Robert Tomzik Opublikowano 1 Maja 2012 Opublikowano 1 Maja 2012 Witam Kolegów Dzisiaj zawitałem na Pobiednik i tam się dowiedziałem od pewnego starszego Pana, że 16 czerwca jest jakiś piknik lub coś podobnego? Wiecie coś koledzy na ten temat? Chętnie bym wpadł z moją akrobatką F2B Pozdrawiam Robert
sebamor Opublikowano 1 Maja 2012 Opublikowano 1 Maja 2012 Dla wszystkich chętnych jutro od 8.00 na Czyżynach latanie od strony osiedla.
mirolek Opublikowano 2 Maja 2012 Opublikowano 2 Maja 2012 oj wiele razy już było w temacie gdzie latamy i od ktorej strony którego osiedla Dopisała pogoda i kilka osób z "zabawkami" miało radochę. Były walki ESA, oblot nowego konkursowego modelu oraz wietrzenie skrzydeł Rafika i Extrima. Wszystko na zdjęciach w galerii Tadka: https://picasaweb.google.com/110937252015594786853/LecCurtissLec# Około 11 dotarł jeszcze Bartek ze spalinowym "ToTo" ale już na zdjecia się nie załapał ms
tadek041 Opublikowano 3 Maja 2012 Opublikowano 3 Maja 2012 Hej wstaje rano jest godzina 8:27. Cóż więc czynić >> ?? Hmm czas polatać na Czyżynach więc się zbieram powoli
mirolek Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Ja poszło latanie - był ktos wczoraj jeszcze na Czyżynach? Wczoraj było tak duszno, że się nie zebrałem ale nadrobię jutro lub w niedzielę. ms
szymon_ Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Witam. Planuje ktoś jutro jakieś walki ESA na Czyżynach?
sudik Opublikowano 4 Maja 2012 Opublikowano 4 Maja 2012 Ja bym chętnie wpadł. Koło 10 powinienem się wyrobić.
f-150 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 Niespecjalnie dało się dziś polatać,ale za to był czas opływać łódkę Pierwsze dwa filmy na 2S,trzeci na 3S http://www.youtube.com/watch?v=5t6H6VCYkJY&feature=channel&list=UL
f-150 Opublikowano 6 Maja 2012 Opublikowano 6 Maja 2012 http://www.youtube.com/watch?v=jUcvG5ZEFlg&feature=channel&list=UL
tadek041 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Cześć. Czy są jakieś plany odnośnie weekendowego latanka ?? Na Czyżynach coś się szykuje. Rozkładają jakieś konstrukcje. Coś wiecie na ten temat ?? I Gdzie znaleźć alternatywne miejsce do latania. ( Wykluczając Pobiednik. ) ??
kminek Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 Nadchodzi Wiosna studencka - Czyzynalia. Wystąpią: Lipali, Illusion, Jelonek, Apocaliptica.
Antek2 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) Nadchodzi Wiosna studencka - Czyzynalia. A to znaczy, że dziury (niektórzy koledzy nazywają to wejściami) zakratowane. Modelarze spadać. No, chyba że modele zostawią w domu a zechcą się napić piwa, to Muzeum Lotnictwa - zgodnie ze swoją misją - zaprasza. .................. Czy ktoś ma wiedzę o tym, które 'lotniska' (Śmietnik, Marchewki, Przegorzały, Półłanki itp) obecnie są czynne? Edytowane 10 Maja 2012 przez Antek2
mirolek Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Czy ktoś ma wiedzę o tym, które 'lotniska' (Śmietnik, Marchewki, Przegorzały, Półłanki itp) obecnie są czynne? Wszędzie można polatać.... na Czyżynach też. Oczywiście teren osiatkowany na czas studenckiej zabawy ale jadąc od osiedla w kierunku Muzeum lotnictwa jest otwarta furtka i połowa krótkiego pasa jest dostępna. Troszkę mało miejsca ale latałem ostatnio Rafikiem i nie było problemów. Od strony akademików też jest sporo miejsca do latania. Wspomniane powyżej miejsca są zawsze dla modelarzy "dostępne" i zamiast zastanawiać się gdzie można latać, lepiej zabrać zabawki, ruszyć w teren i cieszyć się lataniem oraz przyjazną pogodą. ms
kminek Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Dokładnie - tak jak napisał Mirolek. Forumowicz Antek2 jak zwykle wylewa swoje gorzkie i nieuzasadnione żale w kierunku dyrekcji Muzeum Lotnictwa. Żeby nie rozwijać kolejny raz tematu powiem tylko: - że muzeum musi zarabiać na siebie i dorabiać (skutkiem chorej polityki miasta i państwa) więc nie dziw się że wynajmuje odpłatnie swój teren. Krzywdzące jest spłycenie misji jaką prowadzi przez cały rok muzeum mówiąc tylko o "piwie" - to chora retoryka wiadomej partii politycznej; - kolejny raz Ja zapraszam Antka2 żeby przestał wypisywać swoje dziwne wyobrażenia o Czyżynach tylko po prostu przyjechal i fizycznie zobaczył jak wygląda organizacja terenu ! Teren jest ogrodzony ALE posiada przejścia dla pieszych i rowerzystów. Jak ktoś chce, to kulturalnie zaparkuje auto na osiedlowych parkingach, przejdzie kilka kroków przez bramkę i będzie korzystał bezpiecznie z pasa startowego tak jak to robią inni. I tyle w tym temacie. Edytowane 11 Maja 2012 przez kminek
Cracoos Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 (edytowane) Hehe, tylko nie kłóćcie się znowu przez 3 strony... Edytowane 11 Maja 2012 przez Cracoos 1
f-150 Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 W zeszłym roku też lataliśmy jak były imprezy.Dla chcącego to nie problem. Temat uważam za zakończony. Amen.
Rekomendowane odpowiedzi