yogi Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Chciałem Was zapytać co sądzicie na temat tego modelu: http://allegro.pl/item841747881_wielka_2_silnikowa_lodz_katamaran_r_c_aku.html Miałby być to mój pierwszy model, jestem początkujący i chciłem sie dowiedzieć w jaki sposób mógłbym zwiększyć jej początkową moc ( większe silniki? np. jakie? ), przedłużyć czas działania baterii ( świetne byłyby przykłady). Wiem że dla Was są to śmieszne pytania, ale proszę o wyrozumiałość. Będę wdzięczny każdemu kto zechce pomóc. :wink: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 To ja od siebie dodam. Nie ma nawet skrętnego steru... Sterowanie zapewne jest za pomocą silników. Na moje oko nie warte uwagi nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Z tego co widziałem to skręca dobrze. Widziałem też już na tym forum dyskusję na ten temat i wydaje mi się że to akurat w większej mierze nie przeszkadza pod czas sterowania. Ale jeśli byłoby to faktycznie tak złe rozwiązanie to co proponujesz w cenie do 200 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Przecież ster jest ruchomy manualnie to co za problem podpiąć serwo? Mi sie wydaje że do zabawy to wystarczy spokojnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Szkoda że odzew jest tak mały. Dziękuję tym którzy chcieli pomóc. Mam takie pytanie: czy da się domowym sposobem stworzyć pakiet do napędu łodzi motorowej? Powiedzmy że 7,2V, i około 3000mah. Pytam bo nie wiem czy takie połączenie kilku baterii w ogóle coś da. Wszelkie wskazówki mile widziane. :wink: pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Mam prawie identyczną łódż ale pod nazwą ADMIRAL - 107cm długości. Modele to super pływają. Moje rasowanie polegało na zwiększaniu napięcia przez dodanie kolejnego ogniwa do pakietu. Różnica była zauważalna jednak przy 9 ogniwach zaczęła topić się złączka pakiet - "regulator" zostałem przy 8celach. Ten ster jest tylko po to by ustalić prostoliniowy bieg łodzi potem skręcasz już tylko silnikami. Zaraz wkleję ci link ze slizgu mojej łodzi. Tak jakj napisałem - możesz sobie sam stworzyć własny pakiet dodając cele lub wymieniając na mocniejsze. Musisz tylko uważać bo ten firmowy pakiet - w mojej łodzi - jest tak połączony, że składa sie z ...dwóch pakietów łączonych równolegle ale optycznie jest to jakby jeden pakiet. EDIT: tu masz bieg na 7celowym pakiecie - a tu bieg na 8celach - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Bardzo dziękuję. Chciałbym jeszcze poprosić o link z takimi celami, które posiadasz. Czy zwykła bateria ( paluszek ) może być ową celą? Na prawdę świetne filmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Paluszek to za małe ogniwo. U mnie te fabryczne to coś pomiędzy R20 - duża , R6 czyli paluszek. Wymiary jej to coś na wielkosć R14. Ja zamówiłem po prostu drugie ogniwo, rozpakietowałem i dołączałem do każdego po jednym potem po dwa. U ciebie nie pokazują pakietu ale z pewnością mają je na składzie. Tu masz jeszcze jeden film z pokładu tej łodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Zwykły paluszek odpada. Musisz mieć akumulatory np wielkości paluszka. Znajdziesz takie ogniwa w każdym sklepie modelarskim. ogniwa np takie: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=9471 A łączysz je w pakiet w taki sposób : http://modelarz.com/index.php?option=com_content&view=article&id=99:czenie-akumulatorow-w-baterie&catid=38:elektryki&Itemid=54 Do tego musisz mieć odpowiednią ładowarke do akumulatorów NI-CD np taką: http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p334,ladowarka-hitec-cg-340 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 5 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 Bardzo mi pomogły Wasze odpowiedzi. Poczekam kilka dni na napływ gotówki i zacznę działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paniol2005 Opublikowano 5 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2009 To ja od siebie dodam. Nie ma nawet skrętnego steru... Sterowanie zapewne jest za pomocą silników. Na moje oko nie warte uwagi nawet Wierz mi jest zwrotne i na początek zabawy z łodziami warte uwagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.