Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Witam. Mam problem z kamerą FCO2. a mianowicie nie mogę połączyć się z komputerem. Niby sterowniki zainstalowane i reszta ale coś jest nie tak. wykrywa mi nowy dysk, w "moim komputerze" pojawia się 'nowy dysk wymienny' ale nie mogę togo otworzyć bo wyskakuje jakiś błąd. Co jest grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 1/ na wyświetlaczu masz PC ? 2/ czy zmieniałeś soft ? ja po zmianie softu 2 dni walczyłem gdyż zły wgrałem. FCO2 jest w dwóch wersjach A i B. Wersje możesz wyczytać z tyłu obiektywu. Niestety ja dowiedziałem się o tym już po fakcie, ale udało mi się przywrócić do życia moją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 weź najedź i prawym kliknij potem eksploruj i może Ci wejdzie. Często miałem takie problemy ale z pendrive. I po w/w sposobie udawało się wejść. Wiem że to nie to samo ale można tak spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 nu wyświetlaczu PC, softa nie zmieniałem. Pierwszy ram mam w rękach tą kamere i jak na razię sie w to nie bawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 być może zgrałeś zły driver wejdz na strone FCO, pobierz nowy driver i zainstaluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 No i jest jeszcze taki problem że nie mogę sie poszukać na tej stronie... od kilku godzin siedzę w necie i szukam jak to uruchomic i zonk.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 wątek na RCgroup LINK a tu sterowniki LINK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 NO i nie dzieła... coś takiego mi sie pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 podłącz FCO do kompa PPM na moj komuter -> system -> manager urządzeń i popatrz czy nie masz wykrzykników. jak są to masz złe sterowniki odinstaluj FCO i zrestartuj kompa -> zainstaluj FCO i dopiero wtedy podłącz jak nie zadziała albo zapyta o sterowniki to wskaż katalog gdzie masz je rozpakowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 15 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Zrobiłem jak napisałeś i niec... to samo co na foto wyżej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 no to jeszcze sterowniki USB przeinstaluj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 15 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2009 Mozesz miec wirusa na kompie i FCO. Prawym klawiszem myszy i exploruj nie pomaga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Model-Fan Opublikowano 16 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2009 Witam. Mam problem z kamerą FCO2. a mianowicie nie mogę połączyć się z komputerem. Niby sterowniki zainstalowane i reszta ale coś jest nie tak. wykrywa mi nowy dysk, w "moim komputerze" pojawia się 'nowy dysk wymienny' ale nie mogę togo otworzyć bo wyskakuje jakiś błąd. Co jest grane? Tak jest jesli nie ma w urządzeniu karty pamięci. Jeśli jednak jest : sformatuj kartę . Jeśli to nie pomoże - reklamuj - czasem trafiają się problemy z komunikacją z PC. odinstaluj FCO i zrestartuj kompa -> zainstaluj FCO i dopiero wtedy podłącz .. Do pracy w trybie PC nie jest potrzebny jakikolwiek sterownik. Jest widziana jak dodatkowt twardy dysk. Jedynie do pracy w trybie kamery internetowej. Wersja softu w urządzeniu nie ma wpływu na jej współpracę z komputerem. Jesli cały czas będziesz miał problemy reklamuj sprzęt i po kłopocie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Dzięki wszystkim. Jak tylko bedzie troche kasy to kupię nową kartę pamięci i zobaczymy jak to będzie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Sprawdź czy ci się nie przesunął dzyndzel od blokady karty. Niektóre karty mają taki mały suwaczek, co działa jak zaślepka w dyskietkach. Coś takiego mnie kiedyś przestraszyło w pożyczonym aparacie :wink: Tu jest np żółty - na boku karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 8 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 Kamera wreszcie zaczęła współpracować. Kupiłem nową karte pamięci i wszstko zaczęło sie układać. Nawet udało sie to odpalić w trybie kamerki internetowej więc chyba wszystko jest ok. Wszystkim bardzo dziękuje za rady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.