ECO400 Opublikowano 13 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Odbyłem lot FPV na odległość 6km :mrgreen: Co prawda nie na swojej platformie ale za to na zestawie z Betatronic i antenie panelowej Wicherka 8-) LINK DO FILMU: PS: Jak wstawić okienko z filmem na forum? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Toż to żadne FPV - na końcu pilot wyłącza silnik - tak to i 20 km można zrobić :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Witam Chyba coś Ci się pomyliło. Jakie to FPV :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Fake Ale dobry fake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 to był lot fpv i nic mi sie nie pomyliło. Platformą była motolotnia pilotowana przez mojego tate. Kamera z zasilaniem i nadajnikiem była przymocowana na kasku (dla niedwiarkow umieszcze jeszcze zdjecie ). Ten film umiesciłem głownie po to żeby pokazac ze na tanim zestawie można daleko odleciec i miec całkiem dobry obraz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 FPV dla każdego chyba kojarzy się z pilotowaniem i kontrolowaniem lotu a nie tylko kręceniu, no ale ważne, że Betatronik dał radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Następny film bedzie z modelu. To był raczej film testowy sprzetu Martwi mnie tylko jedna rzecz... serwa przy właczonym video i rc wpadaja mi w drgania mimo innych częstotliwosci nadawania sygnału. Odbiornik video jest o ok. 25cm od najbliższej elektroniki:/ serwa jakie testowałem to esky tower pro i hype. Sprawdze jeszcze hiteca i jak bedzie tak samo to oznacza to wine nadajnika video. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 to był lot fpv i nic mi sie nie pomyliło. Platformą była motolotnia pilotowana przez mojego tate. Kamera z zasilaniem i nadajnikiem była przymocowana na kasku (dla niedwiarkow umieszcze jeszcze zdjecie ). Ten film umiesciłem głownie po to żeby pokazac ze na tanim zestawie można daleko odleciec i miec całkiem dobry obraz. FPV, to pilot powinien mieć google, a nie oczkami patrzeć :twisted: Tak, to był zwykły, nagrywany lot z kamerką. Obraz może i dobry... ale jak z zasięgiem aparatury? Jednostki w pełni autonomiczne się nie liczą :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 OK dla niedowiarków zdjęcia: http://lh4.ggpht.com/_JOyCkIUBJKc/Sq-k7UoTXHI/AAAAAAAAAZs/cn2frL1xhKA/s640/20090823052.jpg http://lh5.ggpht.com/_JOyCkIUBJKc/Sq-lA6tSgyI/AAAAAAAAAZw/Bb8fptXlIA8/s640/20090823053.jpg http://lh6.ggpht.com/_JOyCkIUBJKc/Sq-lGkMcrbI/AAAAAAAAAZ0/WeupuFlsU78/s640/20090823054.jpg http://lh4.ggpht.com/_JOyCkIUBJKc/Sq-lMDr8siI/AAAAAAAAAZ4/UKUd9Q0s6OQ/s640/20090823055.jpg http://lh4.ggpht.com/_JOyCkIUBJKc/Sq-lkFxYD5I/AAAAAAAAAZ8/9V4tFc94SqY/s640/20090823056.jpg co do tych gogli to madrian, wcale nie masz racji. Do FPV nie koniecznie trzeba używać gogli. Ja używam laptopa (czasami TV) i to też jest FPV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 FPV To znaczy, że sterujesz (w naszym przypadku) modelem nie widząc go, a obraz z kamerki do niego doczepionej. To co pokazałeś to po prostu nagrany lot. Albo ja czegoś nie łapię... A używać można czegokolwiek, żeby widzieć owy obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Dawid ! . Jak prezentujesz coś to opisz to właściwie. Nie chodzi tu o wiarę czy nie ale o to, że wszyscy tu obecni uważają że nagranie FPV jest ze zdalnie sterowanego modelu. Wierzymy Ci po Twoich wyjaśnieniach co to było za nagranie i czemu służyło. Ale opis miał być wpierw a nie po "głupich" ( w tym mojej ) uwagach kolegów. Na przyszłość - wiesz co to "łopatologia" :?: I tak masz to wyjaśniać / przedstawiać. ps. CZAREK - to było nagranie poprzez ( z użyciem ) systemu video 1,2 GHz na odległość ( podobno ) do 6 km. Tylko model nie był zdalnie sterowany. To był test systemu video. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ps. CZAREK - to było nagranie poprzez ( z użyciem ) systemu video 1,2 GHz na odległość ( podobno ) do 6 km. Tylko model nie był zdalnie sterowany. To był test systemu video.dokładnie tak :!: A używać można czegokolwiek, żeby widzieć owy obraz zobacz powyższe zdjęcia i moje wypowiedzi to się dowiesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 FPV to znaczy First Person View - czyli obraz oglądany z punktu widzenia bohatera zdarzeń. W samym zwrocie nie ma nic o sterowaniu, tylko o oglądaniu. Fakt, że przyjęła się inna interpretacja... Na upartego tatą też można by sterować (np. przez komórkę), albo zaprogramować mu trasę i wypuścić go jako AAV, czyli autonomiczny aparat latający (Autonomous Aerial Vehicle). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 A czemu nie FPV - Fly Per View? :wink: Skrót ten sam, a znaczenie zupełnie inne. First Person, mnie osobiście za bardzo się kojarzy z rozrywką elektroniczną. :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieczotronix Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 A czemu nie FPV - Fly Per View? :wink: Skrót ten sam, a znaczenie zupełnie inne. First Person, mnie osobiście za bardzo się kojarzy z rozrywką elektroniczną. :lol2: Bo "Pay Per View" oznacza "płać za obejrzenie" więc "Fly Per View" oznacza "lataj za obejrzenie" ew. "Mucha za obejrzenie" http://en.wikipedia.org/wiki/First_Person_View Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.