pacek Opublikowano 6 Listopada 2009 Autor Opublikowano 6 Listopada 2009 co się dało to usunąłem, właśnie skończyłem laminować drugą połówkę, tak więc forma zamknięta, teraz pozostało tylko czekać aż wyschnie, w między czasie zrobie pasery, po konsultacjach z Wową, zrobie je w ich technologii. po rozdzieleniu połówek okaże się co narobiłem i czy da się tym kadłuby robić :mrgreen: , ale raczej przed wyjazdem na urlop formy nie otworzę, ...... chyba że nie wytrzymam, wyjazd dopiero we wtorek, może wyschnie :?: :mrgreen:
pacek Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 no i nadeszła ta chwila forma otwarta, wydaje się że wszystko jest ok podział też, zresztą wyjdzie to przy pierwszym kadłubie, jedyna większa skucha jest z przodu formy ale albo uda się to naprawić albo trzeba będzie troche bardziej podcinać otwór w masce w gotowym kadłubie :mrgreen: kopyto ocalało bez żadnych ubytków :mrgreen: pozostało oczyścić formę z farby która się odkleiła od naklejek i można by spróbować zrobić 1 kadłub choć jako pierwsze planowałem wykonać szablony do malowania kadłuba w kopycie.
Janek Opublikowano 8 Listopada 2009 Opublikowano 8 Listopada 2009 nooo gratulacje, teraz tylko rozpoczynać produkcję seryjną
pacek Opublikowano 8 Listopada 2009 Autor Opublikowano 8 Listopada 2009 no raczej przed urlopem już nic nie zrobię, formy już wyczyszczone i złożone będą się sezonować postanowiłem, że nic nie będe naprawiał najwyżej dziura z przodu będzie miała troche większą średnicę niż planowałem (około 2-3 mm)
pacek Opublikowano 24 Listopada 2009 Autor Opublikowano 24 Listopada 2009 no to przez 2 tyg forma się wysezonowała spróbuje w tym tygodniu zdjąć z niej odciski na szablony do malowania i wtedy się okaże co warta jest moja praca, a przy okazji przymusowej przerwy :mrgreen: mam kilka pomysłów na szczegóły konstrukcji modelu
pacek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2009 no i dziś wylaminowałem w końcu kadłub, co z tego wyjdzie zobaczy się jutro, na dzień dzisiejszy mogę powiedzieć, że nie jest to moja ulubiona robota :mrgreen: może kiedyś jak nabiorę wprawy, ale dzisiaj całe szczęście, że dzieci w domu nie było :mrgreen:
Janek Opublikowano 2 Grudnia 2009 Opublikowano 2 Grudnia 2009 Brawo, nie zapominaj że miałeś zamiar zrobić laminatowe skrzydła :devil:
pacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 no i wyłuskałem obrzydlistwo z formy tak na moje oko dałbym sobie 3 za wykonanie a tu kilka fotek. dodam że czrny jest troche niedomalowany gdzie niegdzie (awaria pistoletu) no i niestety nie obyło się bez niedolewek ale przy następnym będe już wiedział na co zwrócić uwagę. no to nie pozostało nic innego jak wziąść się za budowe , jak będzie latał to kolejny (mam nadzieje że wykonany z troche mniejszą ilością skuch) będzie w barwach Browna i wtedy dobierzemy się Janka fokerowi do :ass:
Way Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaraz... zaraz... gdzie ja szczękę zapodziałem... :shock: :shock: :shock:
Janek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 No pięknie, skromnie z tą oceną, rzekłbym że jak będzie latał tak jak wygląda to nie mam po co uruchamiać silnika. Teraz szybko prototyp (najlepiej na ten wekend ) i testy zderzeniowe z ziemią i można rozpoczynać produkcję seryjną. Paszczę to on ma wielką.
pacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 :?: :?: :?: :?: No pięknie, skromnie z tą oceną, rzekłbym że jak będzie latał tak jak wygląda to nie mam po co uruchamiać silnika. to znaczy źle czy dobrze :mrgreen: będzie latać, czy do :ass:
Janek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Opublikowano 3 Grudnia 2009 hehe no moje stwierdzenie jest uniwersalne :mrgreen: Nie no żartuję, wygląda elegancko, a co do latania... pewnie przegra... :rotfl:
pacek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2009 pewnie przegra... a ten swoje :evil: :mrgreen:
pacek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zeby nie było że nic nie robię to dziś przymiarka surowych skrzydełek takie będzie teoretycznie malowanie.
Janek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 No w końcu coś napisał! Już myślałem że nastąpił tajny etap budowy. Że tak powiem na pierwszym zdjęciu trochę jest podobny do RWD- 6 z dodatkowym skrzydłem A poza tym to chyba to górne skrzydło będzie sporo do przodu przesunięte nieprawdaż? Stery powiększone? Bo jakieś małe. I gazu gazu z tą robotą, masz szanse na weekend go zrobić!
pacek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2009 I gazu gazu z tą robotą, masz szanse na weekend go zrobić! oczywiście :mrgreen: w 2010 roku, który chcesz :mrgreen: troche zdjęcie przekłamuje wielkość sterów, choć generalnie nie są za duże, a skrzydła wyglądają troche śmiesznie takie długie i smukłe
Janek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Ech aż się prosi zrobić laminatowy kiosk, nawet szerokość dobra. No ale wiem - najlepsze odrutowanie.. Spokojnie dasz radę na niedzielę, mogę pomóc.... przy regulacji sinika hehe, nie no jak coś - to nie ma problemu pókim na urlopie.
mariusz70 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Witam Taka mała uwaga nie to że sie wtrącam i pouczam jak budować modele i nie narzucam mojej woli ,wytykam błędy i niedoróbki ale przed oblotem to ja osobiscie zmieniłbym śmigło Arek gdyż tym na zdjęciu może troszke modelem telepać :devil:
pacek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2009 ale wiesz jak takie śmigło taśme szarpie :mrgreen: a to śmigło jest historyczne, zbroczone krwią twojego niebieskiego nieboszczyka
Janek Opublikowano 10 Grudnia 2009 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Hmm, w zasadzie jakiego by śmigła nie było efekt i tak będzie taki: https://www.fiddlersgreen.net/aircraft/Fokker-Dr1/IMAGES/Fokker-Dr-1-dogfight.jpg :devil:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.