Marcin Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Srubki i nakrętki M2 sprzedaje w Katowicach sklep modelarski, na opakowaniu srubek pisze "Modelmaking" więc tam bym uderzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dla wprawnych badaczy od razu odpowiadam, tak tak będą kontry. tylko wyczaję skąd wziąć śrubki M2.Na kontry to chyba nakrętki bardziej się nadają :?: :roll: :wink: http://www.allegro.pl/item796104722_m2_nakretka_nierdzewna_a2_nakretki_30szt_1_tanio.html http://www.allegro.pl/item794324424_m2_nakretka_nierdzewna_a2_30_sztuk_nakretki.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Dla wprawnych badaczy od razu odpowiadam, tak tak będą kontry. tylko wyczaję skąd wziąć śrubki M2. Albo zadzwonic do Krzyska Szykowskiego z aero model center, bo kupowalem u niego. Ew sklep ze srubami itd znajdujacy sie obok hali wspinaczkowej Elewator w Oliwie, 200m od przystanku SKM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejp Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Paweł, narzynkę M2 kupisz w Gdańsku w sklepie Techmetal na Pl. Wybickiego 20/22 tel. 058 3417152. Pracują w godz. od 8:00 do 16:00 niestety. Śrubki i nakrętki kupisz w sklepie Dźwignia w Oliwie. Następnym razem pytaj kolegów podczas latania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 cześć, jaką powierzchnię mają skrzydła Barakudy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 A tu mój egzemplarz :mrgreen: A TUTAJ więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olafd Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Ja otrzymałem swój wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Baracuda..baracuda.. hmm.. piękny modelik , chodzi mi taki , po głowie- tylko może ktoś podać link do specyfikacji tego modelu, sklepu ktory sprzedaje ? Jakoś google nie pomagają - odziwo . Dzięks z góry Baracuda.. fajnie brzmi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Jak google nie znajdują to może szukaj w tematach forumowych. Było ze 4 jak nie więcej tematów na ten temat. Szukaj: "Baracuda" Szukaj: "Modellot" i zobaczysz ile wyjdzie tematów. Tam jest nr telefonu, adres, nazwisko producenta wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Modellot nie ma strony, ani nie sprzedaje przez sklepy internetowe. Zamawianie tylko telefonicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Dokładnie tak ale jak młodzież się troche wysili to wszystko pisze w tych wątkach. Ja już dwa modele zamówiłem, Fregate I i Barakude i jestem bardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Znalazłem, dzięki :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 28 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2010 Wrzucam kilka fotek z postępem prac. Statecznik "tylko" okleić Orastkickiem, wkleić dźwignie i gotowe. Popychacze prawie gotowe. Z drugiej strony wyglądają tak samo. I rura balastu. Niestety nie chciała schodzić z kopyta i bez cięcia się nie obyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 O cziziz. Czy ty zrobiłeś rurę pod balast z maty szklanej ? Rozcięcie rurki było by i tak wymagane. Balast nie wszedł by i tak za nic. Musi być taki luz żeby pewnie w razie co wyszło. A to rozcięcie zwiększy ci średnicę i masz zero problemów z wkładaniem balastu. Wciskasz kliny w szczelinę na końcu po 2-3 mm i laminujesz paskiem tkaniny. I balast wchodzi jak malowany. Już to przerobiłem. Podobają mi się te dźwignie V-ki, te wklejone w SW. Opisz co to za drut i jak wykonany i wklejony w SW. Aha rozumiem że rurki węglowe pod SW masz 1 m. Co tam wsadziłeś na przedłużenie ? Bo właśnie tyle mi brakuje i się zastanawiam co a tym fantem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 O cziziz. Czy ty zrobiłeś rurę pod balast z maty szklanej ?Podwójna 160. Po konsultacjach udało mi się zrobić rurę bez rozcięcia. Balast odleję po prostu taki, żeby gładko wchodził Rurę na końcu zakleiłem sklejką 5mm i oblałem obficie żywicą. Do tego kołki blokujące z węgla 2mm i będzie git. Robiłem próby i raczej urwie rurę niż odbije deko. Jeśli jeszcze nie wkleiłeś rury, to dobrze przymierz wszystko z zamontowanym pro-forma bagnetem, popychaczami i półką. Ja strasznie się cieszę, że nie zaufałem obliczeniom Podobają mi się te dźwignie V-ki, te wklejone w SW. Opisz co to za drut i jak wykonany i wklejony w SW. Teraz trochę zmieniłem, bo ruch dźwigien jest mimośrodowy i musiałbym trochę za duży luz zostawić, ale zasada ta sama. Dźwignie wykonałem z 3mm gwoździa. Sklepałem go na końcu w długi (3-4cm) stożek, a łeb odciąłem i nagwintowałem dwójką. W mniej więcej 1/4 długości jest zgięcie o ok 60*. W sterze wywierciłem otwór pod kątem 45* do osi poprzecznej. Aha rozumiem że rurki węglowe pod SW masz 1 m. Co tam wsadziłeś na przedłużenie ?Tak jak na tym zdjęciu. Rurki są 5/3, w to wchodzi ok 15cm rurki 3/2 z 5cm zakładką, a na koniec 5cm nagwintowanej szprychy (fi 2mm) z 3cm zakładką. Pamiętaj o zmatowieniu wszystkich powierzchni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek Opublikowano 2 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2010 Witam Jak sa zabezpieczone skrzydla w kadlubie? Pomysl wlasny czy producenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 3 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2010 Skrzydła wchodzą na bagnet stalowy. Do ustalenia położenia jest niewielki stalowy kołek. To wszystko. Przed lotem należy przykleić taśmą samoprzylepną łączenie kadłub-skrzydło. Jak w klasycznych laminatach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Relacji ciąg dalszy: Gniazda na serwa, dźwignie, popychacze i testy wychylenia... Materiał na balast, blokada balastu, kokpit. W wersji beta z kablami jeszcze trochę bałagan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 19 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Najs. Co to za materiał na balast ? Ołów ? Odstąpił być troszku, dla koleżanki Barakudy Podpierałeś popychacze sterów ogonowych jakoś w kadłubie ? Jak tak to jak ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pman Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Co to za materiał na balast ? Ołów ? Odstąpił być troszku, dla koleżanki Barakudy Sie wie. Gdybyś powiedział trochę wcześniej to bym i dla Ciebie odlał. 5 takich pastylek i styka. Podpierałeś popychacze sterów ogonowych jakoś w kadłubie ? Nie. Rurka 5.5/3.5 jest raczej wystarczająco sztywna. Jeśli chcesz z jakichś powodów u siebie podeprzeć, to zobacz jak ma Andrzej w swoim Sejudzie. Wstawił pełną wręgę z dwoma otworami na wysokości spływu. P.S. Teraz ja się bawię w malowanie. Zważyłem przed akcją i stwierdzam, że mój model był cięższy niż Twój. Płaty (gołe) po 650g, kadłub (wyposażony, ale bez ołowiu) 900, statecznik 2x65g. Wyszło mi około 2300-2400 do lotu. Czy mi się ten balast przyda :?: Foty z malowania poniżej. Po pierwszym szlifowaniu wszystko wskazuje na konieczność drugiego tryśnięcia podkładem, ale już mi się nie chce... :evil: :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.