Flyer Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 O właśnie, uwagi i spostrzeżenia - suoer A twoj silnik ma gaznik z tyłu czy z boku? Bo widziałem różnie na różnych zdjęciach. W sumie to wydaje mi sie ze roznica tak niewielka ze juz bym chyba kupował w Polsce. W Modelmotor sa, a wkrotce maja byc RCGF32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 29 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2010 DLE-30 widziałem wczoraj na Allegro chyba za 900zł lub coś w tej okolicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Dziś lub jutro napisze swoje boje z pierwszym uruchomieniem oraz z pierwszą regulacja. (taka relacja od niedoświadczonego w benzynowych dla niedoświadczonych). Spostrzeżenia i uwagi. I co tam, jak sie sprawuje silnik? Latał już? Jak regulacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Niestety jeszcze nie latał. Co do regulacji to bezproblemowa. Na razie zostawiłem na ustawieniach fabrycznych. Dalsza regulacja już jak będzie latał. Niestety plany sie trochę zmieniły i prawdopodobnie mój PittsSpecjal poleci dopiero pod koniec roku lub dopiero na wiosnę. Ale silniczek świetny pali za 4-5 machnięciem. Wkręca się na obroty pięknie. Nie ma żadnych problemów z przejściem między wolnymi a wysokimi obrotami. Spalanie w czasie docierania OK. Na 1h pracy wziął jeden zbiornik (chyba 450ml) Olej jaki wlałem na razie w stosunku 1:24 (po dotarciu przejde na 1:32 lub 1:50) to ten: http://motorsport.istore.pl/product/view?id=182981 Drogi ale dymienie niewielkie no i polecany do zastosowań modelarskich. Cóż więcej nic nie mogę powiedzieć, ponieważ to tylko wrażenia z hamowni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Witam. Zapytam z ciekawości,na stronie sklepu nieznalazłem,mineral czy syntetyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Ja go kupowałem jako olej syntetyczny. Ale faktycznie w opisie niema. Ale gdzieś w necie czytałem że jest to syntetyk. Edit: Sprawdziłem na nalepce SYNTETYK. (jak powiększysz zdjęcie to idzie się doczytać że to syntetyk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.