Skocz do zawartości

Zimowe, wiosenne, letnie i jesienne latanie w Krakowie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem że nudne górnopłaty też wchodzą w grę ;p Potrzebuje pasa do ulotnienia cessny hype 8)

Zapraszamy jak najbardziej chętnie popatrzymy na majestatyczne skrzydełka. A po treningu (o 12) odbędzie się uroczystość przekazania modelu Spitfire dla Muzeum Lotnictwa na co również serdecznie zapraszamy.

Dałem znać Panu Wojtkowi i widzimy się w niedzielę :) Do zobaczenia :)
Opublikowano

Dziś była piękna pogoda i bez wiatru co ostatnio się nie zdarzało.

Na Czyżynach był "tłum" modelarzy, latało na raz po kilka modeli od najmniejszych ledwo widocznych w powietrzu po "konkretnego" spalinowego akrobata - super!

Jutro "rezerwujemy" łąkę wzdłuż pasa dla ESA :D

ms

Opublikowano

A skąd ty to wiesz?Już Ci szpiedzy donieśli? ;D Na Błoniach też się dzisiaj latało,co prawda Ja tylko chwilę ale zaliczyłem dwa loty.Potem na Czyżynach oblot Eurofightera i lot Thunderbirdem.Jutro też będę ale tylko z Jetami.Mała Cessna przeszła po trzech latach na zasłużoną emeryturę (wróci do Marka jako eksponat)i teraz modelem dyżurnym będzie Thunderbird.Extrim zmienił właściciela.Teraz Kuba będzie się nim cieszył.Muszę tylko zamówić dzisiaj akumulatory w Norwegii bo na jednym dwoma modelami to słabo.

Opublikowano

Potwierdzam. Ja też dzisiaj latałem na Czyżynach. Najpierw po 12 ulotniłem halówkę od kolegi Wojtka z forum oraz 450-tkę, a na zakończenie dnia wykonałem dwa lotu spalinowym gilesem. Pogoda tak wspaniała i tylu modelarzy, że aż grzech by był dzisiaj nie polatać.

Opublikowano

Extrim zmienił właściciela.Teraz Kuba będzie się nim cieszył.

Oj i to jak cieszył :) Przeszedł już gruntowny przegląd, rozpisałem grafik prac renowacyjnych i zaraz siadam do roboty :jupi: Jeszcze raz Wojtku WIELKIE DZIĘKI :rotfl: Postaram się, żeby jak najszybciej wrócił na niebo i cieszył oczy.

Ja też byłem dziś na błoniach i wylatałem 3 pakiety Mustangiem. Wszystko ustawione i gotowe na jutrzejszy trening. Oj będzie się działo :jupi:

Opublikowano

Dziś nawet zimno nie było i to przed zmrokiem nie mówiąc o wietrze . A jutro ma być podobnie :) Mój depronowy dwupłatowiec, który nie lubi nawet lekkich podmuchów latał rewelacyjnie... aż szkoda, że tylko 2 pakiety na stanie.

Opublikowano

Morback lata świetnie nic dodać nic ując. W taki dzień jak był dzisiaj to loty ta halówką to czysta przyjemność. A i loty na hali się udały w wietrzne i chłodne dni. Co prawda kilka razy nie wyrobiłem i w kosz zahaczyłem, lecz czym prędzej pobiegłem i to naprawiłem. Teraz już naprawiona, dobrze wyważona, kręci po niebie akro majestatem przepełniona.

A co do Gilesa lata bardzo szybko i ładnie, fajnie, ale moim zdaniem loty tym modelem na Czyżynach są niebezpieczne i dlatego też go sprzedaję, nie mam nim gdzie za bardzo polatać.

Opublikowano

Również potwierdzam, że było sporo lataczy. Ja niestety tylko na chwilkę wpadłem na oblot tota-1 z usterzeniem V, który zakończył się w połowie pomyślnie. Stateczniki zamontowane prawidłowo, tylko skrzydło jak podejrzewałem beznadziejne wycięte na szybko ze styro nie wytrzymało, ale o tym w innym wątku. Chce podziękować modelarzom za chęć niesienia pomocy i kontynuacji lotów :)

Opublikowano

Panowie: wczoraj byl bardzo udany dzien jesli chodzi o liczbe modelarzy i warunki do lotów :) Ja wreszcie ujarzmilem swoją Cessne 480 wlasnie dzieki pomocy kolegów modelarzy! (dzieki Michal za ciężarki :D)

Opublikowano

A w muzeum się nikt z tej eskadry nie pojawił...

A słyszałem, że miały być jakieś pokazy walk z okazji przekazania Spitfire'a?

Widzę, że się dobrze bawiliście. Ciekawe, że w Krakowie nie wiało. Ja byłem w górach, a tam wiał Halny z prędkością ok. 15m/s! Super się latało szybowcami. Ciężko było ustać na nogach ale szybowce to lubią :-)

Opublikowano

Jak się zabierasz za organizację to dobrze jest po powiedzeniu A ....powiedzieć B i C.

Nie odezwałeś się telefonicznie i nie zostało nic ustalone o krórej i gdzie mamy się zjawić. Było wielu modelarzy zainteresownych tym tematem i wszyscy dobrze się bawili swoimi zabawkami ........... 400m od Muzeum Lotnictwa :-(

Byłem ok. 13 w Muzeum i nikt nic nie wiedział o modelarzach którzy mieli sie tam spotkać. Przekazanie modelu jak rozumiem odbyło się w ramach wykładu o godz. 12 poświęconemu lotnictu II wojny. Mam dwa latajace modele RC z tego okresu i 4 kombaty z epp ... szkoda, że nie dokończyłes tematu bo mogło byc ciekawie lącząc wykład z pokazem statycznym i pokazem walki esa.

ms

Opublikowano

A w muzeum się nikt z tej eskadry nie pojawił...

A słyszałem, że miały być jakieś pokazy walk z okazji przekazania Spitfire'a?

Widzę, że się dobrze bawiliście. Ciekawe, że w Krakowie nie wiało. Ja byłem w górach, a tam wiał Halny z prędkością ok. 15m/s! Super się latało szybowcami. Ciężko było ustać na nogach ale szybowce to lubią :-)

Nie wiało... dobre sobie !! :) Wiało i to strasznie zdradliwie. Raz mocne, nierówne podmuchy, a za chwile totalna cisza.... :roll:
Opublikowano

ak się zabierasz za organizację to dobrze jest po powiedzeniu A ....powiedzieć B i C.

Nie odezwałeś się telefonicznie i nie zostało nic ustalone o krórej i gdzie mamy się zjawić. Było wielu modelarzy zainteresownych tym tematem i wszyscy dobrze się bawili swoimi zabawkami ........... 400m od Muzeum Lotnictwa :-(

Byłem ok. 13 w Muzeum i nikt nic nie wiedział o modelarzach którzy mieli sie tam spotkać. Przekazanie modelu jak rozumiem odbyło się w ramach wykładu o godz. 12 poświęconemu lotnictu II wojny. Mam dwa latajace modele RC z tego okresu i 4 kombaty z epp ... szkoda, że nie dokończyłes tematu bo mogło byc ciekawie lącząc wykład z pokazem statycznym i pokazem walki esa.

Wydawało mi się, że się umówiliśmy dokładnie. To jest kopia mojego postu z właściwego wątku:

Własnie rozmawiałem z Muzeum. Kombaty dograne, wpadajcie na 12 i róbcie pokaz.

A to jest kopia PW, którą Ci wysłałem w piątek:

Ok, to umawiamy się o 12 w muzeum. Jakby były jakieś problemy z przejściem za darmo przez bramę, to dzwońcie do mnie: xxx-xxx-266

Do zobaczenia

Lukasz

Nie chcę się czepiać, ale chyba B i C było powiedziane wystarczająco dokładnie.

"

Opublikowano

Tylko żeby jakiś model nie skasowal muzealnego eksponatu

..... to zasadniczy problem, gdzie miał się odbyć ten pokaz?

Co to dokładnie będzie, nie mam pojęcia, ale w ramach zrobimy też jakiś mały pokazik lotów na terenie muzeum.

Nikt nie wiedział co to dokładnie będzie ...... dlatego nic nie było :?

Jeżeli uważasz, że wszystko było jasne i "dopowiedziane" to życzę powodzenia w dalszych próbach organizacji spotkań modelarzy.

ms

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.