cyrax_ojz Opublikowano 17 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 jutro spory wiatr powyżej 5m z tendencją wzrostową do 8m/s i do tego opady deszczu w ciągu dnia ja odpuszczam pokręcę się po lokalnym terenie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Będzie ktoś dziś latał bo widzę za oknem że pogoda jest dobra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Wojtek, czy mógłbyś jeszcze raz przypomnieć mi jak podłączyć dodatkowe zasilanie odbiornika w AURORZE, aby w nadajnik pokazywał napięcie pakietu.Pamiętam ,że w miejsce zworki (na który pin podłączyć "+" i "-" . Może masz jakiś mały schemat albo zdjęcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Popołudnie dzisiaj okazało się bezwietrzne i ciepłe, aż za ciepłe. Co wróżyło możliwość opadów. Próbowaliśmy polatać i w sumie to się nawet udało ale tak nie do końca :? . Maciej zaprezentował nowe skrzydełko własnej konstrukcji w wersji bez silnika. W założeniu ma być na zbocze i duży wiatr. Dzisiaj zrobił oblot z ręki no i lata Ja próbowałem oblatać swój nowy model http://www.nastik.pl/phoenix-magic-p-1456.html Oblot był ale nie do końca udany, pomijam kropiący deszczyk ale pojawiły się kopnięcia na sterach :? . Z pakietem 1300 mAh model okazał się troszkę za ciężki na przód ale z pakietem 1000 mAh leciał całkiem nieźle ale te kopnięcia zakłócały lot :evil: Wymienię regulator a gdy to nie pomoże to odbiornik. Zadowolony jestem z lądowań, nie trzeba mu przeszkadzać . Jak widać jest to model konstrukcyjny, czyżby zbliżał się u mnie koniec ery piankowców 8) ? W Mentorze założyłem śmigło APC 13x6,5 i model nabrał życia Na koniec się rozpadało i w popłochu się spakowaliśmy i rozjechaliśmy do domów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rufio79 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Wojtek, czy mógłbyś jeszcze raz przypomnieć mi jak podłączyć dodatkowe zasilanie odbiornika w AURORZE, aby w nadajnik pokazywał napięcie pakietu.Pamiętam ,że w miejsce zworki (na który pin podłączyć "+" i "-" . Może masz jakiś mały schemat albo zdjęcie). W zestawie z odbiornikiem powinieneś mieć wtyczkę z dwoma wyprowadzonymi przewodami. Wpinasz ją zamiast zworki. Czerwony przewód dajesz do plusa a czarny do minusa regulatora. W ten sposób zasilasz odbiornik bezpośrednio z pakietu a nie jak przedtem przez beca regulatora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 18 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Adam my z Kacprem byliśmy już po 12:00 cały czas była pogoda z początku trochę mocno wiało ale zanim się rozpakowaliśmy było już super do latania jak wylataliśmy wszystkie pakiety to zabraliśmy się za grilla pirotechnik szykował jedzenie a ja ładowałem pakiety no potem w końcu dojechaliście i razem polataliśmy no na koniec się rozpadało ale za chwile przestało i ja jeszcze polatałem skrzydełkiem świeżo malowanym :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 19 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 taka cisza była w eterze myślałem ,że nikt nie lata trzeba było zadzwonić to bym też dojechał. Gratulacje Adam przed tobą nowy rozdział czyżby koniec pianek :roll: :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 20 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Nie. Jeszcze nie koniec , na warsztacie Pitts z VA . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Se troche dzisiaj polatałem pogoda była zaje...fajna i całe niebo tylko dla mnie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Jutro jak pogoda dopisze spotykamy się ok. godz 14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 My wstawimy się jak mi zdrówko pozwoli bo cały tydzień chory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Siema ,kto dzisiaj lata i o której???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy245 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 my będziemy tak po 13:00 :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek74 Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Podjadę też jak tylko naładuję pakiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Widzę, że w Złotowie cisza, nikt nie lata. Fakt pogoda fatalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOGO Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Nie jest tak źle Jarku w niedzielę pogoda była wyśmienita i sobie polataliśmy tylko fotografa zabrakło :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 A ja byłem tak zestresowany swoją kraksą że nie bylem w stanie pisać 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Adam , a co się stało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 http://www.rcclub.eu/viewtopic.php?f=87&t=2843 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1303 Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 A ja tak pomału uczę się codziennie :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.