Flyer Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 O właśnie, uwagi i spostrzeżenia - suoer A twoj silnik ma gaznik z tyłu czy z boku? Bo widziałem różnie na różnych zdjęciach. W sumie to wydaje mi sie ze roznica tak niewielka ze juz bym chyba kupował w Polsce. W Modelmotor sa, a wkrotce maja byc RCGF32.
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 DLE-30 widziałem wczoraj na Allegro chyba za 900zł lub coś w tej okolicy.
Flyer Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Dziś lub jutro napisze swoje boje z pierwszym uruchomieniem oraz z pierwszą regulacja. (taka relacja od niedoświadczonego w benzynowych dla niedoświadczonych). Spostrzeżenia i uwagi. I co tam, jak sie sprawuje silnik? Latał już? Jak regulacja?
Konrad_P Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Niestety jeszcze nie latał. Co do regulacji to bezproblemowa. Na razie zostawiłem na ustawieniach fabrycznych. Dalsza regulacja już jak będzie latał. Niestety plany sie trochę zmieniły i prawdopodobnie mój PittsSpecjal poleci dopiero pod koniec roku lub dopiero na wiosnę. Ale silniczek świetny pali za 4-5 machnięciem. Wkręca się na obroty pięknie. Nie ma żadnych problemów z przejściem między wolnymi a wysokimi obrotami. Spalanie w czasie docierania OK. Na 1h pracy wziął jeden zbiornik (chyba 450ml) Olej jaki wlałem na razie w stosunku 1:24 (po dotarciu przejde na 1:32 lub 1:50) to ten: http://motorsport.istore.pl/product/view?id=182981 Drogi ale dymienie niewielkie no i polecany do zastosowań modelarskich. Cóż więcej nic nie mogę powiedzieć, ponieważ to tylko wrażenia z hamowni.
awiator Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam. Zapytam z ciekawości,na stronie sklepu nieznalazłem,mineral czy syntetyk.
Konrad_P Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ja go kupowałem jako olej syntetyczny. Ale faktycznie w opisie niema. Ale gdzieś w necie czytałem że jest to syntetyk. Edit: Sprawdziłem na nalepce SYNTETYK. (jak powiększysz zdjęcie to idzie się doczytać że to syntetyk)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.