Skocz do zawartości

Piper Cub J3 skala 1:6

paweł1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Silniki OS Max 40 i 46 LA różnią się nieznacznie. Ja zawsze z polecanych silników wybieram ten o większej pojemności czyli 4cm odrzuciłbym. Natomiast wybierając 6cm, a 7,5cm wybrałbym ten większy. Tak samo z 4suwem - ten rodzaj silnika zawsze musi być co najmniej o jeden wymiar większy niż 2suw czyli zamiast 40 to 52 lub 7,5cm to 10cm. Mój model o wadze 2,5kg i 170cm rozp ( ale nie Piper) latał najpierw na LA 46, a potem na 4suwie ASP 61.

Opublikowano

Ok. Sprawa silnika już rozwiązana. Będzie OS-max 46ax.

Chciałbym jeszcze dokończyć sprawę skrzydła. Czy kleić na płasko czy z 2-stopniowym wzniosem jak pisał WZ?

Opublikowano

Czy lotki wykonać na jednym serwie czy na dwóch? Czytałem że lepiej jest na dwóch ale można też na jednym. Na jednym podobno trudniej wyregulować.

Opublikowano

A ja ci powiem że lpiej zrobić na 2 i wystarzcy potem zrobic/kupić kabl Y i wykorzystujmy 1 kanał :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.