Ted850 Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Ponieważ nie udało mi się zaliczyć żadnego lotu planuję jutro o 9.00 wybrać na łąkę w Przegożałach albo jak ktoś mnie przekona to może naŚmietnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 To prawda, pojawiło się dzisiaj na pasie w Czyżynach około dwadzieścia osób z modelami i sporymi chęciami aby pierwszym lotem przywitać Nowy Rok. Niestety wiał okropny wiatr i tylko dwóch odważnych poderwało swoje spalinowe maszyny .... elektryki musiały pozostać w bagażnikach samochodów Latał najpierw Taco a potem spalinowy Piper a wielka Extra pozostała na ziemi http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5971 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5972 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5973 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5975 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5974 Kolejny lot Wojtka "Taco" niestety nie zakończył się szczęśliwie, po przyziemieniu zerwał się taki wiatr, że model dosłownie zmiotło z pasa. Szarpany wiatrem, wykonał karkołomne obroty uderzając o betonowy pas i uległ małym uszkodzeniom. Na zakończenie wystrzelone zostały petardy i kilka rakiet .... start jednej z rakiet udało się uchwycić http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5976 Mimo zimna i wiatru to bardzo udane spotkanie ... życzę Wszystkim modelarzom udanych nowych konstrukcji, pomyślnych lotów i wielu takich spotkań w Nowym Roku. ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomisław Piotr Opublikowano 1 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Skąd wzieliście flaszkę na wyrzutnię? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 1 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2011 Jednym słowem było super! Temperatura było przyzwoita (1 st. C), słońce ładnie nam świeciło, ale wiało jak licho. W porywach 11 m/s albo i więcej. W związku z tym latali tylko twardziele ;-) Tak jak pisał Mirek, mój model zmiotło z pasa gdy wylądował. Trochę się potłukł, koziołkowanie na betonie tak się zwykle kończy, ale już naprawiony i jutro możemy wznowić loty :-) Prawdę mówiąc pozytywnie zaskoczyła mnie taka duża frekwencja kolegów modelarzy. Obyśmy tak się spotykali, latali, rozmawiali o modelach jak najczęściej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ahaweto Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 :shock: A myśmy się nie odważyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niki Opublikowano 2 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 Prawdę mówiąc pozytywnie zaskoczyła mnie taka duża frekwencja kolegów modelarzy. Obyśmy tak się spotykali, latali, rozmawiali o modelach jak najczęściej! Jak przy tak kiepskim wzroku można było wczoraj tak dobrze latać na sporym wietrze Były co najmniej dwie koleżanki, które mają na swoim koncie już zbudowanie przynajmniej jednego modelu latającego!! Pozdrawiam Gosia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 2 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2011 O kurde ale gafa! :oops: Oczywiście koleżanek i kolegów :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ted850 Opublikowano 3 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2011 Nam się udało dzisiaj nadrobić wczorajsze zaległości z latania :jupi: Jeszcze raz Życzę Wszystkim aby Nowy Rok był dla nas Łaskawy i dał nam Dużo Szczęścia i Radości :!: :!: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jutro wolne ..... zapraszam około południa na zimowe latanie (z nartami i nie tylko) na marchewki. Wojtek sprawdził dziś teren i jest w miarę gładko - smarować narty i latamy :lol2: Zapowiada się słaby wiatr, więc może znajdą się też kombaty ESA którym zimno nie oblodzi skrzydeł? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbatus Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Hehe nie zmieniłem wątku tylko szukam kontaktów. Pamiętasz jak rozmawialiśmy, że trzeba by szukać ludzi do kombatu w naszych okolicach? Więc szukam Mam już kilka namiarów, zobaczymy czy coś się z tego wykluje A co do latania to ja baaardzo chętnie, tylko mój Lanos już wyzionął ducha na dobre i nie opłaca mi się go naprawiać, a nowe auto dopiero w połowie lutego więc :ass: jestem całkowicie uziemiony :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal11c Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Na jakie MARCHEWY ? GDZIE TO? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tprudzic Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 no wlasnie ja tez chcialem zapytac ktore miejsce nazywacie marchewkami? znalazlem tego linka: http://maps.google.pl/maps?f=d&source=s_d&saddr=Nieznana+droga&daddr=%C5%81ukasza+G%C3%B3rnickiego&geocode=FcmY_AIdLCswAQ%3BFTBx_AIdhkgwAQ&hl=pl&mra=dme&mrcr=0&mrsp=1&sz=15&sll=50.104423,19.939542&sspn=0.017781,0.029998&ie=UTF8&ll=50.104754,19.937053&spn=0.017781,0.029998&t=h&z=15 tylko nie wiem czy chodzi o punkt A czy B, czy moze i A i B ale gdzie mirolek bedziesz jutro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jutro o godzinie 12 w punkcie A. Narty zamiast kół i latamy. Ma być praktycznie bezwietrznie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tprudzic Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 moj Elektro Junior bedzie jutro gotowy (bez nart ;-) ), co do pogody to onet mowi ze bedzie wiatr 21km/h, ale mysle ze jak na moj 4 raz to dam sobie rade z takimi warunkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 koło południa ma być cisza. Wiatr poniżej 1 m/s. Przed dwunastą ma wiać z prędkością poniżej 4 m/s (czyli poniżej 14km/h). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Właśnie w prognozie pogody po Teleekspresie zapowiedzieli na jutro straszne wichury. Ale numeryczna prognoza z ICMu mówi coś innego i mam nadzieję, że ma rację i jutro polatamy na "Górnych Marchewkach". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Czasami ICM też się myli :wink: I w tym nadzieja bo akurat ICM dla mojego rejonu zapowiada dość silny wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CoolSky Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Jakie tam marchewki...... Czyżyny RULES :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Callab Opublikowano 5 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Może i RULES, ale większym spaliniakiem na nartach tam nie polatam. Więc w tym sensie RULES trochę słabszy ;-) I w tym nadzieja bo akurat ICM dla mojego rejonu zapowiada dość silny wiatr, A no tak. Dla Warszawy zapowiadają "szóstkę". Ja przy szóstce jeszcze latam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 no...Nie badz taki skromny. Ostatnio latales w porywach do 11m/s i to przy ziemi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi