cyrax_ojz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 EMS Express (POLAND) 1000g - 1999g $72.80 baterie chyba jednak trzeba będzie z niemiec zamawiać Rozbij na parę mniejszych paczek i nie będzie tak źle . Czas robić zakupy na zapas... eldorado się kończy. przy pakietach 4000 nie ma co rozbijać tylko normalne listy po 10$ wyjdzie taniej niz kurierem kilka na raz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Coś kombinujecie... 4 LiPo 2200 waga 1012g do wyboru mam: DPD 4-7 Days 0-3kg (Germany to Poland) $25.21 1987g left. International (Registered) Air Mail 1.5kg $23.59 487g left. EMS Express (POLAND) 1000g - 1999g $72.80 987g left. Air Parcel (POLAND) 1000g - 1499g $22.85 487g left. Jak widać International (Registered) Air Mail 1.5kg czyli zwiększyli limit o 500g. Nie wiem co prawda jakim kosztem bo ceny z Air Parcel są nawet niższe Przecież nikt wam nie każe wybierać EMS, bo to zawsze było i będzie najdroższe a w dodatku podatne na opłaty VAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 A tak zapytam z ciekawości. Lepsze jest Air Parcel czy Air Mail?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Po Air Mail gonisz na pocztę bo pudło nie mieści się listonoszowi do torby. Air Parcel przywozi paczkonosz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Akurat nie doświadczyłem tego abym musiał jechac na pocztę, widocznie mam sprytnego listonosza albo małe paczki zamawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 4 lipole 2200 to 8800mAh i tylko ems jest możliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikasiak Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Panowie bez podniety. Do 1kg można brać pakietów do "bólu", oczywiście aby zmieścić się w wadze, nawet powyżej 45000mAh (sprawdzone). Powyżej (4500mAh i 1kg) przynajmniej na razie tylko EMS i to tylko po nowych cenach, czyli znowu w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Hmm... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2010 ograniczenie nie pokazuje się po dodaniu lipoli do koszyka komunikat masz przy składaniu zamówienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Mam pytanie, co dają rangi ? Ostatnio "awansowałem" ale jakoś nie widzę różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Niższe ceny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Niższe ceny Pozdrawiam A widać gdzieś tą różnicę ? Albo ile ona wynosi? 1% ? mniej więcej ? Drugie pytanie, czy jest możliwość, że paczkę zatrzymał UC i pod numerem przesyłki z HK śledzę list z UC? Poprzednia przesyłka miała status: zwolnienie przez urząd celny i kolejne statusy z poszczególnych miejscowości jak paczka wędrowała do mnie. Druga paczka ma natomiast zatrzymanie przez urząd celny i ta sama trasa do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad_P Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A widać gdzieś tą różnicę Nie loguj się i zobacz ile kosztuje dany towar, następnie zaloguj się i zobacz ile teraz kosztuje ten sam towar. Kurde czy to jest naprawdę takie skomplikowane ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk-a-sz Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 A widać gdzieś tą różnicę Nie loguj się i zobacz ile kosztuje dany towar, następnie zaloguj się i zobacz ile teraz kosztuje ten sam towar. Kurde czy to jest naprawdę takie skomplikowane ?? :oops: Szukałem jakiś info a na taki prosty pomysł nie wpadłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordg90 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Panowie, bez paniki. Ceny w Niemczech są niewiele wyższe niż w Hongkongu. Poza tym, pod koniec lipca na forum HK pojawiła się informacja, że za 6 tygodni znowu będzie można wysyłać przez Air Parcel. 6 tygodni od informacji mija 7 września. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 A ja się chciałem pochwalić, że dałem :ass: . I to bez mydła! :evil: Wybrałem wysyłkę towaru listem nierejestrowanym, choć byłem święcie przekonany, że kliknąłem na Registered Airmail :shock: Towar na szczęście tylko za 50 zeta (3 baterejki i motorek ;-) ), ale szkoda byłoby i tyle stracić. Przecież aż się prosi, żeby się to komuś do łapy przykleiło... A pomyłkę zauważyłem już po wysłaniu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia, najlepiej pozytywne, w sporcie ekstremalnym pt. wysyłka towaru listem International Air Mail ($40 limit) :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ja zamawiałem tak Accucela 6 i jakieś kabelki. Wszystko pięknie, żadnych problemów i dopłat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ja zamawiałem silnik i szedł ponad 2 tygodnie od momentu nadania. Straciłem już wiarę, że jeszcze dojdzie a tu taka miła niespodzianka. Niestety nie długo się nacieszyłem bo w 3cim locie urwała się ośka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Ładziak, kilkanaście przesyłek od różnych nadawców z HK (m.in. hobbycity) różnej wartości doszło, czasami zapakowane w kopertę zawiązana na sznureczek, nigdy nic nie zginęło. Jestem w ciężkim szoku do tej pory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 A ja się chciałem pochwalić, że dałem :ass: . I to bez mydła! :evil: Wybrałem wysyłkę towaru listem nierejestrowanym, choć byłem święcie przekonany, że kliknąłem na Registered Airmail :shock: Towar na szczęście tylko za 50 zeta (3 baterejki i motorek ;-) ), ale szkoda byłoby i tyle stracić. Przecież aż się prosi, żeby się to komuś do łapy przykleiło... A pomyłkę zauważyłem już po wysłaniu. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia, najlepiej pozytywne, w sporcie ekstremalnym pt. wysyłka towaru listem International Air Mail ($40 limit) :? Zamawiając jeden silniczek za 4 dolary też dałem zwykłą Air Mail. Doszło po 6,7 dniach roboczych. Next time pamietaj o mydle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.