Callab Opublikowano 24 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 OK, będziemy dawać znać wcześniej. Niestety na razie mamy odwilż i w niedzielę pewnie będzie błoto na "naszym" polu. Gdyby jednak pogoda zmieniła plany, to wstępnie umawiamy się na godzinę 11:30 w niedzielę, na marchewkach. Edit: Ewentualnie sobota, bo prawdopodobnie w niedzielę nie dam rady. Ale nie tylko ja jestem w ekipie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 mroz zle, cieplo zle..... W tamta niedziele tez mieliscie latac :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 mail-e, sms-y, telefony i jeszcze grafik spotkań ... trudno wszystkich zadowolić :-) Najlepsze są spontaniczne spotkania a dla chętnych przeszkód nie ma - kontakt na priv-a i latamy :-) From_heaven - niezłe zdjęcie, gdzie masz takie lotnisko? Znam tamtą okolicę ale nie kojarzę tego płaskiego pola i kościoła. Pole idealne i doskonały dojazd, może znasz gospodarza i będzie możliwe wydzierżawienie kawałka na pas startowy? Skoro jest już kilku chętnych do wspólnego latania to może znajdziemy "kawałek ziemi" i przygotujemy sobie miejsce na takie modelarskie spotkania? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 mirolek, może znasz gospodarza i będzie możliwe wydzierżawienie kawałka na pas startowy? :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Miejscówka jest na rogu ulic Orlej i Wolskiego. Droga dojazdowa do cmentarza, ruch żaden, więc to idealny pas startowy, a co za tym idzie nie trzeba nic dzierżawić. Dla niektórych problemem są słupy przy drodze, ale jak ktoś potrafi latać to ich nawet nie zauważy Tutaj jedno z moich bardziej hardcorowych lądowań w tym miejscu: http://vimeo.com/3624179 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 To Ty siedziales w tym oplu na poczatku filmu??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Nie, to był Mataj. Easy Cub był jego, a mój EG, którego widać tylko od środka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 24 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Nie wiem kto latał .... to chyba Opel i Easy Cub Mateusza :-) Mieszkamy o przysłowiowy "rzut beretem" i czasem się spotykamy na Czyżynach .... tu dużo bliżej. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Tutaj jedno z moich bardziej hardcorowych lądowań w tym miejscu: http://vimeo.com/3624179 Czy dobrze pamiętam , że jeszcze miałeś w tym miejscu takie lądowanie z uciekającą panienką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 A było coś takiego. Szła w białym plaszczyku i się ze śniegiem zlała. Kamuflaz przeciwlotniczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Mnie rozwaliła wycieraczka na kamerze :rotfl: hehehe niezły patent A to lądowanie z wiatrem to rzeczywiście hardcore. Dobrze, że tylko tak się skończyło. I znalazłem ten filmik z uciekającą panienką hehehe Musiała się nieźle wystraszyć :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Śnieg się kończy a wraz z nim temat o zimowym lataniu .... szkoda. Biało tło tworzy uniwersalny plan co wykorzystał wczoraj Wojtek wykonując kilka fajnych ujęć w kombata w locie. http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4128 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4129 Udało się też złapać w locie Catalinę, choć jej loty dalekie są jeszcze od ideału a lądowania dość twarde :-) http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4130 ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 No i jakie plany na niedzielę? Lata ktoś? Obawiam się, że na marchewkach może być dosyć bagniście. Proponuję pojechać w drugą stronę i spotkać się w Piekarach, na przeciwko klasztora w Tyńcu. Asfaltowa droga i bezkresne łąki Poniżej filmiki z okolicą z góry: http://vimeo.com/2496342 http://vimeo.com/4107843 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Ja jutro nie dam rady. Syn bierze udział w zawodach F1N, które właśnie jutro mają się odbyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 ja wybieram się na marchewki, umawiałem kilka osób na 10 ............ ale po świętowaniu zdobytych medali obawiam się. że nie wsiądę do samochodu przed 12 ;-) na marchewkach będzie błoto dlatego elektrycznych lataczy zapraszam na Czyżyny ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Ja na Czyżynach już nie latam, bo tracę tam zasięg już po pół kilometra. Straszne tam zagęszczenie 2.4 ghz. A czy w ogóle da się wjechać na Marchewki w takie błoto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Błoto pewne ale śniegu też jeszcze trochę zostało. Potwierdozne spotkanie dzis o 12.15 na marchewkach (góra czyli od strony ul. Zielone Wzgórze) Samochody przy drodze asfaltowej a dalej w pole pieszo .... gumiaczki zalecane :-) Straszne tam zagęszczenie 2.4 ghz Ja latam na FM-ie a koledzy na 2,4 GHz .... nikt nie narzekał, ale ze sprzętem różnie bywa. Na marchewkach też czasami sa problemy z sygnałem - do zobaczenia ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
From_heaven Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 czy może ktoś dać linka na google maps gdzie to dokładnie jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 - trafiłeś bez mapy Jestem pod wrażeniem Twoich lotów helikiem, z kamerką czy bez .... popisowo wywijasz :-) Warunki dzis dość trudne, błoto uniemożliwiało starty a wiatr który potrafił niespodziewanie zakręcić utrudniał loty. Nie zraziło to jednak 4 zapaleńców którzy przyjechali z różnych stron miasta.... oprócz helika ulotniliśmy jeszcze takie modele http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4171 Wiatr uspokoił się po 14 i dopiero wtedy dwupłatki mogły sie naprawdę wykazać, ..... wspólne loty to naprawdę wielka frajda :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Na bloto jest jedna rada - inne miejsce. Oprucz Marchewek i Czyzyn jest jeszcze jedno - chyba najlepsze miejsce do latania. Miejsca mase, zero ruchu ulicznego , na uboczu - choc w centrum. Mowie tu o Łąkach NowoHuckich. Lata tam dosc sporo osob a i poza zima trawa rowno skoszona Jak dotrzec pokazuje zielona linia.Czerwona to droga szutrowa a kropka to miejsce gdzie mozna zostawic auto. Dalej jest juz tylko alejka spacerowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi