Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Witam czy ktoś z was interesuje się triopsami? te ciekawe stworzenia są z ponad 200mld lat wstecz! jeżeli ktoś jest zainteresowany hodowla takiego czegoś zapraszam na forum : http://triops.za.pl dowiesz się tu wszystkiego o hodowli kilka fotek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 2. Czerwony pasek otrzymasz za: - złe nazewnictwo postów np: "Pomocy", "Jak to naprawić", bez przedstawienia problemu - wpisywanie treści nie związanych z modelarstwem (spam) - dokonywanie wpisów w nieodpowiednich działach (np. umieszczenie elektryka w spalinach ) - pisanie w sposób niezrozumiały (niepoprawna pisownia, popełnienie licznych błędów ortograficznych, używanie slangu); żadne dysfunkcje nie zwalniają od poprawnego i logicznego formułowania swoich wypowiedzi - powtarzające się wypowiedzi w znaczącym stopniu obniżające ogólny poziom forum - posiadanie w awatarze innego wizerunku niż swojej twarzy lub całej postaci (może być np. z modelem) - propagowanie innych stron internetowych bez wyraźnej potrzeby i merytorycznego związku z tematem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Stecio! Ale jego temat i adres strony właściwie mają związek - jak by nie patrzeć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 ...no i hajdpark :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Niby tak, ale mi to wygląda na reklamowanie forum (co jest też zabronione). Mam to wrażenie, bo to nowe forum z dwoma tematami. Poza tym coś tak czuję, że meloonik je założył... (te forum) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 No i co z tego. Raczej nie będzie tam rozmowy o RWD 5,silnikach itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Założył to założył, chwała mu za to. Nie wiedziałem że takie CÓŚ istnieje. Ciekawe, ciekawe. Na forum sie nie zapisałem, ale przeczytałem post na forum. Ciekawe ile osób hoduje to pskudztewko. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 właśnie między innymi to forum istnieje aby się tego dowiedzieć u mnie 3 osoby ze szkoły to hodują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Niby tak, ale mi to wygląda na reklamowanie forum (co jest też zabronione) A od kiedy to jest zabronione i kto to zabronił ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 te ciekawe stworzenia są z ponad 200mld lat wstecz! :rotfl: :rotfl: :crazy: deko koleś przesadził,ziemia ma ponoć troszkę wiecej niż 4.5mld lat..chyba,żę to gatunek Pradawnych(Stargate):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 upppss miało być 200mln lat temu.. pomyłka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
upgrayedd Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Dobra, zareklamował, to zareklamował. Jeżeli ktoś dowiedział się czegoś o triopsach, dzięki tej stronie to dobrze. Wracając do tematu, to przewinął mi się woreczek z cystami - wymieniłem je na kolonię mrówek L. niger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 Panowie myśle że ta zasada nie obejmuje hydeparku [administracja powinna dopisać to w regulaminie bądź przymykać na to oko]. Poniekąd nie jest to też propagowanie a jedynie pokazanie strony :wink: Ja te stworzonka widziałem ale osobiście to wole akwaria holenderskie oraz rafowe. Niestety nie mam możliwości porządnie zająć się tematem a małe akwarium jest dużo trudniejsze od dużego [sprawdzałem]. Teraz jak usiądę to będzie przynajmniej 1000L z szybą co najmniej 2mb. Jeszcze nie zadecydowałem które akwarium to będzie, dobre zielone jest równie ciekawe jak morskie, znowu morskie jest zdecydowanie droższe, wymaga więcej uwagi i wiedzy ale za to ilość i "niepowtarzalność" zwierząt jest dużo większa [ sciąga sie to ze świata, promil stworzeń pochodzi z krajowej hodowli]. Z zielonym znowu dużo rzeczy staje się prostsze i można bardziej wkomponować całość w pokój, niebieski nie zawsze dobrze się prezentuje. Kwestia kosztów eksploatacyjnych jest też ważna - takie akwarium to około 1500watów podłączonych 24/7 Istnieje możliwość ograniczenia kosztów ale to jakby zakładać że będziemy budować tylko trenerki ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meloonik Opublikowano 27 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 posiadam akwarium morskie 550l a w akwa 60l mam triopsy powiem ci że koszty utrzymania akwa 550l nie są ogromne najwięcej prądu ciągnie schładzarka wody jeżeli kupisz porządna jak ja z pojemnikiem na wode i pojemnikiem na lod to potrafi nie chodzi przez 4-5 dni a chłodzic bedzie po 5 dniach sie uruchomi na 11 - 15h i znowu 4 dni spokoj mam rachunek za prad jakies 500-600zł miesiecznie wiec nie jest ogromnie liczac takiego kolosa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 o kurde na mnie mam krzyczala jka komp troche pochodzil dluzej i przyszlo 250zl do zaplaty XD a ty 500 szkoda ze te male stworzonka zyją tak krótko sam bym sobie po hodował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 27 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2010 ja tam wole mojego psa , ma 3 lata i gada .... oczywiscie po psiemu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 A ja mam młodszą siostrę i dosyć mi zwierząt:) Chociaż takiego legwana albo pytona królewskiego bym przygarnął... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 28 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2010 Rachunek za prąd to jedno, woda to druga strona 10% podmiana wody w 550L akwarium to jest 55L na tydzień, miesiąc to jest 200L ale to pare groszy, problem w tym że woda musi być po filtrze RO i żywicy a potem wymieszana z solą, sama sól tania nie jest. Fitoplankton, mikroelementy i wiele innych ... Zalęzy czy robimy reaktorem + płyny czy Balling. Tutaj facet opracował FAQ http://nano-reef.pl/forums.php?m=posts&q=11252 Poniekąd sprzętu w takich akwariach jest sporo, nawet DIY się znajdzie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.