ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja proponuje dzwonek dac na jego pierwotne miejsce [tam gdzie siedziała 400] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 ma ktoś pomysł jak to zredukować do takiego kąta jak na obrazku ertmana ? :/ tak obecnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Ja bym uciął i zrobił nowe. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Wytnij takie kółko ze sklejki np. 3mm do której przykręcisz silnik. Wyjmij tą sklejke z kadłuba i wklej w miejscie gdzie powinien być silnik. Ustawając przy tym odpowiedni skłon i wykłon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Wytnij takie kółko ze sklejki np. 3mm do której przykręcisz silnik. Wyjmij tą sklejke z kadłuba i wklej w miejscie gdzie powinien być silnik. Ustawając przy tym odpowiedni skłon i wykłon A potem śmigłem obetnie sobie ogon. Wystarczy wykleić i wkleić na nowo ale już poprawnie, z takim skosem jak jest mocowanie fabryczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 A ja bym zmieniał śmigło i wkładał w miejsce fabrycznego, ale to raczej kwestia estetyki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 4 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 a jakie śmigło by mniejsze pasowało .. może 3 lub 4 łopatowe ?;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 a po jakie licho !!!!!! moj ES ma malego czarnego ginterka ( wg mnie duzo lepszy) przy bezszczotce idzie pionowo w gore no prawie pionowo :mrgreen: bo go utrzymac w pionie nie moge (brak lotek) :wink: ten model ma tyle przerobek co modelarzy wystarczy poszukac w necie A tak na poważnie to motorek masz - wg mnie - ciut za wysoko i to go "ciągnie" ku matce ziemi ... ( wiesz - takie ramię - środek oporo - środek parcia silnika i takie tam ... )moze kloega ma i racje ale co z tymi modelami co silniki maja na wiezyczkach w szczegolnosci tych chowanych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 4 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2010 Panowie tutaj ewidentnie jest zły kąt ... A ta decha stwarza ładny opór ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 jutro postaram się przerobić :] , a może i dzisiaj :] trochę niżej dam silnik i pod większym katem i będzie lux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja mam zamocowane w ten sposób PS. jak coś silnik powinien mieć nie skłon a wykłon o góry a nie w dół Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 A jednak sie da ... Porównaj sobie twój kąt z tym zdjęciem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 5 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 nie chcę śmigłą ciąć :C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Jak nie chcesz ciąć to kup mniejsze śmigło. Umieszczając na takim długim ramieniu śmigło, musisz jeszcze bardziej go pochylić, co powoduje że silnik pracuje na marne, więc lepiej dać mniejsze śmigło. Ekonomiczniej będzie. Ja też tak poczatkowo umieściłem silnik, potem poszedłem po rozum do głowy, Jak mi mode3l zaczął się niesterowny robić. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja mam 6.3x6.3 i ciągnie porządnie model lata 70km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Ja mam 6.3x6.3 i ciągnie porządnie model lata 70km Easy star - wersja Formel One z dopalaczem :devil: ( takie Ferrariiiiii ) ps. rozumiem że 70 km/h bo chyba nie 70 km na jednym pakiecie :shock: :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jedrula Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Sorki zapomniałem :oops: napisać na godzinę. PS. 70km na jednym pakiecie chyba każdy chciałby takir FPV. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 gdybym latał fpv i tak bym tyle bez przerwy nie wylatał .. połowy bym nie przeleciał pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 6 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 nie da się tej dechy oderwać.. odejdzie razem z epp :// Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 6 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2010 nie da się tej dechy oderwać.. odejdzie razem z epp :// skalpel masz ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.