Marcin K. Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Witam. Nie mając co robić z kawałków depronu 3mm rowkowanego zrobiłem model szuwarka. Wymiary: Długość 32 cm Szerokość 25c, Napęd stanowią dwa silniki z modelu Super Sonic, do tego 4 celle aku ni-mh 2500mah Foty: To na razie tyle . Mam jeszcze film ale nie wiem jak wrzucić na neta. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 na youtube.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 19 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2007 No i jest film :jupi: http://video.google.pl/videoplay?docid=-2688319067395246923 Niezbyt wyraźny bo nakręcony komórka. Pozdrawiam. :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Kolejny wspaniały film przedstawiający w tym przypadku zieloną plamę na brązowym tle :evil: Dlaczego w ogóle umieszczacie w sieci filmy tak mizernej jakości? Popatrzyłbym sobie z przyjemnością jak to to sobie pływa ale aby było to coś jakoś widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Jak film zmniejszy sie do wym, oryginału to można spokojnie oglądać. Jednak samo pływanie można też wynikać np. z faktu powiewu wiatru bo prędkość pędzącego ślimaka to chyba max. Patrząc na sylwetkę spodziewałem się więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Coś tam widać! a tak wogóle to idzie jak przecinak Wygladem przypomina bardziej agresora a tu :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Sorki za niewyraźny film jak to zmienić?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Sorki za niewyraźny film jak to zmienić?? :shock: :shock: :shock: :shock: Nie zmienisz bo źródło jest już niskiej jakości. Postaraj sie o kamerę ewentualnie dobrej jakości aparat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 tozto pedzi jak slimak :rotfl: :rotfl: :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Może i wolno pływa ale ważne że pływa. Ale fajnie wygląda może kiedyś jak będę miał trochę wolnych funduszy to wrzucę w te "cacko" trochę lepsze silniki i akumulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Witam Kiedyś podsunąłem znajomemu pomysł na szuwarka sterowanego silnikami, z wykorzystaniem elektroniki i silników pochodzących z Chińskiego samo(nie)lotu zabawki. Znajomy z kawałków depronu i balsy "ulepił" małego szuwarka, demonem prędkości to też nie było ale jak na sterowanie tylko silnikami to zwrotność modelu była zaskoczeniem. filmik: http://bleszno.net/modelarstwo/szuwarek/Szuwarek.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz S.A.U. Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2007 Witam Wczoraj popełniłem swojego osobistego "szuwarka" Wyposażenie pozyskane z chińskiej zabawki modelik wykonany na prędce w jedno popołudnie z płytek styroduru 3 mm i 6 mm, oraz części pozostałych z prototypu "moskita" a tak pływa: (nawet na plecach) http://sau.civ.pl/forum/inne/szuwarek%20tuning.wmv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2007 Dokładnie coś takiego prezentował mój poduszkowiec.Bardzo zwrotny i szybki. Chyba go przerobie na wodnego śmigacza ,bo wydłuży się czas zabawy nie trzeba zasilać osobnego silnika do poduszki powietrznej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 WitamKiedyś podsunąłem znajomemu pomysł na szuwarka sterowanego silnikami, z wykorzystaniem elektroniki i silników pochodzących z Chińskiego samo(nie)lotu zabawki. Znajomy z kawałków depronu i balsy "ulepił" małego szuwarka, demonem prędkości to też nie było ale jak na sterowanie tylko silnikami to zwrotność modelu była zaskoczeniem. filmik: http://bleszno.net/modelarstwo/szuwarek/Szuwarek.wmv Zwrotnosc nie powinna byc zaskoczeniem. Na filmie widac jak w zakrecie szuwarek wchodzi w przechyl i zahacza smiglem o wode. Mozna to wrecz uslyszec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.