ahaweto Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Witam. Na stronie HK pojawiła się ciekawa nowość: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10327&Product_Name=Hobby_King_Quattro_4x6S_Multi_Charger_ Może ktoś z kolegów przetłumaczy specyfikację tego wyrobu na język polski celem poznania możliwości tego urządzenia. Cztery w jednym to jest już coś. Ładowanie czterech akumulatorów na raz-jaka oszczędność czasu. Robbe wyprodukowało tylko potrójną 8) ładowarkę za cenę trzykrotnie wyższą :shock: Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Są to po prostu 4 niezależne ładowarki w jednym pudełku - w każdym razie ja to tak rozumiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Niezależne. Ale zasilanie mają z jednego źródła No i to jedno pudełko ułatwia również życie i ładowanie :mrgreen: Lecz mankamentem może być tak mocny zasilacz by wszystkie zasilić np max prądem ładowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Można skorzystać z translate.pl ale czasem źle tłumaczy Hobby King 4x6 Może ładować cztery *batteries* paczki jednocześnie żadnej sprawy jaki (co) *battery* piszą na maszynie was ma. *Quattro* 4x6 jest zaopatrywany w 4 wysoki (wysoko) wykonanie *microprocessors* oskarżenie każdy *battery* indywidualnie. Swój efektywny system ochłodzenia zapewnia bezpieczne działanie przez (w ciągu) oskarżenie albo wyładowanie obrabiać (proces). Z *Quattro4x6* *youre* zdolny rozważać (równowaga; bilans; porównywać) oskarżają *lipoly* pakować (paczka; zapełniać) na Porcie 1 podczas gdy serie proszący *LiFePo4* albo *NiMH* *battery* na Porcie 2. Całe porty pracują niezależnie siebie. Specyfikacja: Działanie (operowanie) *voltage* szeregować (szereg; zakres; wahać się): *DC* 11 ~*15V* źródło Możności (siła): *12V* *DC* (samochód (samochodowy; wagon) *battery*) / *AC* kanalizacja *PSU* (>*200Watts*) Oskarżać (oskarżenie; opłata; prosić) możność (siła; dostarczać energii elektrycznej): *50watts*, prąd jest uregulowany odpowiednio na przykład *11.1V* *battery*, prąd oskarżenia mniej więcej *4.5A* na przykład *22.2V* *battery*, prąd oskarżenia mniej więcej *2.2A* Wyładowywać (wyładowanie; zwolnienie) możność (siła; dostarczać energii elektrycznej): 5 *Watts*, prąd jest uregulowany odpowiednio Komórka rachunek: 1-15 *Ni-xx* / 1-6 *Li-xx* / 1-10 Prowadzą (kierować) kwaśne komórki (2 ~*20V*) Aktualny (prąd) dren (osuszać) dla saldowania *li-xx*: *300mA* Oskarżać (oskarżenie; opłata; prosić) skończenie *Ni-xx*: Automatyczny, negatywna Delta Szczytowe Kierownictwo skończenia Oskarżenia metody kwas (kwaśny) & *Li-xx*: Automatyczny, *voltage* zależny, *CC-CV* proces Rozmiarów: *225.4x158.6x62.4mm* Waga netto: *1.09kg* ale można się domyślić o co chodzi w tym opisie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 niby 4 ładowarki ale ... zawsze jest jakieś ale prąd ładowania mały 4,5A spowoduje ze duże ogniwa będą się ładowały wieki :wink: oczywiście przesadzam ale postęp w ogniwach idzie tak szybko że zaraz stanie się ona tylko ciekawostką ktoś kto ma wielkie ogniwa powinien się zastanowić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 A to nie jest tak że każda maa po 4.5A? Czyli sumując 18A potrzeba by ładować max prądem cztery pakiety? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1996 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Jak dla mnie ładowarka dla tych którzy czekają by potem długo polatać/pływać/jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Chyba najważniejsze w opisie, to że jedna "gałąź" ładowarki ma moc 50W. Tak dla przypomnienia, to 1Vx1A=1W, więc łatwo policzyć sobie na okrągło co z tego wynika, a "chińskość" firmy też warto brać przy tym pod uwagę i może jakiś współczynnik bezpieczeństwa mniejszy od 1 :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Jest idealna dla modelarni i tych którzy mają kilka pakietów do ładowania - np. 300 czy nawet 1000mah. Jest mniejsza niż 4 pojedyncze ładowarki a więc wygodniejsza w pakowaniu. Oczywiście poradzi sobie z 2200mah czy nawet 4000mah Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Oczywiście pomysł jest niezły, swego czasu sam chciałem mieć Electrifly Polycharge4. Ale tak się stało, że pakiety mi urosły, a ponadto pojawiły się możliwości ładowania 2C i większe. Wg opisu ładowarka jest ok i dla mnie wychodzi prawie 2x taniej niż 4szt Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger (a jest to coś podobnego, jeżeli chodzi o parametry z opisu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 35*4 vs 149.90 ? Wychodzi jak na moje to samo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 A PawelW ma taki magiczny kabelek i nim laduje 4 pakiety na raz. I kosztowal go 14zl a nie 149$. Ale ja i tak chce taka ladowarke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Domyślam się że chodzi o to że pakiety nierówno rozładowane ulegają w takim układzie niedoladowniu i szybszemu zużyciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 9 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Witam. Jednak konieczne jest dokładne tłumaczenie, szczególnie opisu technicznego. Piszą tam coś o porcie nr. 1 i nr.2 . Na fotografii gdzie widać gniazda do ładowania przy porcie nr2 i nr3 są znaczki przedstawiające termometr czyli coś o pomiarze temperatury. Doceni taką ładowarkę ktoś kto ma kilka akumulatorów i chce je szybko naładować żeby polatać po południu bo akurat pogoda zrobiła się idealna. Hubert i ja pisaliśmy że ,, dla nas,, i dla tych którzy już wielokrotnie poczynili zakupy w HK ta ładowarka jest cenowo atrakcyjna. Zasilacz do niej też musi być solidniejszy. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 35*4 vs 149.90 ? Wychodzi jak na moje to samo ... Celem wyjaśnienia sprawdziłem i cenowo u mnie jest tak:Multi Charger jest za 150$ i transport gratis, ale po zalogowaniu tylko 100$, tylko, że w tej opcji za transport płacę 27$ Na Accucel-6 nie mam zniżki i jest po 35$, czyli 4szt to 140$ plus 27$ transport. Czyli nie 2x jak napisałem sugerując się zniżką na transport, ale jednak troszkę taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Domyślam się że chodzi o to że pakiety nierówno rozładowane ulegają w takim układzie niedoladowniu i szybszemu zużyciu. Nie jesli ladujesz przez zlacze balancera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ktoś w końcu kupił ta ładowarkę? Pytam bo może bym i ja ją w przyszłości zakupił.... U mnie pakiety nie przekraczają 3Ah a raczej chowają się w pojemności 2,2Ah więc prąd ładowania = 5A jest dla mnie akceptowalny, zwłaszcza że mogę podłączyć kilka pakietów i po naładowaniu pójść się nalatać ile mi wlezie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekr Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Tłumaczenie opisu z HC HobbyKing Quattro może ładować równocześnie do 4 pakietów, niezależnie od typu pakietów. Quattro 4x6 ma 4 procesory, indywidualnie obsługujące ładowane pakiety. Wydajny system chłodzenia zapewnia bezpieczną pracę przy ładowaniu i rozładowaniu pakietów. Z quattro 4x6 jesteś w stanie ładować z balancerem pakiet lipoly na porcie 1 i w tym czasie ładować pakiet LiFePo4 lub NiMh na porcie 2. Wszystkie porty pracują niezależnie. Specyfikacja Napięcie zasilania DC11-15V Źródło zasilania 12V DC (akumulator sam.) / Zasilacz sieciowy (>200W) Moc ładowania 50W, z limitem prądu, n.p. 11,1V pakiet - prąd ładowania ok. 4,5A 22,2V pakiet - prąd ładowania ok. 2,2A Moc rozładowania 5W, z limitem prądu Ilość cel 1-15NIXX / 1-6 Li-XX / 1-10 PB (2-20V) Prąd balansowania dla LI-XX 300mA Zakończenie ładowania dla NiXX: automatyczne, ujemne DeltaPeak Zakończenie ładowania dla LiXX: automatyczne, napięciowe, CC-CV (Constant Curren Constant Voltage) ograniczenie prądu - ograniczenie napięcia Wymiary: 225.4x158.6x62.4mm Waga: 1.09kg opinie użytkowników są pozytywne, niektórzy zrzymają się na dokładność balansowania +-0,03V to za mało, tylko jedna przejściówka do balansera, menu podobne do Acucell 8150, parametry jak w Turnigy 6, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zdecydowanie jest to 4 x Accucel 6 - nawet cenowo Przydatne dla kogos, komu zalezy na miejscu, bo jest ciut mniejsza niz 4 accucele razem wzięte, no i to wlasciwie tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Zdecydowanie jest to 4 x Accucel 6 - nawet cenowo Przydatne dla kogos, komu zalezy na miejscu, bo jest ciut mniejsza niz 4 accucele razem wzięte, no i to wlasciwie tyle. Witam,zgadzam sie z przedmowca,takie same wnioski wyciagnalem,i sobie odpuściłem,tym bardziej ze mam 3 ladowarki jak ktoras siadzie to zawsze sa jescze 2 a w tym przypadku...? wiadomo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.