Henryk S. Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Zapraszamy do latania w Podwarpiu.Raffik podaj swój Nr.telefonu na pw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japim Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Czy ta linia 400kV w tle nie wpływa negatywnie na jakość Waszego latania? Jak daleko jest do tych słupów? Na moje oko ok 500m. Czy nie zauważyliście żadnych negatywnych zjawisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 12 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2008 Tych linii wysokiego napięcia jest tam kilka jednak ich obecność w niczym nie przeszkadza, przynajmniej do tej pory nie przeszkadzała. Odległości nikt nie mierzył ale rzeczywiście może być do nich około 0,5 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 13 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2008 Dziś trafiły do mnie 3 krótkie filmiki z niedzielnego latania wiec zamieszczam je tutaj, będzie to jakieś urozmaicenie bo jak do tej pory pokazujemy same zdjęcia. http://pl.youtube.com/watch?v=1AfFrp-Afj8 http://pl.youtube.com/watch?v=G7p7ixdTgOg http://pl.youtube.com/watch?v=hwVg30QwMHk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batman Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Poraz drugi Ja zaczynam, bo jestem pierwszy w domu. (Mam blisko). Było miło ale się wiaterak zerwał po 14.00 a teraz to i deszczyk jest, ale kto miał latać ten latał. Czasu było od rana sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solainer Opublikowano 18 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 A ja dziś zamieszczę dużo fetek, ponieważ bardzo dużo zostało zrobionych i mimo, że wybrałem tylko te ciekawsze to i tak jest tego sporo. Jak na kilka godzin latania to można śmiało powiedzieć, że sporo się działo, a atmosfera na lotnisku jak zawsze sympatyczna. Zapraszam do oglądania Przy modelach jak zawsze ruch, rozmowy, czekanie na swoja kolej i przygotowania do lotów Batmanowy motoszybowiec Mustang: Trener pilotowany przez najmłodszego z nas wszystkich uczestnika lotów Akrobacik Mirka który niestety przeszedł do historii A tak latał Lukasz drugim modelem akrobata Fikolek w akcji I na koniec kolejny model z jakim przyjechał Mirek Mam jeszcze 2 filmy ale to juz chyba było by za dużo jak na jeden post wiec może później dodam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 18 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2008 Teraz ja dodam kilka fotek które też zrobiłem jak lata batman,oj przepraszam nie latał batman ,tylko model batmana. Jeszcze kilka fotek jak latają synowie Mirka. Mirek powiedział że weżnie kilka lekcji latania od synów,gdyż widać na poprzednich fotkach jakiego pięknego kreta Mirek upolował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 a to jest 2,4ghz czy komuś się zapomniało antenkę rozsunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 to jest 2,4ghz czy komuś się zapomniało antenkę rozsunąć Myślę, że to skrócenie perspektywy przez obiektyw - na innych zdjęciach antena jest rozsunięta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 niezły obiektyw że nawet przemieszcza czubeczek antenki i chorągiewkę hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 22 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Antena jest wysunięta w całości. Zdjęcie zrobiłem gdy nadajnik antenom był skierowany w moim kierunku,więc nie można widzieć długości anteny. Grzesiu do porównania zobacz na zdjęcie RWD6 zdjęcie zrobiłem podobnie jak nadajnika,jaką widzisz długość kadłuba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Witam wszystkich.No nestety czasem bywa tak że trzeba się uczyć od synów kunsztu latania ,ale co się odwlecze to nie uciecze jak to mówią.Jest to mój pierwszy kret, więc chyba muszę być dumny,ale są też pozytywne strony tego medalu a mianowicie:nie należy zbyt pochopnie przechodzić do trudniejszych etapów akrobacji lecz krok po kroku. Niestety wiek robi swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Nie rońmy łez , w budowie i to dość zaawansowanej jest już CAP 21. więcej z budowy wkrótce w dziale moje modele.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Grzechu jak słusznie zaznaczył pan Heniu na zdięciu nie jesteś w stanie określić długości anteny a jeśli już jesteś taki dociekliwy to porównaj np. długość anteny sanwy jaka jest na zdięciu , a naprzykład dł. anteny optika wtedy możesz coś powiedzieć na tematy długości anten. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 rzeczywiście jak się przypatrzeć to rozsunięta cała pisałem to w formie żartu, chociaż dociekliwość może być przydatna nieraz :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk S. Opublikowano 25 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2008 Dzisiaj znowu lataliśmy w Podwarpiu,buły nowe modele combat-pylon Andrzeja z Bierunia,którym kręcił różne fikołki. Model ten jest sterowany tylko lotkami,nie posiada steru wysokości ani kierunku. Teraz kilka fotek tego modelu,jako szkielety które leżą u mnie w garażu,czekając na oklejenie i fotki z lotu. Andrzej z Sosnowca miał model motoszybowca,napędzany silnikiem MVVS1,5cm3 przerobiony z samozapłonu 30 lat temu. Model ten latał bardzo dobrze przy dzisiejszym silnym wietrze,ale brak fotek z lotu gdyż ja nim latałem. Powietrze w Podwarpiu było ciągle mieszane różnymi modelami,ale nie wstawiam fotek,gdyż są to już znane modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Witam wszystkich.Dzisiaj zacząłem się zastanawiać nad przyszłością modelu który w taki ładny sposób ubił poprzedniej niedzieli kreta.Po bliższych oględzinach stwierdziłem że nie jest tak żle,ilość części nie przekroczyła setki więc wziąłem się do roboty. Po 3 godzinach wygląda tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 Myślę że w sobotę będzie gonił krety.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki995 Opublikowano 28 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2008 nieżle sobie polataliscie. Ja musze we wakacje zaczac prace nad moim złomem :oops: bo nie był urzywany od czasów młodości mojego ojca :twisted: . wiec musze wziąsc się ostro do roboty. mam wszystkie cześci wiec wystarczy go tylko zmontowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.