tadek041 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam serdecznie szanowne grono kolegów modelarzy. Mam następujący problem. Mianowicie nie dawno kupiłem sobie regulator do silników bezszczotkowych Tower Pro H40A. podłączyłem go do silnika E max HL2215-450. I mam taki problem że silnik włącza się dopiero gdy drążek gazu w aparaturze przekroczy połowę zakresu ruchu. Jaki może być w tym problem i jak go rozwiązać ? Proszę o odpowiedz i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam,jaka masz aparature?mozna w apce ustawic (tak nazwijmy)w ktorym momencie gaz ma zadzialac mialem tak samo z reglem wodnym YGA75navy,startowal od polowy tak fabrycznie zaprogramowany drazek gazu w pozycji neutralnej,moze tak byc z tym reglem.stawiam na ustawienie nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Podepnę się pod temat(nie ma o nim prawie nic na forum) co możecie mi powiedzieć o tym reglu?, zamierzam go nabyć i nie wiem co to warte? czy u innych także występowały jakieś problemy z programowaniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 99,9% że EPA "gazu" nie jest ustawione na max. %. Jeśli jest ustawione na max. to spróbuj jeszcze trymerem "gazu" "podniesć " wartość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Moze nie tyle co max gazu ale wlasnie wartosc w dol,od ktorego momentu ma gaz zadzialać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Spróbuj tak: Daj gaz na drążku na max. i podłącz regler tak jak być powinno. Po podłączeniu wszystkiego odczekaj 2sekundy i daj gaz na minimum. Odłącz pakiet i podłącz od nowa już z gazem na minimum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 6 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2009 Miałem to samo - silnik zaczynał nabierać obrotów dopiero od położenia środkowego w górę. Jednak nie były to obroty maxymalne. Dopiero ustawienie EPA pomogło. Ale oczywiście przyczyna twego niedomagania może być inna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam serdecznie szanowne grono kolegów modelarzy. Mam następujący problem. Mianowicie nie dawno kupiłem sobie regulator do silników bezszczotkowych Tower Pro H40A. podłączyłem go do silnika E max HL2215-450. I mam taki problem że silnik włącza się dopiero gdy drążek gazu w aparaturze przekroczy połowę zakresu ruchu. Jaki może być w tym problem i jak go rozwiązać ? Proszę o odpowiedz i pozdrawiam Niektóre aparatury mają program dla motoszybowców i wtedy -100% - 0 Są hamulce aerodynamiczne, a 0 - +100% - gaz. W praktyce oznacza to, że drążek gazu ma jednocześnie dwie funkcje i wygląda jakby silnik startował od połowy położenia. Tak jest np. domyślnie w MX-16, przy ustawieniu opcji punktu jałowego, jakiegokolwiek silnika. Aby to naprawić, wystarczy wybrać opcję... brak silnika :twisted: Ot, niemiecka logika. :devil: Wówczas masz na drążku gazu, tylko jedną funkcję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadek041 Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam dzięki wielkie za pomoc z programowaniem sobie już poradziłem jest banalnie proste. Natomiast jeżeli chodzi o ten start silnika to w apce miałem źle ustawione pokrętło takie jedno było na całkowitym minusie i wtedy silnik od połowy startował dałem na full plus i silnik chodzi tak jak powinien. PS: Używam aparatury Hitec Eclipse 7 PS 2 : Mam jeszcze takie pytanie odnośnie tego regulatora. Czy to on może mi tak robić że gdy uruchamiam silnik to raz uruchamia się prawidłowo płynnie a nie raz nie chce się uruchomić i słychać charakterystyczny zgrzyt ? Co może być tego przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 to raz uruchamia się prawidłowo płynnie a nie raz nie chce się uruchomić i słychać charakterystyczny zgrzyt ? Co może być tego przyczyną ? cofnij drazek do min.odczekaj chwile i musi pojsc dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.