Skocz do zawartości

Serwa savox

Marek:D

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Latam na nich od jakiegoś czasu. Posiadam je w heliku na tarczy (1258 TG). Potrzebne są tam szybkie, mocne i precyzyjne serwa. Nie ukrywam jestem pod ich wrażeniem, wg mnie są rewelacyjne.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli można to odświeżę trochę temat.

Czy któryś jeszcze z kolegów ma jakieś doświadczenia z tymi serwami.

Musze coś dobrać na lotki i się właśnie zastanawiam nad tym producentem.

Opublikowano

Cóż, po dłuższym czasie użytkowania mogę tylko potwierdzić wcześniejszą opinię - świetne serwa.

A co do wątpliwości - serwa Align (bardzo popularne w helikach - szybkie i mocne) to tak naprawdę Savox.

Opublikowano

Dzięki.

Poczekam, może się jeszcze ktoś odezwie.

Już prawie podjąłem decyzje o zakupie SAVOX SC-0251MG DIGITAL.

Ponieważ planuje pierwszy oblot dopiero w dopiero czerwcu to może jeszcze

ktoś w tym czasie coś napisze.

Opublikowano

W goolach nic nie znalazlem. Jedynie na stronie ModelMax są dżwignie w dość przystępnych cenach.

Niestety z tego co widzę to chyba tylko "plastik"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Boogie, widziałeś te serwa podczas pracy? Ja za miesiąc albo dwa kupię 4 sztuki SC-1256TG do Yaka-54 pod 50cm. Zobaczymy jak się spiszą. Mam tylko nadzieję, że nie będą wyrabiać się zębatki - po sezonie latania na hitekach na tytanowych przekładniach nie ma żadnych luzów, są jak nowe, a metalowe troszkę się wyrobiły.
Opublikowano

No to ja chyba to serwo i SC-1257TG będę kupował wcześniej.

Już się zdecydowałem, czekam jeszcze na model.

Koniecznie chcę jeszcze w ten sezon polatać.

Jak dostane to opisze pierwsze wrażenia.

Opublikowano

Widzialem w heliku i naprawde wydaja sie niezle. Sam sie zastanawiam nad nimi jesli uda mi sie zebrac sily i kase na nowy (wiekszy) model.

Opublikowano

Ja 2 dni temu kupilem Savox 1257TG, chodza jak szalone, ledwo nadazam wzrokiem za nimi. W modelarnia.pl powiedzieli mi, ze to sa te same co Align o jakims tam symbolu, z tym, ze Align kosztuja 300 zl. Jeden z modelarzy w innym poscie napisal, ze chodza jak zyleta. Przyznam, ze za tą cene nie dostane Futaby lub JR cyfrowego z czasem 0,07 sek.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Popieram słowa Łukasza. Serwa pierwsza klasa!! Chodzą bardzo precyzyjnie, mają grube, srebrne kable, minimalny luz na zębatkach(ale praktycznie niewyczuwalny) i ogromną siłę. Jak na razie zamocowałem 2x 1256TG na lotkach to powiem, że chodzą dość szybko. Ciekawe jak będą chodziły 1258(dwukrotnie szybsze) jak skończę ster wysokości... Jak na pierwszy rzut oka serwa warte swojej ceny. Więcej napiszę po dłuższej eksploatacji.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety ale te Savox to to samo co PowerHD TowerPro i inne tego typu badziewia, sam sie dzisiaj o tym przekonałem.. tylko że serwo powerhd w chinach kosztuje 25 dolarów a savox u nas 160 zł

Opublikowano

Niestety ale te Savox to to samo co PowerHD TowerPro i inne tego typu badziewia, sam sie dzisiaj o tym przekonałem.. tylko że serwo powerhd w chinach kosztuje 25 dolarów a savox u nas 160 zł

A mógłbyś uściślić jak się przekonałeś, na jakim modelu serwa itd?

Mam te serwa już w 3 modelach i złego słowa powiedzieć nie mogę - wręcz przeciwnie!

Opublikowano

Niestety ale te Savox to to samo co PowerHD TowerPro i inne tego typu badziewia, sam sie dzisiaj o tym przekonałem.

Merytoryczność postu powala. Może napiszesz na forum kozetka_psychoanalityka.pl?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.