roboty przy tym jest. Będą też oczywiście byki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Może to coś pomoże, te dwa PDFy : http://www.rcgroups.com/forums/attachment.php?attachmentid=596358 Wydrukować na foli samo przylepnej i gotowe :wink: Gordon gdzieś tak robił jak znajdę linka to podeślę. Jest: http://forumrc.alexba.eu/ipw-web/bulletin/bb/viewtopic.php?t=5149&highlight=edge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Andrzej, jaka waga wychodzi dużego Edka - pustego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braian Opublikowano 29 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 Jędrek jak pozwolisz :?: gdzie można takie plany znaleść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.