karlem Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 ...i piła jak smok (zapewne) :wink: Sporo było takich podróbek, dużo wcześniej przed skośnookimi. Meteor to przecież też ST. Z popapranym czasowaniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 W tej chwili wygląda tak: Dziękuję Paweł :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jager Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Najlepiej narzekac ,ze rosyjskie to badziewie a czy nasze było lepsze te Jaskółki,Piatkowskiego,Fegad,Piorun,Cezas-wykonanie tego było niejednokrotnie gorsze jak tych ruskich.Mam 3 szt Cezas i sa koślawe kartery to samo dotyczy kazdej z 5 szt Jaskółek a Pioruna to chyba robili jacyś uczniowie .Żaden z posiadanych przezemnie silników Fegad 2,5 a sa to sklepowe egzeplarze nie maja zadawalajacej kompresji i bez rozrusznika elektrycznego nie zapalą.Tak, że bądzmy obiektywni w ocenie .Sami nie mamy sie czym pochwalić a krytykujemy innych.Kolego wyczyść Komete skompletuj (mam swiecę jak chcesz ci wysle)postaw na półeczkę zawsze to ładniejsza ozdoba jak np.pluszowy miś.Nawiasem mówiac jak ktos ma jedna komete w kolekcji to rozumiem nie rozumiem natomiast osób które maja ich 10 szt.to kolekcjoner-maniak czy handlarz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Jager-zdecydowanie kolekcjoner-maniak zboczony na punkcie wszystkiego co tylko ma cylinder,dwie konsolki i miejsce na śmigło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 jager, Co można było pochwalić, to się chwali. A było parę takich silników. Co było do :ass: , to wyraźnie się mówi; najgorszemu wrogowi nie polecę Meteora, Komety czy, broń Boże, Poljota... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek504b Opublikowano 13 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 A Fegad to nie był silnik robiony samodzielnie? Był on w sklepach? Jeśli dobrze pamiętam to robił je Felicjan Gadomski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nielot Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 jager, Co można było pochwalić, to się chwali. A było parę takich silników. Co było do :ass: , to wyraźnie się mówi; najgorszemu wrogowi nie polecę Meteora, Komety czy, broń Boże, Poljota... :wink: To prawda ale co robić kiedy innych silników nie było? Meteora miałem przerobionego w/g A.Rachwała i chodził jak złoto wprawdzie na śmigle od mk17 ale 2,5 m motoszybowiec ciągał aż miło , Kometa to niestety nie dała się ogarnąć , Poljot zaczął i skończył w deseczce (stanowisku) w modelarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 ty, jeger -nie musisz rozumiec po co komu iles tam silnikow ,.....co ?zal ci :ass: sciska ? ...sam masz iles tam Jaskolek -po co ci tyle ? handlujesz czy co ? Jaskolka to bylo wg. ciebie badziewie !? -to po co masz ich 5 -wywal je jak ci sie nie podobaja ... Jaskolki to byly najlepsze seryjne Polskie silniki a ty tu takie farmazony walisz ze az sie niedobrze robi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 14 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2009 Janeczek szacun :jupi: jager a może oni te silniki robili na złość wielkiemu czerwonemu do :ass: bratu,tak na fali 13 grudnia mi się wyrwało :jupi: :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jager Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 Panowie brak Wam czego???? samokrytyki -Jak Janeczek twierdzisz ze Jaskółka to najlepszy polski silnik to żal mi ciebie -patriotyzm przycmił ci obiektywna ocenę.To zdatrza sie w twoim wieku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2010 A mnie się tam jaskółki podobają, chociaż twierdzę, że najlepszy polski silnik modelarski to ten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Panowie brak Wam czego???? samokrytyki -Jak Janeczek twierdzisz ze Jaskółka to najlepszy polski silnik to żal mi ciebie -patriotyzm przycmił ci obiektywna ocenę.To zdatrza sie w twoim wieku. a jaki był najlepszy tłokowy silniczek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2010 Jest to zbyt ogólnie zadane pytanie, a do jakiego zastosowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 chodzi mi o polskie konstrukcje, może być kilka wymienionych najlepszych w swoich klasach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 1 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2010 Panowie brak Wam czego???? samokrytyki -Jak Janeczek twierdzisz ze Jaskółka to najlepszy polski silnik to żal mi ciebie -patriotyzm przycmił ci obiektywna ocenę.To zdatrza sie w twoim wieku. Jager - jestes nastepny ktory pierdzieli o patriotyzmie -odwal sie synu Jager- jest mi "przykro " ze twoje Jaskolki sa do :ass: ...moje sa fajne i pretenduja do najladniejszych,najlepszych i najbardziej rozpowszechnionych polskich motorkow mimo ze wlasciwie SiM-y 2 b rozpoczely powszechna "mechanizacje" polskiego modelarstwa... Jager -pokaz swoja gembe zebym wiedzial z kim mam do czynienia , bo jezeli chodzi o wiek to widac ze jestes mlody gniewny ...czepiasz sie jak rzep. wrocmy do TEMATU : ;D Jager-nikt ci nie zabrania zbierac rosyjskich silnikow a zbieraj sobie ...ja zbieram Kometki jezeli nie masz Komety , i to cie gryzie, to ci odstapie moze wtedy sie odczepisz ? Janeczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Jeśli chodzi o jakość wykonania to ta konstrukcja jest bardzo zajmująca...miałem go kiedyś w swoich rękach. Z tym, że nie jest to motorek seryjnie produkowany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 panowie Administratorzy ,Moderatorzy i inni wszyscy "Swięci"czy możecie spowodować aby wybitny zanawca silników sie przedstawił,chodzi o użytkownika Jager Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 Szczepan - wyciagnoles mi to z ust .... ...Jezeli chodzi o silnik JJS (konstrukcja p. Jacka Synakiewicza ) to rzeczywiscie b. ciekawa polska konstrukcja a silnik w wykonaniu p.Andrzeja Rachwala -(tez mialem w rekach)- chodzi i to zadowalajaco (mam nawet film z pracy tego silnika) .Konstrukcja tego silnika zostala opisana w miesieczniku "Swiat Motocykli " nr .5/2006 ...silnik ten byl skonstruowany z mysla o zastosowaniu w Polskim Motocyklu JJS ale pierwsze proby sprawdzajace prawidlowosc koncepcji byly zrobione wlasnie na malym silniku o pojemnosci 6.5 ccm czyli silniku modelarskim ktory napedzal smiglo ...Mysle i mam nadzieje ze Konstruktor Pan Jacek Synakiewicz juz wkrotce wypusci na rynek polski Motocykl ktorego wyglad zapiera dech ...wzmianki i zdjecia tego motocykla (prototyp chyba juz jezdzi) byly rowniez pokazane w niemieckich czasopismach Motocyklowych ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman998 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam serdecznie. Dostałem komete md5 od mojego taty , ktory kupil ja jak byl mlody, jeszce jej nie odpalalem i wiem, ze nie byla jeszcze odpalana wogole. Pozatym nie mam ( iglicy dawkowania paliwa ? ) Z waszych postow mozna przeczytac, ze silniki sa zawodne, i trzeba je przerobic. Powiedzcie prosze jak to zrobic. Kazda rada jest mile widziana Zamieszczam fotke mojego kompletu ktory posiadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
symon5 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 ja z tłoka i korby zrobiłem brelok do kluczy :wink: jest fajny. tylko do tego się nadaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.