Jedrula Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Problem jest następujący mam samolot z lotkami na dwa serwa. Gdy włączam mikser elevon ten do lotek to jedną lotkę mam w prawym drążku a lewą w lewy. Co zrobić by obie były w lewym :?: :? PS przeszukiwałem forum ale nic nie znalazłem
karambolis8 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Pewnie serwa do złych kanałów odbiornika podłączyłeś.
Jedrula Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2010 wszystko było połączone dobrze spróbuję jeszcze z kablem Y
hubert_tata Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Gdy włączam mikser elevon... ...wszystko było połączone dobrze A wiesz co to za mikser elevon i po co Ci on?Nie znam Twojego radia, ale normalnie lotki na oddzielnych serwach robi się bez żadnych mikserów - tylko musisz serwa wtyknąć w odpowiednie gniazda/kanały.
buwi777 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 W ustawieniach TYPU samolotu podajesz ile serw jest w skrzydłach - elevon to mikser dot. ogona
Jedrula Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2010 Wiem to nie elevon pomyliłem się :oops: . Sprawa jest już załatwiona za pomocą kabla Y bez użycia mikserów.
pikasiak Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 A po co kabel Y ?. Wystarczy podłączyć prawą lotkę do odbiornika na aile, lewą do aux1. W menu nadajnika ustawiasz setup list/wing tail mix - dualaile na act i wszystko śmiga jak trzeba
Jedrula Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2010 Radzę czytać w tedy wychodzi lewa w lewym prawa w prawym
buwi777 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Radzę czytać w tedy wychodzi lewa w lewym prawa w prawym No bo se nie ustawiłeś typu model :twisted:
Jedrula Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Chodzi o ustawienie samolot lub helikopter. Jeśli tak to był ustawiony samolot.
bubu2 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 W menu ustawiasz SAMOLOT. W SETUP LIST wchodzisz w WINGTAILMIX i wybierasz jako aktywny (act) DUALAILE. Następnie w MAIN możesz (radzę) ustawić sobie jeszcze DIFERENTIAL (np. na początek 50%), różnicowe wychylenie lotek. Wcześniej wyłącz wszystkie miksery, które udało Ci się wcześniej włączyć. Z kolei w odbiorniku, serwa lotek wpinasz w kanały AILE i AUX1. I lotki bedą Ci działały na jednym drążku i dodatkowo bedą miały różnicowe wychylenia (jak należy. Nie radzę tego lekceważyć, szczególnie w większych modelach i szybowcach). Różnicowych wychyleń nie uzyskasz na rozdwajaczu Y. Masz aparaturę z komputerem i wykorzystuj jej zalety. Y jest dobry do prostych E-Skay`ów. pozdr.
Jedrula Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jak tak robiłem lotki wychodziły na prawym drążku , a po za tym problem został rozwiązany.
rapier Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jak tak robiłem lotki wychodziły na prawym drążkuJAk masz nadajnik w MODE 1 to na jakim drazku chcialbys miec lotki??????? Wlasnie na prawym maja byc
buwi777 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 MODE mam 2 No i dobrze - lewy gaz/kierunek, prawy lotki/wysokość :faja:
Jedrula Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 mode ma dwa ale kierunek i lotki podłączam na odwrót 8)
buwi777 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 mode ma dwa ale kierunek i lotki podłączam na odwrót 8) Ale kierunek jest na jednym serwie a lotki na dwóch - widzisz tę małą ale istotną różnicę :?: :idea:
Jedrula Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 widzę ale problem rozwiązany PS lotki mogą być na jednym serwie :wink:
rapier Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Ehhh. Ludzie Ci radza , a Ty dalej swoje. Jak sadzisz po co w modelu sa gniazda w skrzydlach na serwa? Chyba nie po to aby wladowac jedno serwo i pruc kadlub. Po co kupowac model za 200zl ponad jak mogles kupic mini foxa i sobie zrobic go na 2 serwach. Skoro masz aparature z komputerem to kozystaj z niego i skoro masz mode2 to lataj jak mode2 a nie kombinuj. O malo co juz modelu nie rozbiles wsadzajac serwa tylko na kierunek i wysokosc do modelu z zerowym wzniosem
Jedrula Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2010 1 serwa do lotek są dwa w obu modelach Easy Staże i Merlini, a 2 metrowy motoszybowiec ma duży wznios więc lotek nie posiada 2 O malo co juz modelu nie rozbiles wsadzajac serwa tylko na kierunek i wysokosc do modelu z zerowym wzniosem nie przypominam sobie żebym mówił o lataniu jakimś modelem fakt Easy Starem bez lotek lata się średnio przyjemnie ale lotki już są3 jedno serwo do lotek jest opcją do innych modeli nikt nie mówi o pruciu kadłuba :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.