Dj. Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Długo przeleżał w modelarni ten model. Był czas kiedy postanowiłem go nawet utylizować. Jednak z braku zajecia w zimowe wieczory dokonczyłem w/w, wyposazyłem i..., mam nadzieje na szybki oblot. Wyszedł jak widac na fotkach.Barwy to po częsci fantazja i jakies resztki co postanowiłem je" wylac" na model. Rozmiary takie jak ten bazowy: http://cyber-fly.pl/produkt-164.html, wyposazenie serwo 3Xe-sky cyfrowe 1X HS 55, silnik 2408-21T (black), smigło APC 8X4, regulator Jeti 30A, pakiet 11,1V 1250mAh KOKAM, odbiornik Futaba R617FS Fasst 2.4GHz - wszystko spakowane do wnetrza naturalnie! W tym modelu zastosowałem odmienną koncepcje chłodzenia, regulator siedzi pod kadlubem w miejscu gdzie prawdziwy KI miał prawdopodobnie chłodnice. Wylot powietrza chłodzącego silnik to boczne otwory (widac na zdjęciu) . Miałem w nie wkleic kawałki rurki aby wyglądały jak rury wydechowe, ale dzis już zabraklo mi weny... Całośc do lotu wazy 345g. Troche przegiołem z tym rysunkiem podziałów kadłuba za kabiną - wyglada jak zbudowany z cegieł :rotfl: , no ale nikt nie jest doskonały... Po oblocie beda jeszcze fotki "plenerowe" w powietrzu i jakiś materiał video (uporałem sie wreszcie z krnabrną kamera) :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 10 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2010 Proszę PANA rewelacja ! Ki-61 ma piękny kształt kadłuba i super malowania / gorzej je zrobić bo potrzeba prawie UŁAŃSKIEJ fantazji i odwagi / . Ale wyszedł ci Jarku baaardzo fajnie . A z tymi liniami za kabiną to dorysuj dodatkowe pod kabiną ale rzadziej je rozmieść i się rozejdzie CEGŁA po kościach / zgubi się to bo brakuje linii właśnie pod kabiną /. Z oblotem to SPOKOJNIE na pewno będzie latać jak pozostałe to już Jarku idzie ZA CIOSEM! :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Kolejny piękny pełnokadłubowy model - gratuluję Sklejałeś EPP z warstwowo i strugałeś czy wycinałeś to po krzywej? Chyba się wymiksuje z tego działu bo nie wytrzymuję konkurencji na takim pozimie ......... zaczynam mieć kompleksy :-) ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 No elegancki model ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 11 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Sklejałeś EPP z warstwowo i strugałeś czy wycinałeś to po krzywej? Nie,klasyczny kadłub z wyciętym srodkiem - to rdzen. Półwregi doklejone do w/w i całosć owinięta cienkim (3-4mm) EPP :mrgreen: Mirolek nie bądz taki skromny :rotfl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 Nigdzie nie uciekaj my to nie konkurencja . Czasami trzeba się przełamać i np . spróbowac WYSTRUGAĆ coś właśnie INNEGO / z pełnym kadłubem/ . Przypomnij sobie jak Jarek wcześniej opowiadał o FW-190 z pełnym STRUGANYM kadłubem , póżniej był już kadłub płaski z doklejanymi wręgami i oklejany 3-4mm płytką z Epp . Bo tylko przy robieniu nowego modelu w innej technologii wykonania nie BOIMY się trudnych wyzwań modelarskich. NIE UCIEKAJ - SPRÓBUJ . :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 11 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 no chłopaki! w koncu zaczyna ESA do mnie przemawiać! bravo DJ i Pelikan! jak podszkolę się jeszce trochę w lataniu to... Strzeżcie się! choc jeszcze nie wiem czym i w jakich barwach Was pogonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 Oooo i taka POSTAWA to mi się podoba . Zacznij już robić jakąś ESA a podszkolisz się na zawodach :mrgreen: . Może coś POLSKIEGO / było by super / Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 13 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Dziś odbył sie oblot KI 61. Cóz można powiedzieć..., bez niespodzianek. Poleciał poprawnie, lekkie trymowanie i lata dobrze: http://www.youtube.com/user/Dj1414104?feature=chclk Pare fotek "plenerowych" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Coś nie mogę OTWORZYĆ filmu ale spodziewałem się Jarku że będzie latać poprawnie jak poprzednie modele w Twoim wykonaniu . Ładnie się prezentuje w locie na tle białego śniegu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Coś nie mogę OTWORZYĆ filmu No nie wiem, wydaje mi sie że link jest poprawny.Taaa, biały śnieg już mi sie opatrzył. Zdecydowanie lubie zimę na obrazkach. A kysz, poszła sobie! Chce WIOSNY!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Chce WIOSNY!!!Nie ty jeden.Model w powietrzu wygląda ślicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Włącz KI-ję i zestrzel wszystkie, padające płatki śniegu, to wiosna nadejdzie wcześniej... :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Włącz KI-ję i zestrzel wszystkie, padające płatki śniegu, to wiosna nadejdzie wcześniej... Jakby to było tak proste - już dawno bym to zrobił :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pelikan1500 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Zima ,zimą ale trzeba się już ZBROIĆ bo pierwsze zawody tuż ,tuż . To w tym sezonie przegląd nowych modeli zapowiada się bardzo ciekawie . Chyba Jarku URACZYSZ nasze SPRAGNIONE oczy pięknym widokiem swojego KI-61 w walce ./ pozostałe pełnokadłubowce mile widziane /. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj. Opublikowano 14 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Chyba Jarku URACZYSZ nasze SPRAGNIONE oczy pięknym widokiem swojego KI-61 w walce Byc moze, ale nie wiem czy ktoś inny tego nie zrobi... :cry: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=25047 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Chyba Jarku URACZYSZ nasze SPRAGNIONE oczy pięknym widokiem swojego KI-61 w walce Byc moze, ale nie wiem czy ktoś inny tego nie zrobi... :cry: http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=25047 no cos ty Jarek :shock: takiego modelu chcesz sie pozbyć :?: na pewno znajdziesz jeszcze jakiś wolny karton do przeprowadzki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.