intel1995 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam, od jakiegoś czasu zastanawiam się nad budową mojego pierwszego własno ręcznie wybudowanego modelu (od razu mówią, że fundusze są ograniczone). Miał by to być motoszybowiec TOTO 2 z tej STRONY, w związku z tym mam kilka pytań. - Czy zwykłe podkłady pod panele ze sklepu budowlanego się nadadzą zamiast depronu ??? - Czy można by zastosować jeden serwomechanizm na lotki czy muszą być dwa jak w projekcie ??? - Jaką elektronikę byście mi polecili ???(byle by była tania ) Myślałem narazie tylko o 3 serwach Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=454 :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacFlyer Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 - Jaką elektronikę byście mi polecili ???(byle by była tania ) Myślałem narazie tylko o 3 serwach nie polecam tych serw :| mam ich 8 i sa blee, lepsze beda HXT 900 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intel1995 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Skoro tamte serwa są złe to co się z nimi dzieje, za słabe czy jak??? a może mogły by być te LUB te A w sprawie tego silnika to może ten będzie dobry ??? tylko nie wiem jaki regulator będzie ok PS. dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Intel1995 a w Lesznie w modelarni i Aeroklubie ludzi wywiało? Idź popytaj, pogadaj na pewno Ci dobrze doradzą, a co rozmowa na "żywca" to rozmowa na "żywca". Zawsze możesz dopytać o coś co akurat Ci się przypomni. Co się tyczy silnika powinien wystarczyć do spokojnego latania. Regulator 18-20A np. Tower Pro Mag8 20A. Możesz dać jedno serwo centralne na lotki i może być to Tower Pro SG91R, takie same serwa możesz wykorzystać na ster kierunku i wysokości. Do tego śmigło 8x6 i pakiet akumulatorów 3S, czyli o napięciu 11,1V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio88 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zrób zefirka wydaje mi sie mniej roboty a na początek jest super :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zrób zefirka wydaje mi sie mniej roboty a na początek jest super :] I nie ma lotek, jeśli nie chcesz ich robić. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intel1995 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Nie nie zefirka nie chce bo już go mam, właśnie od zefirka II zaczynałem i teraz chcę zrobić coś innego lepszego. Dzięki za wszystkie odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.