mirolek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Wszyscy już szykują się do świąt a ja wykorzystałem doskonałą pogodę i oblatałem na marchewkach spalinowego Piper-a. Nie jest to zbyt ambitny model .... można wręcz zaryzykować stwierdzenie, że każdy ma swojego Piper-a :lol2: http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6639 Model bardzo spokojny i przewidywalny a warkot silnika ma swój niezaprzeczalny urok. Spalinowe latanie choć wymaga przyzwyczajenie do nieco innego zachowania modelu, okazało się mniej uciążliwe niż pierwotnie sądziłem. Dziękuję Wojtkowi (Callab) za wsparcie techniczne i skuteczne namawianie na spalinowe loty oraz Marcinowi (mmm) za użyczony model który po małej przeróbce okazał się bardzo tolerancyjny i przyjazny dla świeżo upieczonego spalinopilota :lol2: ms
Ellipsis Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 przyjazny dla świeżo upieczonego spalinopilota :lol2: ms Czyżby to przez problemy z samozapalającymi się pakietami? :wink:
mirolek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 - raczej przez tęsknotę za młodością .... wtedy próbowałem latać na uwięzi spalinowym modelem Akrobatek, potem małym Miki a na koniec powszechnie uznanym Wicherkiem w rozmiarze 25 :-) Elektryki a zwłaszcza małe ESA są nie do zastąpienia ale powarczeć spalinką też jest przyjemnie....... a duży Mustang czeka na swoją kolej ;D ms
sebamor Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Mam pytanie, czy będzie jakiś trening ESA 1 maja? Bo wiem, że zawody są 30 kwietnia.
Qbatus Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Jako, że nie będzie mnie przez najbliższe półtora tygodnia i nie będę mógł złożyć świątecznych życzeń pozwolę sobie to zrobić tutaj. W takim razie pogodnych, zdrowych i owocnych w latanie Świąt, dyndaj... znaczy smacznych jajek i mokrego dyngusa dla wszystkich modelarzy z Krakowa i nie tylko.
Ted850 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Do Życzeń się oczywiście dołanczam i Życze Wszystkim aby te Świata upłyneły nam w miłej i przedewszystkim spokojnej atmosferze ;-) ps. oblatałem dzisiaj SAAB'a J-21 i do spełnienia wymogów Konkursu ESA zostało mi jaszcze odbyć walkę powietrzną. Jestem na poniedziałek umówiony z Mirkiem ale ponoć ma padać wiec jakby Ktoś miał jutro ochotę to mam czas do 10.00 ;-) 509565567
yay Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 https://picasaweb.google.com/anna.makarowska/SAABJ21PierwszaWalkaESA# Tutaj kolejne loty SAABa. Z obserwacji, moge powiedziec, ze lata swietnie. Stabilnie, rowno, potrafi byc zwrotny. I taki ladny - chyba poplakalbym sie gdybym go stracil Co innego P39 Huberta, stracilem go dzisiaj z usmiechem na twarzy Ted850: apopo rysowania zebow - narysuj mu zeby ale mleczne. Jak dostanie wieksze smiglo to bedzisz mogl mu narysowac wlasciwe ;P Wesolych...
mirolek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Brawo - Bravo -Tadek!!! Świetny model i bardzo dobrze lata, choć na filmie raczej ucieka :lol2: to jednak widać, że ma spore możliwości. Świetne brzmi ten pchający napęd. stracilem go dzisiaj z usmiechem na twarzy .... jak rozumiem powinno być "strąciłem ...... skoro poległa aircobra to Saab nie będzie miał żadnych szans, ma cienkie belki i faktycznie w kolizji z agresywnym hurrican-em jest skazany na przegraną :| Mam wielką ochotę zapolować na jego tasiemkę ale pogodna jutro zapowiada się taka jak dzisiaj - fatalna ms
Ellipsis Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Musze to odkręcić bo Rafał z emocji wszystko poprzekręcał To jak z samochodami, które rozdają na Placu Czerwonym Zderzył się z Ki a nie z Cobrą, tracąc bezpowrotnie kawałek skrzydła; Ki straciło śmigło a ja zimną krew więc wylądowałem szybciej niż powinienem :oops: Ostatecznie moje śmigło się znalazło a na koniec dnia zaliczyliśmy Rafałowi 2 cięcia. Świeżaka Saaba oszczędzaliśmy więc wylądował tym razem cały, ale co się odwlecze... :rotfl: A jutro kto wie, może po 14 będzie już jako tako i da się coś polatać.
mirolek Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Świeżaka Saaba oszczędzaliśmy więc wylądował tym razem cały, ale co się odwlecze... :rotfl: Dajcie najpierw Tadkowi zaliczyć cięcie, wpiszemy go do Eskadry Kraków i wtedy już taryfy ulgowej nie będzie. :lol2: Tylko gdzie ja znajdę koszulkę na jego rozmiar ? ms
Ellipsis Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Dzisiaj dla odmiany: http://www.youtube.com/watch?v=D1hJ-gM_9nY Do tego jedna walka ESA, a potem oberwanie chmury :roll:
Antek2 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ktoś sugeruje, że lotnisko Czyżyny nie jest dla modelarzy ..... trzeba wstać rano ...Byłem kilka dni temu rano (we wtorek i czwartek ok. 8-mej) i było super. Jeden kolarz, jeden pies i jakieś zabłąkane auto. Poza tym wstawanie przed godziną 9-tą jest rakotwórczeAle przed ósmą już takiego zagrożenia nie ma.
sebamor Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam, kiedy zapowiada się następny rening eskadry ESA, Będzie jakiś 1 Maja?
sebamor Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam, kiedy zapowiada się następny trening eskadry ESA, Będzie jakiś 1 Maja?
sebamor Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Witam, kiedy zapowiada się następny trening eskadry ESA, Będzie jakiś 1 Maja? EDIT: Ojoj za dużo poszło, bo mi się internet zwiesił, przepraszam
kminek Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Byłem wczoraj na EPKC poznym popoludniem na chwile. Były mocne podmuchy wiatru. Przyjemnosci zatem z latania za duzo nie bylo bo model dostawal w bok wiatr w najmniej spodziewnych momentach. Po 3cim momencie ala "serce w gardle" odpuscilem.
samolocik Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Witam, kiedy zapowiada się następny trening eskadry ESA, Będzie jakiś 1 Maja? Cześć, jest duża szansa, że 1 maja koło 9:00 będą 2-4 osoby na Czyżynach.
Rekomendowane odpowiedzi