lordg90 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Przeczytaj ten temat, to się dowiesz. Co do czasu SwissPost, u mnie standardem jest ok. 20 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoleHunter Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Siema, dziś złożyłem zamówienie na tym hk, i mam w tym zamówieniu parę pozycji BK, i te produkty po zamówieniu nadal mają BK, czy nie powinno być -1 (że zarezerwowane) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RossiQ Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 No dobra ..... Mam zamiar zrobić swoje zakupy w sklepiku i jak to jest z tym vat-em?? Jaki % otrzymuje nakaz zapłacenia vat-u i przy jakiej wadze. Czy jest zależny od zdeklarowanej wartości przy zamówieniu? Stosunek zdeklarowanej wartości do wagi? Czy są przypadki, niepłacenia vat-u bo paczka była poniżej 1,5KG? Czy jest ona zależna od częstotliwości składania zamówień? Czy jest zależna od ilaści komponentów? Czy od "widzi mi się" celnika. Wydaje mi się żę te pytania każdy sobie zadaje. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 14 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prz3m0 Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Siema, gdy wejdę w "modifity order" mogę zrezygnować z produktów które są BK(kliknąć "CANCEL"), czy wtedy będę mógł zastąpić produkt BK na jakiś inny przedmiot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 24 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 awsze mozesz napisac do nich na zywo na chacie online.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Kto miał do czynienia ze SpeedPostem? Ile tak średnio idzie paczka od momentu nadania przez HK? Bo moja wreszcie po 11 dniach od zamówienia została wysłana :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 HobbyKing wysyła SpeedPost'em wszystkie listy polecone ekonomiczne, a przesyłki priorytetowe idą HongKong Post'em. A co jak idzie to zależy jak trafisz z masą, po prostu szukają oszczędności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Nie prawda bo jest jeszcze SwissPost którego używają do wysyłania listów poleconych zawierających LiPole. Ja pytam o Singapore post czyli SpeedPost. Nigdy jeszcze nie trafiłem na tą pocztę a mam 65 zamówień na koncie. Hong Kong post znam na wylot, Swiss Post też. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Do mnie SpeedPost szedł 2tyg (wysyłka po 2 dniach), a SwissPost idzie 3tyg. Nie wiem czy to przypadek ale LiPole docierają do mnie ZAWSZE w 3-ci piątek po złożeniu zamówienia (niezależnie od dnia zamówienia i wysyłki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Czyli jest szansa, że dojdzie jeszcze przed 6-7 sierpnia :roll: Jak by było SwissPostem to bym nawet nie liczył, że się uda bo u nich tak jak mówisz, minimum 2 a zazwyczaj prawie 3 tygodnie od wysłania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Nie wiem na ile można wierzyć trackingom ale czasami te przesyłki dłużej wędrują przez nasz kraj niż z HK lub Singapuru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_Max Opublikowano 27 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Sorki za błąd faktycznie pomyliłem SpeedPost ze SwissPostem. Tym pierwszym przysłano mi dwie paczki i obie szły 11 dni od daty nadania. Natomiast jeżeli chodzi o Pocztę Polską, 90% moich paczek trafia do mnie na drugi lub trzeci dzień roboczy od dnia wejścia na Polski urząd Celny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Witam. Czy w HK można płacić za każde zamówienie punktami..? Bo o ile dobrze czytałem to 1 pkt= 1 dolar.Prawda to..?Jeśli by się dało za każde zamówienie płacić punktami to było by super:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Panowie...a da się tam w jakiś sposób punkty dodać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekF Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Temat dla mnie nie istnieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.a.r.o. Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Post usunięty na prośbę toretto1995 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.