Skocz do zawartości

Mały Edzio - wstręt do depronu

jędrek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie rzeźbiłem i wyrzeźbiłem :) . Ja osobiście wstrętu do depronu nie mam, ale są tacy co mają. To niech sobie pooglądają dla pocieszenia oka.

img2834eg6.th.jpg

img2856vs4.th.jpg

Rozpietość 920 mm silnik AXI 2212/34, przewidywana waga do lotu około 400g :)

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jędrek, nieźle to wygląda jak na takie sobie rzeźbienie :D . Spory silniczek wkładasz. Ja do podobnego wrzuciłem Axa 2208/34 szedł jak rakieta a Twój, aż strach się bać.

A tak poważnie to ładna robota.

Opublikowano

Mi też się tak wydaje.(z ta mocą)

Pięknie wygląda .Z jednej strony bardzo lekko a z drugiej porządna kratownica.

No i wszystko czysto i starannie. :!:

Opublikowano

Dopiero przed chwilą załapałem, że Edzio to zdrobnione Edge :D:D

Modelik piękny - ja chwilowo rzeźbię w styropianie, ale balsa to i tak mój ulubiony materiał :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy można byłoby poprosić o plany, od dawna b. chciałem zbudować Edge'a...

Znowu zapomniałem podać maila na wszelaki wypadek: rcbartek@gmail.com

Opublikowano

Witam

Plany zamierzam opublikować w miesięczniku "Modelarz" . Ale jeszcze trzeba poczekać. Będą dwa , ten co na zdjęciach i większy o nieco zmienionej konstrukcji :)

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Dla mnie wypas!!!!! jesli nie byloby to problemem to prosilbym o blizsze ujecia nieoklejonego modelu-chyba takie istnieja?? Jeszcze raz gratuluje modelu!! :D

ps Jak z masa?? Udalo sie otrzymac te zakladane 400g??

Opublikowano

Witam .

Czy plan był juz opublikowany w modelarzu ? nie zawsze mam kiedy wpasc do empiku i sprawdzic co jest w numerze jezeli tak to w jakim nr. ? Jezeli nie to kiedy nalezy sie spodziewac .

Za dopowiedz z góry dziekuje.

Pozdrawiam Slawomir

Opublikowano

Witam

Plan jeszcze się nie ukazał. Muszę parę drobiazgów na nim dokończyć. A przede wszystkim trzeba model ulotnić i trochę nim polatać, żeby było co napisać o lataniu nim. Myślę, że plan będzie w publikacji na początku przyszłego roku. Oklejony model z silnikiem, serwami i podwoziem waży 330 g. Dojdą jeszcze aku , odbiornik i regler, tak wię waga będzie około 400-415 g, co myślę i tak będzie niezłym wynikiem :D . Więcej fotek konstrukcji podrzucę niebawem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Andrzej "zarobiony jest", ale na pewno da radę:-) Ja czekam na większego Edzia. Andrzeju do roboty bo złote AXI aż się pali żeby tam go wsadzić;-) Za trzy tygodnie wracam do Polski to osobiście Cię pogonię;-)

Opublikowano

Witam

Motylasty - niebawem jeszcze leci :P . No dobra , postaram się jak najszybciej. Wojtek oba Edzie - trochę pracy z wyposażeniem i do ulotnienia :D .

Niebawem się skończyło :P

mały Edzio

edm1tg4.th.jpg

edm2sa3.th.jpg

edm3qm1.th.jpg

edm4of1.th.jpg

i większy Edzio

edd1vf8.th.jpg

edd2ag4.th.jpg

Opublikowano

Jedręk : Maszynka wspaniała , ja natomiast mam pytanie troszkę z innej beczki ale dotyczy maszyny : Jak zrobiłeś REDBUlla ? Czy to jest naklejka , czy wycinanka z folii ?

Kombinuję jak to zrobić na swoim modelu i szczerze mówiąc sam do końca nie wiem. Jeśli to mozliwe proszę o podpowiedź.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.