Marcin K. Posted April 17, 2007 Share Posted April 17, 2007 Witam. Nie mając co robić z kawałków depronu 3mm rowkowanego zrobiłem model szuwarka. Wymiary: Długość 32 cm Szerokość 25c, Napęd stanowią dwa silniki z modelu Super Sonic, do tego 4 celle aku ni-mh 2500mah Foty: To na razie tyle . Mam jeszcze film ale nie wiem jak wrzucić na neta. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacqubes Posted April 18, 2007 Share Posted April 18, 2007 na youtube.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted April 19, 2007 Author Share Posted April 19, 2007 No i jest film :jupi: http://video.google.pl/videoplay?docid=-2688319067395246923 Niezbyt wyraźny bo nakręcony komórka. Pozdrawiam. :jupi: Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Kolejny wspaniały film przedstawiający w tym przypadku zieloną plamę na brązowym tle :evil: Dlaczego w ogóle umieszczacie w sieci filmy tak mizernej jakości? Popatrzyłbym sobie z przyjemnością jak to to sobie pływa ale aby było to coś jakoś widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted April 20, 2007 Share Posted April 20, 2007 Jak film zmniejszy sie do wym, oryginału to można spokojnie oglądać. Jednak samo pływanie można też wynikać np. z faktu powiewu wiatru bo prędkość pędzącego ślimaka to chyba max. Patrząc na sylwetkę spodziewałem się więcej Link to comment Share on other sites More sharing options...
GregorianR Posted April 22, 2007 Share Posted April 22, 2007 Coś tam widać! a tak wogóle to idzie jak przecinak Wygladem przypomina bardziej agresora a tu :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted April 23, 2007 Author Share Posted April 23, 2007 Sorki za niewyraźny film jak to zmienić?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin133 Posted April 23, 2007 Share Posted April 23, 2007 Sorki za niewyraźny film jak to zmienić?? :shock: :shock: :shock: :shock: Nie zmienisz bo źródło jest już niskiej jakości. Postaraj sie o kamerę ewentualnie dobrej jakości aparat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 tozto pedzi jak slimak :rotfl: :rotfl: :rotfl: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin K. Posted April 24, 2007 Author Share Posted April 24, 2007 Może i wolno pływa ale ważne że pływa. Ale fajnie wygląda może kiedyś jak będę miał trochę wolnych funduszy to wrzucę w te "cacko" trochę lepsze silniki i akumulator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz S.A.U. Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 Witam Kiedyś podsunąłem znajomemu pomysł na szuwarka sterowanego silnikami, z wykorzystaniem elektroniki i silników pochodzących z Chińskiego samo(nie)lotu zabawki. Znajomy z kawałków depronu i balsy "ulepił" małego szuwarka, demonem prędkości to też nie było ale jak na sterowanie tylko silnikami to zwrotność modelu była zaskoczeniem. filmik: http://bleszno.net/modelarstwo/szuwarek/Szuwarek.wmv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz S.A.U. Posted April 29, 2007 Share Posted April 29, 2007 Witam Wczoraj popełniłem swojego osobistego "szuwarka" Wyposażenie pozyskane z chińskiej zabawki modelik wykonany na prędce w jedno popołudnie z płytek styroduru 3 mm i 6 mm, oraz części pozostałych z prototypu "moskita" a tak pływa: (nawet na plecach) http://sau.civ.pl/forum/inne/szuwarek%20tuning.wmv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Posted April 30, 2007 Share Posted April 30, 2007 Dokładnie coś takiego prezentował mój poduszkowiec.Bardzo zwrotny i szybki. Chyba go przerobie na wodnego śmigacza ,bo wydłuży się czas zabawy nie trzeba zasilać osobnego silnika do poduszki powietrznej) Link to comment Share on other sites More sharing options...
obara Posted May 22, 2007 Share Posted May 22, 2007 WitamKiedyś podsunąłem znajomemu pomysł na szuwarka sterowanego silnikami, z wykorzystaniem elektroniki i silników pochodzących z Chińskiego samo(nie)lotu zabawki. Znajomy z kawałków depronu i balsy "ulepił" małego szuwarka, demonem prędkości to też nie było ale jak na sterowanie tylko silnikami to zwrotność modelu była zaskoczeniem. filmik: http://bleszno.net/modelarstwo/szuwarek/Szuwarek.wmv Zwrotnosc nie powinna byc zaskoczeniem. Na filmie widac jak w zakrecie szuwarek wchodzi w przechyl i zahacza smiglem o wode. Mozna to wrecz uslyszec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.