smootny Opublikowano 14 Stycznia 2010 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Witam . Poszukuję kabli do Aurory 9: - kabel USB->PC - kabel instruktor->uczeń Proszę o informacje na temat schematów lub miejsc gdzie takowe kable można zakupić.
pietka Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Witam, używam kabla zwykłego usb z przelotowym jack na din, którego wcześniej używałem w Opticu 6. Odpinam Din, wkładam jacka i chodzi. Uzywam Real flighta 4,5. SPrawdza sie znakomicie. Kupiłem ten kabelek na http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1510. Jak masz realflighta i problem z konfiguracją to może mógłbym pomóc? Pozdrawiam Piotr JAFO
smootny Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witam, używam kabla zwykłego usb z przelotowym jack na din, którego wcześniej używałem w Opticu 6. Odpinam Din, wkładam jacka i chodzi. Uzywam Real flighta 4,5. SPrawdza sie znakomicie. Kupiłem ten kabelek na http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1510. Jak masz realflighta i problem z konfiguracją to może mógłbym pomóc? Pozdrawiam Piotr JAFO Dzięki za info - przyda się na 100% Ciekawe jak wygląda sprawa kabla instruktor-uczeń, czy można naprzykład sparować aurorę 9 z np. MX-12 ???
Norman Opublikowano 12 Lutego 2010 Opublikowano 12 Lutego 2010 Ciekawe jak wygląda sprawa kabla instruktor-uczeń, czy można naprzykład sparować aurorę 9 z np. MX-12 ??? Sprawdziłem że Aurora działa na tym samym interface USB co MX-12 , tylko trzeba odwrotnie podlutować końcówki w jack-u
smootny Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Opublikowano 13 Lutego 2010 Ciekawe jak wygląda sprawa kabla instruktor-uczeń, czy można naprzykład sparować aurorę 9 z np. MX-12 ??? Sprawdziłem że Aurora działa na tym samym interface USB co MX-12 , tylko trzeba odwrotnie podlutować końcówki w jack-u Dziękuję za info, przydałoby się też coś na temat połączenia aurory i mx-12 : uczeń -> instruktor.
franc Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 pietka, witam jestem zdecydowany na kupno Hitec - Kabel USB do symulatora lecz mam pytanie techniczne jak wygląda instalacja z PC plug-and-play na system vista. czy są jakieś problemy ze sterami , czy już ktoś ma podpięty kabel pod PC z vista
smootny Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Mam windowsa 7 i jest ok Jeżeli vista i Windows 7 będą tak samo reagowały na sterowniki - to niema żadnego problemu :mrgreen:
smootny Opublikowano 7 Października 2010 Autor Opublikowano 7 Października 2010 Ciekawe jak wygląda sprawa kabla instruktor-uczeń, czy można naprzykład sparować aurorę 9 z np. MX-12 ??? Sprawdziłem że Aurora działa na tym samym interface USB co MX-12 , tylko trzeba odwrotnie podlutować końcówki w jack-u Jesteś wstanie pokazać na jakiejś fotce tą zmianę ??
Norman Opublikowano 7 Października 2010 Opublikowano 7 Października 2010 Jesteś wstanie pokazać na jakiejś fotce tą zmianę ?? w zasadzie to nie ma żadnej filozofii , do jack`a idą tylko dwa przewody . Wystarczy je odwrotnie podlutować . Zaznaczam że miałem interface od mx-12 i po odwrotnym podłaczeniu do jacja , aurora działa z symulatorami .
smootny Opublikowano 7 Października 2010 Autor Opublikowano 7 Października 2010 Jesteś wstanie pokazać na jakiejś fotce tą zmianę ?? w zasadzie to nie ma żadnej filozofii , do jack`a idą tylko dwa przewody . Wystarczy je odwrotnie podlutować . Zaznaczam że miałem interface od mx-12 i po odwrotnym podłaczeniu do jacja , aurora działa z symulatorami . Tak to prawda, masa przejdzie na wewnętrzny pin a sygnał na zewnętrzny.. Mam ten kabel od mx-12 lecz na sumulatorze jeszcze nim nie latałem, bo do aurory jednak kupiłem inny. teraz chcę faktycznie srawdzić czy ta metoda zadziała (na tym od mx-12) lecz coś mi nie wychodzi..... lub win 7 z tym własnie kablem nie jest kompatybilny. Edit: Wszystko przedchwilą zadziałało ;D kabel jak się okazało miał uszkodzenie -> po wymianie wszystko śmiga. Norman - dzięki za pomoc.
smootny Opublikowano 11 Lutego 2011 Autor Opublikowano 11 Lutego 2011 Panowie - pilnie szukam schematy/pinout'u do kabla nauczyciel-uczeń. Ma ktoś wiedze na ten temat ??
smootny Opublikowano 21 Lutego 2011 Autor Opublikowano 21 Lutego 2011 OK znalazłem schemacik kabelka trainer :
franc Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 OK znalazłem schemacik kabelka trainer : Obrazek A ja takowy znalazłem w pudle po monitorze ,tylko jedna strona wtyczki musi być przerobiona :evil: Uploaded with ImageShack.us
smootny Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Opublikowano 22 Lutego 2011 A ja takowy znalazłem w pudle po monitorze ,tylko jedna strona wtyczki musi być przerobiona :evil: tez taki mam tylko trza by kabel przeciąć i zrobic po naszemu : ]
marcin133 Opublikowano 4 Marca 2011 Opublikowano 4 Marca 2011 Czy ktoś mógłby podać polaryzację (sygnał, masa) dla Aurory?
Areq Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Hej, Odgrzeję lekko kotleta, ale wolę się upewnić nim coś zjaram . Ten kabelek do Aurory można zmajstrować ze zwykłego kabla mini jack->mini jack, ale po scrossowaniu żył ? Dobrze rozumiem ? pozdrawiam
smootny Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Opublikowano 3 Maja 2011 Hej, Odgrzeję lekko kotleta, ale wolę się upewnić nim coś zjaram . Ten kabelek do Aurory można zmajstrować ze zwykłego kabla mini jack->mini jack, ale po scrossowaniu żył ? Dobrze rozumiem ? pozdrawiam Tak dobrze rozumujesz :]
Areq Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 No i kupiłem taki interfejs http://allegro.pl/show_item.php?item=1590312855 To jest chyba to samo co było pokazywane w tym wątku. Zamieniłem miejscami zyly w kablu i kurde nic nie chodzi. Mam win xp, wszystko się wykrywa, ale zero ruchu. Coś powinienem w radiu wlączyć?
pietka Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Jeśli masz jakąś aplikację do tego interfejsu (np. Real flight) to po jej uruchomieniu ( lub uruchoimieniu emulatora w przypadku wersji "legalnej inaczej", powinna zacząć migać kolorowa dioda, która świeci się stałym światłem jeśli podłączona sama aparatura. Następnie włączasz AUrorę, w lewym dolnym rogu pokarze Ci się przycisk Multi I/O - naciskasz , pokazują się dwa kplejne- naciskasz T. Pupil. Dioda led zaczyna migać dość szybko I już powinno działać. Teraz w menu Aurory ustaw sobie model do latania tylko na symulatorze i już. Hajda w virtualne powietrze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.