mirolek Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 Nie bardzo towarzyskie skoro trzy razy sklejałem model. Zajadłość na tych "spotkaniach" coraz większa :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 15 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 ...trzy razy sklejałem modelRaz z własnej winy, no może nadajnika, drugi to raczej trzeba by było wybaczyć mniej doświadczonemu, chyba Hubertowi?, a trzeci, to rzeczywiście w zajadłej walce. No ale ja jestem dobrej myśli, kraks i klejenia coraz mniej. Nie wiem jak u Was ale mi się wydaje, że duże znaczenie mają coraz większe umiejętności eskadry. Wrocławiu DRŻYJ !! :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2011 duże znaczenie mają coraz większe umiejętności eskadry Tego nikt nie kwestionuje, ochrona taśmy praktycznie się już nie zdarza czyli "krzywa rośnie" Chcąc pokonać Wrocław musimy zmienić trening i latać z krótszymi tasiemkami aby na zawodach wykorzystać też ostatnią minutę walki i kolejny raz obcinać juz raz obciętych :lol2: Na stronie www dołączyłem do eskadry Huberta .... czyli teraz jest nas już 7 a to jak wszyscy wiedzą, bardzo szczęśliwa konfiguracja. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 21 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Żeby zachować chronologiczność, kolejne zdjęcia TU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Eskadra Kraków systematycznie trenuje ... w każdych warunkach :-) Kilka zdjęć z sobotniego treningu znajduje się tu: https://picasaweb.google.com/112944951570554197136/S20110226EsaCzyzynyTermometr a jedno szczególnie atrakcyjne wklejam bezpośrednio. To już nie jest zabawa i poszukiwanie kontaktu z przeciwnikiem - to regularna walka w której ochrona taśmy się nie zdarza a ochrona modelu i powrót w jednym kawałku jest rzadkością http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6363 Wczoraj kolejne spotkanie, kolejne cięcia i remis w konfrontacji Ił-a z KI 4:4 przy udziale Aircobry z jednym cięciem. W kategorii WWI Berg znów się okazał nie do pokonania i wygrał z Albatrosem 3:0 Jak zawsze klej CA i przyspieszacz okazały się njlepszymi przyjaciółmi naszych modeli :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobiecki Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 To się niezły sezon zapowiada ! Nad Bełchatowem też szaleją trzy skrzydlate furie czy to słońce czy to deszcz http://www.odlot.com.pl/2011/20-02/index.html Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 1 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 trzy skrzydlate furie SUPER - szukajcie jeszcze jednego i będzie eskadra. W tym sezonie ma być również rywalizacja drużynowa, w tym temacie można się rejestrować: http://www.aircombat.pl/ACES/forum/viewtopic.php?p=3927&sid=db030476c72e8fe99458c361eaf18685#3927 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Piekny słoneczny weekend obfitował w walki ESA na lotnisku Czyżyny .... eskadra szykuje się do sezonu którego rozpoczęcie już w przyszłą niedzielę we Wrocławiu. Zdjęcia z soboty: https://picasaweb.google.com/112944951570554197136/S20110312ESANoweMalowanieAiracobry#5583228989558693730 zdjęcia z niedzieli: https://picasaweb.google.com/anna.makarowska/Wiosenne_latanie#5583532961321142082 To bardzo owocne dwa dni treningu. Na lini startowej pojawiło się pięciu stałych zawodników oraz młody adept walk ESA - Bartek z modelem Fw-190 Na lotnisku zadebiutowały dwa nowe modele ESA - Hurican Rafała i Ił-2 Marcina. Eskadra jest coraz mocniejsza i w najbliżyszm czasie jej skład znów się powiększy ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Oj w ten weekend było duzo latania! Główne brawa dla dziewczyn: dla Gosi i Ani gdyż obydwie zdecydowały się sprawdzić na własnych aparaturach co jest takiego w tym lataniu Troche samolotow się porozbijalo: - moja Airacobra w powietrzu po konfrontacji stracila ogon (jest już na miejscu) - mustang Kuby przypominał stertę pianki - Ki Rafala rano w niedzielę się "troche" zepsuło (skrzydlo osobno) ale po poludniu już było cale - motoszybowiec Gosi troche oberwał - tzn beton trochę oberwal - ale trzymam kciuki i wierze ze już za chwile znowu będzie w powietrzu W ogole same rekordy: Cięć było co niemiara, w sobote Mirek pobil wszystkie rekordy i zebral chyba 7 w sumie ?!! A może wiecej? Witek dolecial samym smigielkiem az na parking na Czyzynach pod blokami, a samolot zostawil duzo wczesniej Rafal poskladal Mustanga w tempie blyskawicy! Witek zawiesił Hurricane na drzewie na Solvayu bardzo wysoko Przez silny wiatr i ogólne ciągoty w przestworza walki ESA jeszcze nigdy nie rozegrały się tak wysoko I na koniec ja dostarczajac jak zwykle wrażeń dolecialem nieco za daleko na Solvayu - chwile wczesniej nad samolotem przejechal pociag osobowy..... I dwie galerie: Galeria 1 Galeria 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Uzupełniając wątek rekordów tego weekendu w lotach ESA mogę dodać, że jeszcze nigdy skrzydło mojego Ił-a nie rozpadło się na tyle kawałków :lol2: Dużo się działo ale to zasługa pieknej pogody i zbliżających się mistrzostw Polski ESA na które eskdra intensywnie trenuje. Ostatnie bardzo udane zawody we Wrocławiu, jako fotorelację wprowadziłem na stronę www.kombat_krakow.republika.pl - uzupełniłem też stronę o najnowsze modele jakie pojawiły się na wyposażeniu eskadry. Mam nadzieję, że sukcesy eskadry pozytywnie wpłyną na kolejnych modelarzy a na naszych treningach pojawi się jeszcze więcej zwolenników ESA ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ellipsis Opublikowano 6 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2011 Już jutro kolejne zawody, na których Eskadra będzie prawie w całości - prasujemy koszulki, pakiety do pełna i "uuuuuuuuuurrrrrrrrrraaaaaaaaaaa" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Długa podróż - nerwowe oczekiwanie z walki na walkę i juz po zawodach :-) Ostatnie z serii zdjęć z serii zrobionych przez Gosię na treningu przed zawodami okazało się prorocze: https://picasaweb.google.com/madsalomoty/PoRadziecku#5603653277415692290 .....czyli Rafał odbierający bukiet kwiatów dla zwycięzcy :lol2: Wczoraj okazało się kto króluje w kombacie ESA - w kategorii WWII tytuł Mistrza Polski zdobył Rafał a żeby nie było wątpliwości kto jest najlepszy, zdobył również tytuł V-ce Mistrza Polski w kategorii WWI - GRATULACJE Eskadra Kraków w finale miała trzech zawodników i Kuba zajął 5 miejsce a Tadek (debiutant) chyba 7 .... pozostali zawodnicy też dobrze się spisali a Kraków okazał się nie do pobicia. Gratuluje wszystkim członkom eskadry i jednocześnie dziękuję za liczny udział w zawodach, wspaniałe wyniki, żywiołowy doping i wzajemne wsparcie Mirek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Brawo!!! Widzę, że treningi nie idą na marne, mam nadzieje, że na następnych zawodach się już pojawię razem z eskadrą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 8 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Niestety Mirku pomyliłeś się Owszem do finału wszedłem na 5 miejscu ale ta *$&^@#%@ strefa przy lądowaniu ostatecznie zepchnęła mnie na miejsce 6, a Tadek - potwierdzam był zaraz za mną. Zawody wspaniałe. Pogoda świetna, organizacja również, o lepszych wynikach dla Eskadry nie mogliśmy marzyć. Szkoda tylko, że Mirek przez problemy techniczne nie wszedł do finału. Ale na pewno następnym razem będzie jeszcze lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Kilka zdjęć z tych zawodów oraz sylwetka nowego członka eskadry i naszych najnowszych modeli znalazły się już na stronie www - zrobiłem aktualizację ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 15 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Taki malutki błąd na stronie eskadry Jest tam napisane takie coś Skład eskadry powiększył się jeszcze w 2010r o kolejnego zawodnika i potem jeszcze kolejnego teraz jest nas 7 A członków eskadry jest 8 licząc osoby pod spodem :wink: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 15 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 Masz rację .... w ogólnym opisie nie uwzględniłem ostatniego zawodnika naszej eskadry który dołączył w 2011r :? - zrobię poprawkę ms EDIT: zrobione i jest nas 9 -ciu :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Z tego co widzę, to Eksadra kraków nie pozostawia zawodów bez chciażby jednego swojego zawodnika na podium. Gratulacje panie Rafale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Już wiem czemu Eskadra Kraków ma takie wyniki Obsługa naziemna pierwsza klasa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebamor Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 A gdzie te fajne kaski były kupowane, chyba też sobie taki kupię. Mam na myśli te co mieli na głowach zawodnicy Eskadry Kraków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi