samolocik Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Leniuchy do roboty :devil: http://www.centrum-modelarstwa.pl/Articles-168324182-57-Wiosenny-Konkurs.aspx Wojtek, weź na dobry początek moją relację :mrgreen: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=35932
michal11c Opublikowano 11 Marca 2011 Opublikowano 11 Marca 2011 Dziś latały dwie maszyny: MUSTANG Michała i trener Kuby (Byczka). Ja jak zwykle bez własnego modelu... Chyba stałem się pilotem oblatywaczem... :shock:
Ellipsis Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Dzisiaj Czyżyny pękały w szwach. Wiosenne słońce i brak wiatru przyciągnął sporo pilotów jak i sympatyków. ESA chwilę powalczyły na skrawku nieba a parę zdjęć możecie zobaczyć TUTAJ chociaż szkoda było czasu na zdjęcia więc zdjęć niewiele
f-150 Opublikowano 12 Marca 2011 Opublikowano 12 Marca 2011 Działo się ,oj działo Najpierw polatałem Dornierkiem Potem Marek popierdział spalinową Cessną I nadszedł czas na clou dzisiejszego dnia czyli test nowej marki akumulatorów. Postanowiliśmy sprawdzić ile są warte i zakatować na śmierć w Funjecie. Akumulator 2200 30C czyli teoretycznie w porywach 66A. Po podłączeniu Wattmetera odczyt 86A pobieranego prądu ;D .No to w górę.Osiągi modelu podobne jak przy zasilaniu 4S.Po lądowaniu pakiecik ciepły ale nie parzy i brak jakichkolwiek oznak puchnięcia.Ładowanie i zmiana śmigła na większe.Pomiar 90,7A.I znowu w górę. No teraz to już musimy dać mu radę.I daliśmy ..........ale napędowi Funjeta.Akumulator ledwo ciepły.Rewelacja :rotfl: Esiarze jak zwykle zajadle walczyli Michał tak jak wczoraj szalał mustangiem i spalinowym trenerkiem
f-150 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 No Panowie co jest.Tyle kretów dziś podobno było i nikt nie ma zdjątek?
yay Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Tutaj jest pare fotek: https://picasaweb.google.com/anna.makarowska/Wiosenne_latanie#
From_heaven Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 A co się stało z Mustangiem? Czy komisja już ustaliła przyczynę?
Ted850 Opublikowano 13 Marca 2011 Opublikowano 13 Marca 2011 Widzę że "działo się" na Czyżynach :!: :!: :!: ja musiałem się poświęcić obowiązkom rodzinnym i udało mi się zaliczyć tylko trzy loty w bliskiej obecności dwóch "kosiarek do EPP" jak Darek pieszczotliwie nazywa swojego "małego" T-rexs'ika. Z Darkiem miałem już " " i więc dzień zaliczam do udanych :devil: :devil:
Qbatus Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 No to polataliście chłopaki trochę w niedziele. Pogoda udała Wam się znakomicie. Mi niestety nie udało się do was dołączyć, a bardzo szkoda, bo widzę dwa nowe myśliwce. Zawsze to by było fajnie zciąć tasiemkę w dziewiczym modelu :devil: No i atrakcji też nie brakowało, przyznać się który z Was "japończyków" zapolował na mustanga? :shock: Piotrze filmy trochę rozczarowują Zdjęcia fajne, bo model latał powoli i nie ma śmigła w obiektywie, ale jak byśmy poczekali jeszcze z godzinę to była by lepsza widoczność. A tak to 2-3 km i tylko mgła. Ten z walki też niezbyt udany. Po pierwsze ciężko trafić w pole walki patrząc na model tylko z ziemi. Od czasu do czasu coś przemyka przed obiektywem i tyle. Poza tym źle się do tego zabraliśmy. Nie przewidzieliśmy, że na większości ujęć podchodzisz od strony pasa czyli pod słońce No i latałeś i latałeś a youtube przyjmuje tylko filmy do 10 min, a te mają dużo więcej. Zresztą chyba nie warto wrzucać. Trzeba wszystko jeszcze raz przemyśleć i może lepsze będą następnym razem.
darek.3333 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 No i latałeś i latałeś a youtube przyjmuje tylko filmy do 10 min, a te mają dużo więcej. Zresztą chyba nie warto wrzucać. Trzeba wszystko jeszcze raz przemyśleć/ Ale zawsze można zmontować z najciekawszych kawałków - no i chyba youtube teraz przyjmuje 15-to minutowe filmy. Z mojego doświadczenia najlepiej oglądają się filmy do 6-ciu minut. :wink:
Qbatus Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 no i chyba youtube teraz przyjmuje 15-to minutowe filmy Racja. Wrzuciłem i dostałem komunikat, że za długi i został usunięty, więc już nie sprawdzałem ile ma. Teraz sprawdziłem i ma 16:48 :devil: Nie obrabiam filmów, bo nie jestem jeszcze na tyle w tym biegły. Kamerka "gumcam" ma słabą jakość, po zmontowaniu w programie traci się na jakości, a youtube jeszcze ją pogarsza, więc efekt końcowy jest marny. Poza tym nie chce mi się bawić i obrabiać filmu 16 minutowego, gdzie fajnych ujęć uzbiera się może z minutę. Pobawię się jak będzie coś lepszego.
mirolek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Zawsze to by było fajnie zciąć tasiemkę w dziewiczym modelu Ale smakosz .... ja unikałem jak mogłem nowego Huricana bo nie chciałem podpaść u Ani Takie fajne malowanie, że żal byłoby go naznaczyć śladami CA a Hurican pojawił się w powietrzu po tym jak Hellcat zakleszczył się w powietrzu z KI - na jednym zdjęciu widać sytuację ułamek sekundy przed zderzeniem. Potem jeszcze biały Ił strącił z nieba Aircobrę za co "w nagrodę" zielone KI Piotrka odcięło mu ogon. Zielony Ił Marcina w walce spisał się doskonale i zaliczył 3 cięcia a potem stracił silnik przy ataku na kreta z małej wysokości. Reasumując, starcie ESA bardzo wyrównane Marcin, Piotr i ja po 3 cięcia, Hubert jedno a Rafał jedno albo dwa ale Hurican to był jedyny model który skończył walkę w jednym kawałku - widać Rafał latał zachowawczo :rotfl: który z Was "japończyków" zapolował na mustanga? To był spory huk .... Mustang ma słuszne rozmiary i świetnie prezentuje się w powietrzu ale zawiódł kabel uczeń-trener i przez chwilę nikt nie miał nad nim kontroli.ms
Qbatus Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 ja unikałem jak mogłem nowego Huricana bo nie chciałem podpaść u AniNo to mamy nowego (nową) w eskadrze?Hurican to był jedyny model który skończył walkę w jednym kawałku - widać Rafał latał zachowawczoAha...pilot oblatywacz wziął go w swoje ręce. Aniu ćwicz, ćwicz. Jak tam motoszybowiec? Kiedy poleci?No to się działo. Dużo cięć, dużo modeli w powietrzu i dużo klejenia czyli to co lubimy najbardziej :mrgreen: no może z tym klejeniem to trochę przesadziłem :devil:
mirolek Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Rafał latał ale model jest Ani ...... dobrze, że przetrwał cały z tym klejeniem to trochę przesadziłem wczoraj mi zabrakło przyspieszacza, tyle było klejenia ..... SW mojego ił-a odbudowałem z 6 elementów :-) ms
samolocik Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Kuba nie martw się, następnym razem nie będzie słońca i podczepimy jakiś telefon to i zdjęcia wyjdą jak trzeba. No i nie będę się już krecił w kółko :jupi:
Qbatus Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Rafał latał ale model jest Ani ...... dobrze, że przetrwał cały Wiem, że model Ani, dla tego na początku myślałem, że jednak zdecydowała się polecieć. No wczorajszą walkę przetwał, ale jak trafi na gorszy dzień (a zawsze się taki zdarzy) to musi się przyzwyczaić do napraw. Niech idzie do Gosi na naukę sklejania. Jej to dobrze idzie. Witek rozwala Gosia klei :devil: podczepimy jakiś telefon to i zdjęcia wyjdą jak trzebaNo to szykuj mechanizm zwalniający migawkę. Ta kamera może robić też zdjęcia, a jakość dużo lepsza niż filmu
michał P-51 Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Jak ustaliła komisja przyczyną katastrofy nie był błąd pilota. Zawiodła technika. Po przełączeniu z trenera na ucznia (lub odwrotnie) kabelek się zbiesił i przestały działać obie aparatury A miało być bezpieczniej Na szczęście pomimo groźnie wyglądającego kreta straty nie okazały się zbyt duże, no może poza spalonym reglem.
Callab Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Opublikowano 14 Marca 2011 No to daliście czadu z tą kraksą. Czyli nawet z "trenerem" nie jest bezpiecznie. Aż nie chcę myśleć co by było, gdyby model przywalił w ... cokolwiek :shock: Michał, a masz może jakieś zdjęcie mojego Taco w locie? Udało się jakieś ładne zrobić w sobotę?
michal11c Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 Michał, a masz może jakieś zdjęcie mojego Taco w locie? Udało się jakieś ładne zrobić w sobotę?Niestety żadne nie wyszło Wojtku - wszystkie nieostre :? . Może następnym razem się uda jakieś porządne foty zrobić.
michal11c Opublikowano 14 Marca 2011 Opublikowano 14 Marca 2011 http://www.youtube.com/watch?v=YJ4ZNbVg7W4
Rekomendowane odpowiedzi