Gość Kuba.K Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 OOO moja wina... sorry.. 40/5=8gr no i jest Ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HANS Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 http://www.wsdeans.com/products/plugs/index.html to ze Hobbycity nie sprzedaje swoich podróbek DEANs nie znaczy ze ich nie produkują i sa złe.. w malych modelach idelane rozwiazanie.. male lekkie nigdy mnie nie zawiodlo w dużych i srednich jak juz to złącza typu xt60 czy inne podobne na glodach w obudowie gdzie nie mozna sie pomylic zdarzyło mi sie przy osobnych goldach w plątaninie kabli zewrzeć pakiet 12S prawie 50V i w ulamku sek jakies 100A odparowało golda w moich palcach .. ręka oparzona, przerwa w lotach na miesiac.. znam wiecej takich przypadkow zwkłe osobne goldy sa do d.. o pomylke wbrew pozorom łatwo teraz w 90 elektro bede stosował goldy ale w obudowie EC5 http://hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=9194&Product_Name=EC5_5mm_Connector_(Pair) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 XT60 ma zalety T, bez jego wadJedną pewnie ma: odkształcanie przy lutowaniu :mrgreen: Co do wycofania z HC, faktycznie mają różne złączki, a deans nie. No i teraz podobno XT60 będą w lutowane w sprzedawanych pakietach. Pożyjemy, zobaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No i teraz podobno XT60 będą w lutowane w sprzedawanych pakietach. Już są ... spójrz na pakiety Turnigy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Sokol Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 XT60 ma zalety T, bez jego wadJedną pewnie ma: odkształcanie przy lutowaniu :mrgreen: A to tak łatwo obejść. Wystarczy przed lutowaniem spiąć razem męską i żeńską wtyczkę. Nawet jeśli w czasie lutowania plastik zmięknie to i tak druga strona złącza je utrzyma w odpowiednim kształcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Zawsze używam tylko goldów i w dodatku 2 mm zarówno do małych deproniaków jak i motoszybowców Do 30 A można spokojnie ich używać bez obawy że się grzeją Nigdy nie miałem z nimi problemu . T -coś tam , ,włożyłem ale rozpiąć to świństwo to trzeba się napocić :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Trzeba kartofelki jeść :wink: Goldy nie zawsze można polutować tak łatwo ze względu na różnice grubości kabel wtyczka, co praktycznie nie występuje w T-deans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 "Goldy nie zawsze można polutować tak łatwo: Trzeba "złotą" raczkę mieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 To proponuje na 5mm golda przylutowac 8mm kabel :wink: Do T-deans sie da :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Aż "takich 'prądów nie używam :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 a ja latam na mixie przy silnikach wiekszosci mam samocjodowe konektory ...a do kilku inych goldy i wiekszych silnikow, ale mam przejsciowki od akumulatorow dominuja konektorki samochodowe i o dziwo sie nie grzeją tylko ciężej sie je lutuje a t-deans mialem w 3 akumulatorach, to niemialem złączek męskich do reglerkow to musialem wymienic ale teraz jak czytam to, to powymieniam na t-deans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 robraf ,przepraszam ,w jakim Ty języku piszesz bo trudno zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 No szkoda T-deansów, ale te nowe XT-60, maja te same zalety co deansy i goldy, bez ich wad. W końcu będzie za co chwycić przy rozłączaniu (t-deans nie) i można będzie jednym ruchem obydwa bieguny rozłączyć (goldy nie), aha no i można z nich wyłącznik zrobić (goldy nie). Chyba zakupie, ktoś chce mój zapas T-deansów? baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Z tym przykładem chodziło mi o to że rozmiar golda jest prawie zawsze dopasowany do kabla, w przypadku nawet XT-60 bedzie to problem a z t-deans kabel moze miec 2mm a może i miec 8mm i nie robi mu to problemu. No i mamy jeden standard wszyscy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 3 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 XT60 mają dokładnie ten sam patent na lutowanie, co T! Ale bądźmy realistami - co z tego, że do T można przylutować gruby kabel, skoro ich dopuszczalne prądy są porównywalne z goldami 2-3mm, a do tego bardzo łatwo tę granicę obniżyć przegrzewając złącze w czasie lutowania - o co nie trudno. W goldach zawsze można przylutować przewymiarowane kable, a tylko o to chyba chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nergal Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 ktoś chce mój zapas T-deansów? Chętnie! Kwestia ceny! Zaraz nas przyozdobią na czerwono Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Zawsze używam tylko goldów i w dodatku 2 mm zarówno do małych deproniaków jak i motoszybowców Do 30 A można spokojnie ich używać bez obawy że się grzeją Nigdy nie miałem z nimi problemu . T -coś tam , ,włożyłem ale rozpiąć to świństwo to trzeba się napocić :cry: podtrzymuje te wypowiedz2mm gold bez grzania przepuszcza 30A na stale Ja stosuje Tylko 2mm goldy nawet tam gdzie prady dochodza do 50-60A chwilowo Jakos bez awarii :rotfl: Do lutowania uzywam malego palnika 2 sek i gotowe T-deans to jakies nieporozumienie bylo :lol2: Ps zapomnialem i sie poprawiam do 10A uzywam tych 0,8mm z HC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Panowie, to jest rozmowa w stylu "Czyja żona jest ładniejsza", a przecież wiadomo, że wszystkie żony są najładniejsze dla ich mężów, czyż nie? Chcę powiedzieć tylko tyle, że jeśli ktoś lubi stosować T-deansy, to nie widzę powodu dla którego miałby ich nie stosować To samo z XT60. Po co kopać się z koniec (dotyczy to jednej i drugiej strony). W ogóle ten post to taka mała sugestia, aby (jeśli nie zamykać tego wątku) zamiast dyskusji o wyższości świąt jednych nad drugimi zamieszczać porady jak jedne i drugie przyltować aby nie przegrzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 4 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Panowie, to jest rozmowa w stylu "Czyja żona jest ładniejsza", a przecież wiadomo, że wszystkie żony są najładniejsze dla ich mężów, czyż nie? Zdecydowanie nie! Niektóre są brzydkie jak noc, inne okazywały się być w przeszłości facetami, jeszcze inne są zrobione dla hecy (z jednej strony plecy... i z drugiej strony plecy) itd. Taką maszkarą były właśnie T-deansy. De gustibus non est disputandum, ale te potworki miały ponadto szereg błędów konstrukcyjnych, na co niejednokrotnie zwracaliśmy uwagę i co było powodem ich wycofania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Mam już damskiego XT60 (był z akumulatorem Rhino). W stosunku do T-deans ma tę zaletę, w moim przypadku, że pasują do niego goldy 3,5mm. Czyli kupując akumulator nie płacę za niepotrzebny mi T-deans, nie lutuję swoich goldów, tylko wtykam męskie goldy 3,5mm i działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.