Nergal Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Spitfire doczekał się konkurencji: Radio Control Helicopter Już widzę wysyp niedokończonych Spitfire'ów na Allegro! Teraz każdy napaleniec będzie przecież chciał latać w ogródku sterując przez okno nie wychodząc z domu! Chyba zacząłem kolejny temat na kilkadziesiąt stron... :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Łaaaał, i w dodatku spaliniak... Mniam, mniam, znowu będziemy mieli używanie na n00bach :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 nie taki gniot • Jednocylindrowy silnik spalinowy o zapłonie żarowym, pojemności 8,17cm3 i mocy 1,8KM • Sześciokanałowa jednostka sterowania o częstotliwości 2,4GHz • Żyroskopowy stabilizator lotu • Moduł zasilania oparty na czterech wymiennych akumulatorkach Ni-MH o napięciu 1,5V każdy, z możliwością ładowania • Pięć mocnych serwomechanizmów • Głowica wykonana jest z anodowanego aluminium w technologii CNC • Wymiary: długość 1,178 m x szerokość 0,110 m x wysokość 0,432 m. Waga: 2,850kg dobrze że silnik jest w ostatnich numerach przynajmniej się nie pozabijają... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Chyba juz zaloze temat "relacja z budowy" Ale nie jest tak zle - radio, odbiornik i zyro sa jako gratisowy prezent, ze o plakacie nie wspomne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Nie mogę uwierzyć że ludziom proponuje się obracającą się brzytwę o średnicy blisko 1400mm twierdząc że to bezpieczne :shock: Dla mnie to szczyt debilizmu i skrajna nieodpowiedzialność.Obłęd.Co będzie następne? Reaktor atomowy?A może wyrzutnia pocisków Stinger? Aaaa zapomniałem że można jeszcze zrobić silnik turboodrzutowy i wyważyć wirnik na mikserze kuchennym a sterować to ruskim kalkulatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Tak a'propos Spojrzalem w faq i co znalazlem ??? 26. Gdzie można latać helikopterem? Model helikoptera świetnie nadaje sie do indywidualnej zabawy na powietrzu, jak i do rywalizacji miedzy innymi modelarzami. Dzięki instrukcjom z działu "Nauka pilotażu" poznasz wszystkie tajniki modelarstwa helikopterowego. Poczynając od zasady działania i budowy każdej z części modelu, przez wyjaśnienie teorii lotu, ustawienia przedstartowe, kończąc na nauce latania własnym helikopterem zdalnie sterowanym. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Wyjdzie drogo: Ceny kolejnych numerów: Nr 1 - 14,90zł Nr 2 - 29,90zł Nr 3 i kolejne - 39,90zł :!: :!: :!: :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Zwróćcie uwagę na akumulatory w koszyku... :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gładkilot Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 jak i do rywalizacji miedzy innymi modelarzami. mammuth, ej no co ty taki zacofany jesteś ? nie słyszałeś jeszcze o esah(eli) ? może być problem z tasiemkami Pozdrawiam Aaaa zapomniałem że można jeszcze zrobić silnik turboodrzutowy i wyważyć wirnik na mikserze kuchennym a sterować to ruskim kalkulatorem.o a to wydaje się być całkiem ciekawe. Sławek zrzucamy się i zarabiamy kokosy co ty na to ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 jak w m....ę strzelił przecież to wodorki PS. a może Hesa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Nie mogę uwierzyć że ludziom proponuje się obracającą się brzytwę o średnicy blisko 1400mm twierdząc że to bezpieczne :shock: Dla mnie to szczyt debilizmu i skrajna nieodpowiedzialność.Obłęd.Co będzie następne? Reaktor atomowy?A może wyrzutnia pocisków Stinger? Aaaa zapomniałem że można jeszcze zrobić silnik turboodrzutowy i wyważyć wirnik na mikserze kuchennym a sterować to ruskim kalkulatorem. No cóż Panie Sławku, Kasa się liczy, ino kasa ... :devil: :devil: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 doczytałem się że silnik będzie sprzedawany w częściach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Jerzy , przepraszam za nie wysłanie maski ale mam na głowie sprawy w sądzie o odszkodowanie itp, w tym tygodniu wyslę :oops: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Nadajnik jest z 46 numerem. 46x40 = 1840. No tak. Full carbon KDS w zgrabnej alu walizeczce kosztuje 1650, że tak rzucę pierwszym z brzegu przykładem. RTF, z półki w sklepie u nas "nad Wisłą". Ale to elektryk, lansu takiego nie ma. Nihil novi sub sole... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Ma być 115 numerów.Szkoda chłopaków z www.epheli.pl i www.heli.waldorf.pl (pozdrowienia dla jednych i drugich ) .Teraz im będą zawracać głowę składacze helika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel95 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Ma być 115 numerów. 4565,- - no nieźle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Jerzy , przepraszam za nie wysłanie maski ale mam na głowie sprawy w sądzie o odszkodowanie itp, w tym tygodniu wyslę :oops: :twisted: Ale wpierw miałeś coś przysłać na emaila :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Jerzy , przepraszam za nie wysłanie maski ale mam na głowie sprawy w sądzie o odszkodowanie itp, w tym tygodniu wyslę :oops: :twisted: Ale wpierw miałeś coś przysłać na emaila :twisted: Ja zawaliłem sprawę i wszystko biorę na swoją głowę (wszelakie koszty). Wracając do heli za 4500 to chyba w tej cenie można kupić markowy sprzęt ?Przypuśćmy że Spectrum DX7 kosztuje z 1500 to na heli zostaje 3000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RCPawel Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Dzisiaj widziałem gazetkę w empiku, w porównaniu do innych, podobnych kolekcji wydaje mi się całkiem, całkiem..., z tego co widzę proponowanym modelem w czasopiśmie jest RAPTOR-50, model już z wyższej półki. Tylko ta cena, cała kasa poszła na easy glidera :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2136 Opublikowano 6 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 0:39 <-- tak będzie wyglądał start a w następnej serii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.