karol p Opublikowano 18 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2010 Dzięki za porady. Myślę że silniczek trochę za duży, ale pewnie też jakiegoś turnigy kupię. Co do serw to skorzystam z propozycji f-150 i kupię TP SG91R bo te większe to już spora waga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Witam, Nic się niw dzieje. Czyżby projekt stanął w miejscu? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Coś tam się dzieje. Udało mi się w gotowy kadłub wstawić po kawałeczku taką skrzynkę ze sklejki Myślę że najgorsze kombinacje mam już za sobą Pozdrawiam karol p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Idzie coś z budową??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Noo własnie jak tam Antek Zapowiadał się ładny model :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Pomalutku, ale wciąż do przodu. Skrzydło dwa dzwigary sosnowe 3x6mm reszta depron Uploaded with ImageShack.us Centropłat sklejka 2mm obklejona depronem Uploaded with ImageShack.us Mocowanie na dwa kołki drewniane i dwie śruby plastikowe M4 Uploaded with ImageShack.us Coś dla oka: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam karol p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepen02 Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Jeszcze zrobisz fajne malowanie i modelik bedzie pierwsza klasa!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrwww Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Aż miło popatrzeć jak kolega buduje, i teraz to już chyba z górki będzie.Silnik już jest wybrany? A co do serw może MG-90S będą lepsze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 18 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Silnik już jest wybrany? A co do serw może MG-90S będą lepsze? W między czasie kupiłem używany model na części: silnik Turnigy C3542 (1250KV) ------- trochę za szybki, śmigło będzie mniejsze regiel Wow-RC 40A z BEC 2 serwa Hitec HS-81 + 2 serwa Hitec HS-81MG ---------- na wysokość i kierunek. na lotki i klapy mam już komplet 4szt Esky 8g Myślę że do wiosny zdążę jeszcze zakupić Turnigy C3548-800KV Silnik ten na trzech celach będzie w sam raz do śmigła 4-łopatowego 14" (36cm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Jak pięknie wyposażony warsztat No i model I klasa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kisciu Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Model 1 klasa A ten warsztat to chyba sklep :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 21 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2010 Silnik o KV 800 będzie za wolny przy zasilaniu 3S LiPo , kup ten o KV 900 lub 1000 .Ten silnik 3542 ma moc porównywalną z tym 3548 i obroty 1250 są optymalne do zasilania 3S LiPo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2010 Silnik o KV 800 będzie za wolny przy zasilaniu 3S LiPo , kup ten o KV 900 lub 1000 .Ten silnik 3542 ma moc porównywalną z tym 3548 i obroty 1250 są optymalne do zasilania 3S LiPo . Jeżeli tak mówisz, to jeszcze lepiej. odchodzi zakup kolejnego silnika. Śmigło 14" to spore obciążenie dla takich silników i dlatego mogło by się kręcić trochę wolniej. Narazie C3542 (1250KV) na 2S 2100mAh radzi sobie dostatecznie z myśliwcem 1,3kg/1,3m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 I jak tam prace nad modelem :?: Ruszyło się coś :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2010 Dzięki za zainteresowanie, ale naprawdę niewiele czasu mogę poświęcić na budowę modelu. Jak tylko nastąpi jakiś większy postęp, to zrobię relacje. Pozdrawiam karol p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Trochę czasu minęło i w końcu przyszło natchnienie. Aluminiowo-szklane podwozie własnego pomysłu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam karol p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam, Całkiem ładne to podwozie ale czy podparcie u nasady skrzydła wytrzyma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Witam, Całkiem ładne to podwozie ale czy podparcie u nasady skrzydła wytrzyma? Będzie wzmocnione w tym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol p Opublikowano 15 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Kabinka jeszcze bez szyb. Pierw chcę pomalować, później powklejam kawałki z plexi. Skrzydła i kadłub obklejony papierem śniadaniowym na wikol. Porobione wszystkie przejścia kadłub-skrzydło. Nowa owiewka silnika zrobiona na delikatnie jako kontrolowana strefa zgniotu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam karol p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyton Opublikowano 15 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 no no ładnie ci idzie, jaka masz teraz wage modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.