Skocz do zawartości

TowerPro mag8 18A ..... i cisza

sławek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wprawdzie wspomniałem o tym problemie w innym temacie ale może mi sie uda tu otrzymac rade: połączyłem nowy regler mag8 18A z dzwonkiem (nowym) 2410-9 i kompletna cisza,serwa pracuja normalnie a silnik milczy.Podłaczyłem inny silnik (nowy ) i bez zmian, ani drgnięcia ani nawet piknięcia-NIC nawet próbowałem przejśc w tryb programowania z takim samym efektem.Myślałem że uszkodzony może byc kabelek dający sygnał sterujący z odbiornika ale chyba nie bo wydaje mi sie że samo podłączenia pakietu powinno wywołac jakąś reakcje na silniku (drgnięcie osi,piknięcie qrcze cokolwiek )

aparatura Laser4 hitec, odbiornik Hitec ,pakiecik 3s 15c 1250mAh Kokam

Opublikowano

To oddaj do sklepu.. teraz lepiej nie ryzykować

Opublikowano

Do podłączenia użyłem kostki prądowej -łatwe ,proste i pewne (oczywiście dla testu,nie do modelu:) ) a problem zgłaszam bo zapomniałem dodać na początku że to mój pierwszy napęd 3f więc może coś źle robię?...

Opublikowano

A nie jest czasem tak, że jak podłączy się odwrotnie wtyczkę od regulatora do odbiornika to serwa będą działały natomiast piknięcia nie będzie i silnik też nie będzie działał ???

Opublikowano

Niekoniecznie to wada mechaniczna. U mnie objawy identyczne po zmianie regulatora; przy czym cisza była tylko na zaprogramowanym dotychczas modelu. Na innym zapamiętanym działa normalnie - sam nie wiem dlaczego ale tak mam. Ktoś pisał, że przyczyną moze być rewers serwa przechodzac ze spaliny w elektryk ale ja niczego nie zmieniałem w ustawieniach - zmieniłem tylko spalony regulator i aby zadziałał musiałem przejsc z jednego zapamiętanego modelu na drugi.

Opublikowano

mozliwe że tak . Jeszcze jedna jest mozliwość ze akumulatory sa zbyt wyladowane i regler odcina.

Drugie to aparatura .

Zalezy czy sygnal PPm na prawidlowe zakresy .

Proponuje podlaczyc do odbiornika i wtedy sprawdzic

Opublikowano

Objawy typowe dla regla bez beca...

serwa pracuja normalnie a silnik milczy.

jary14, najpierw czytaj, później pisz.

Sławek, sprawdź czy w silniku nie ma oderwanego jednego z przewodów.

A nie jest czasem tak, że jak podłączy się odwrotnie wtyczkę od regulatora do odbiornika to serwa będą działały natomiast piknięcia nie będzie i silnik też nie będzie działał ???

Nie, jak podłączysz odwrotnie to nic nie będzie działało.
Opublikowano

pakiet świeżo naładowany,zestaw spradzałem na podłączonym odbiorniku (pisałem że serwa pracują ) odwrócenie wtyczki reglera w odbiorniku nic nie daje (tylko serwa głupieją)

aparatura to tylko Hitec na 35mhz ale i regler to nie kosmos i teoretycznie powinien pyrczec na każdym odbiorniu/nadajniu.

Rewers też sprawdzałem.

Oderwanie przewodu w silnku nie wchodzi w rachube-sprawdzałem dwa silniki

Opublikowano

tak bywa po odłączeniu silnika od regla, czyli może być jedna faza odłamana/urwana. po prostu może nie być połączenia silnik-regiel. proponuję to sprawdzić, a jeszcze lepiej jak byś miał miernik, to możesz zobaczyć czy napięcie jest w ogole podawane.

Opublikowano

Przyszedł czas na zakup mierniczka . ale i tak wydaje mi sie że przy urwanym kabelku (w obu silnikach?) coś by sie z dzwonkiem i tak działo-drgania,pikanie , jakaś wyczuwalna siła na smigle a tu nic (chyba że regulator jest taki cwany i wykrywa "brak silnika") ale sprawdzając dwa nowe silniki jest to bardzo mało prawdopodobne.

EDIT sprawdziłem drugi regler -wszystko działa ,czyli mój reg jest do wymiany/wywalenia/naprewienia :)

Opublikowano

Witam

Chciałbym przypiąć moje pytanie do tematu. Tak więc czy mógłby ktoś mi zrobić zdjęcie kabli które dochodzą do układu scalonego z U-BEC?

Ponieważ oderwałem kable , no i nie jestem pewien czy kable od Bec-a dobrze przylutowałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.