meteor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jakby było to takie proste jak to z 1 linku to bym już policzył, a tak nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Wydaje mi się że stosunek cięciw profili musi być taki sam jak stosunek długości sznurków przy listwie. Wiem że pewnie pisze bardzo niezrozumiale ale trudno mi to wytłumaczyć. :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ja mając 13 lat [no ty masz 17] to lubiłem sprawdzać takie rzeczy "empirycznie" i to się sprawdza poniekąd prawie zawsze :wink: Czasami udało mi się coś policzyć nawet :wink: Edit: Żółty wymiar to podziałka na liście, zielona to różnica jaka powstaje, problem w tym że jest ona płynna ale ja swoje rozważania na ten temat zaczął bym od takiego rysunku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kr3cik Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dla chętnych zgłębienia tajników maszynki do cięcia grawitacyjnego: http://www.charlesriverrc.org/articles/tools/brengmancutter.htm http://www.charlesriverrc.org/articles_foam_vac.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 To teraz już tylko zadanie dla kogoś kto się podejmie walki z taka maszynerią co by na podstawie tego wszystkiego co jest w linkach + własne przemyślenia zrobił piękną fotorelacje z opisem co by można było to podwiesić na przyszłość :wink: Adam mógłby zrobić tak samo z swoją wycinarką "kołkową" podając wszystkie potrzebne wzory do obliczenia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dzięki To teraz już tylko zadanie dla kogoś kto się podejmie walki z taka maszynerią co by na podstawie tego wszystkiego co jest w linkach + własne przemyślenia zrobił piękną fotorelacje z opisem co by można było to podwiesić na przyszłość :wink: Adam mógłby zrobić tak samo z swoją wycinarką "kołkową" podając wszystkie potrzebne wzory do obliczenia :wink: Zobacz pierwszy link który podesłał kr3cik i tam jest zdjęcie nr. 5 i zobacz sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dziekuje za informacje :wink: Przeczytaj jeszcze raz moją prośbę/propozycję :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Dziekuje za informacje :wink: Przeczytaj jeszcze raz moją prośbę/propozycję :wink: O ile dobrze zrozumiałem, to mam zrobić maszynę kołową i podać wszystkie wzory jakich użyłem. Tak ??? Ale pierw próbuje sposobu z ta linką naciągana prze zemnie . ale jak i to nie wyjdzie to będę próbował zrobić metoda prób i błędów no taki już się urodziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 hehe Rób, kombinuj. Tak zawsze jest najciekawiej ale nie ucz starego psa szczekać :wink: Rok 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 hehe Rób, kombinuj. Tak zawsze jest najciekawiej ale nie ucz starego psa szczekać :wink: Sorki nie za bardzo rozumiem tego przysłowia/powiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 A widzisz kawał aluminium, rolki, śruby w dole zdjęcia :wink: Całość była do Zobacz pierwszy link który podesłał kr3cik i tam jest zdjęcie nr. 5 i zobacz sobie. Czasami mówią też nie ucz księdza pacierza bądź ojca itd... Nie muszę oglądać piłek grawitacyjnych bo dla mnie to low tech, przyzwyczaiłem się do CNC :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Aha, mam nadzieję że dzisiaj wytnę parę skrzydeł. Dla mnie wycinarka CNC to niepotrzebna rzecz ras na rok wyciął bym skrzydło i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jak ras na rok to na pewno :wink: Popraw to :wink: Ja utłukłem z 20 takich latających skrzydełek w formie zagi, salaz i innych :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Ok mam nadzieję że jak wpadnę w trans robienia modeli to się z niego nie obudzę. Niee chyba już przesadziłem, ale bardziej mnie korci do babrania w oleju, smarach no poprostu uwielbiam naprawiać samochody (naprawiać no wyolbrzymiłem, bo dopiero się uczę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.