Arco Opublikowano 19 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2009 Rzeczywiście spory mróz, to nie najlepsze warunki na latanie, szkoda elektroniki a przede wszystkim zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 20 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam Dzisiaj chyba nie polatamy jest za zimno (-14,5) i pruszy śnieżek, może w niedziele po świętach coś się uda, więc bądźcie przygotowani. Życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt :pom: "herbatka z cytrynką :rotfl: " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Witam. Również przyłączam się do życzeń. Dla wszystkich kolegów z naszego lotniska i dla wszystkich forumowiczów wraz z rodzinami - Wesołych Świąt. Może następna niedziela będzie bardziej sprzyjać wspólnemu lataniu. Dzisiaj w nocy było u mnie minus 18,2 stopnia Celsjusza. Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Dzisiaj pogoda nie pozwoliła nam spotkać się na lotnisku więc z kolegą Sławkiem i Tomkiem spotkaliśmy się w garażu. Postanowiliśmy zbudować 3 sztuki szybkiego montażu modeli. Wybór padł na Edga. Kolega Tomek dał nam zas.... materiał (dosłownie bo jakiś czas leżał w gołębniku ) co widać na poniższym zdjęciu. Zabraliśmy się ostro do budowy. Wykorzystaliśmy do tego w pełni profesjonalny sprzęt (patrz poniżej). Nie starczyło nam jednak dzisiaj czasu na dokończenie ale jesteśmy już blisko. Poniżej przedstawiam kilka zdjęć z naszych dzisiejszych zmagań. Nasz materiał Wycięty kadłub jeszcze przed obróbką Nasz profesjonalny sprzęt (bardzo kosztowny :devil: ) Z tego wycinamy skrzydło Skrzydło w pełnej okazałości Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrax_ojz Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 całkiem fajnie to wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Zapomniałem dodać, że model ma rozpiętość 100cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam wszystkich,zima i przygotowania do świąt zabierają dużo czasu ale może po świetach uda mi się ulotnić mój nowy nabytek Giles G 202 za napęd posłóży ASP FS61AR Four Stroke Glow Engine myślę,że wystarczy producent poleca 4takta 52 ,rozpietość 135cm waga bez wyposażenia 1500g a tu kilka fotek modelu: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3286 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3285 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3284 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3283 przed oblotem zrobie jeszcze kilka fotek,bo później może nie być okazji :twisted: :rotfl: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 22 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 Witam. Odpukaj! Piękna sztuka :shock:. Jakie wyposażenie elektroniczne zamontujesz? Pozdrawiam Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 W niedzielę się spotykamy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Myślę ,że tak co wy na to??? :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Ja na pewno będę jak pogoda dopisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam. Jestem za Pozdrawiam świątecznie Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Dopiero teraz zauważyłem zmianę daty w Twoim profilu Adam. Wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia pół wieku . Tyle lądowań co startów. Nowych perfekcyjnie wykonanych figur 3d i wszystko o czym marzysz. P.S. Czy przypadkiem nie urodziłeś się z pierwszą gwiazdą na niebie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 :pom: Wszystkiego najlepszego Adam wysokich lotów i bezpiecznych lądowań a przede wszystkim zdrowia :pom: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 25 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Wojtek jak tam święta ok paczki doszły???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Witam. Serdecznie dziękuję. Swój pierwszy krzyk wydobyłem z siebie o ósmej rano, do gwiazdki było jeszcze daleko . W swojej pierwszej kolacji Wigilijnej nie uczestniczyłem jeszcze świadomie ;D Pozdrawiam świątecznie Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietkin Opublikowano 25 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2009 Również Adam Życzę Wszystkiego Najlepszego, zwłaszcza zdrówka, pomyślności w dni powszednie. Aby hobby które uprawiasz przynosiło Tobie wiele radości. Samozaparcia no i pieniążków na realizację skrytych marzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam.Dziękuję. Jako że w tym roku w moim życiu nastąpiła jedyna w swoim rodzaju kumulacja ( i to wszystko jednego dnia), a to: bardzo okrągła rocznica urodzin, imieniny i gwiazdka. Połowica moja (która już ponad 26 lat przez palce patrzy na moje hobby) pozwoliła mi wybrać sobie prezent. Bardzo jej za to podziękowałem :* . Od razu wiedziałem co to ma być, a wybrałem to: Przy budowie skorzystam z doświadczeń kolegów którzy na naszym forum opisali swoje modele. Model zostanie wzbogacony o klapy. Pogoda jak na razie jest paskudna , może do jutra się wyklaruje. Pozdrawiam świątecznie Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 26 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Ładny model, jaka rozpiętość tego modelu???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 26 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2009 Witam. Ponad 1600mm. Model został zakupiony tutaj: http://www.modelarski.com/produkt-Model_Mentor,4024.html. Po krótkiej rozmowie z Radkiem otrzymałem rabat okolicznościowy :shock: i rabat świąteczny . Pozdrawiam świątecznie Adam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.