lemko Opublikowano 31 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2009 Odnośnie kolanka to kolanko było z miedzi od instalacji c.o. a na końcach były dolutowane dwie wytoczone końcówki z gwintem 13x1. niestety kolanko miedziane nie wytrzymalo wstrzasów i ukrecilo sie kolo lutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Witam Odłamała mi się w tym silniku ta blaszka, o którą zazębia się iglica. Ma ktoś moze jakiś pomysł jak to naprawić? Nową blaszke zrobić ciężko, pytanie z czego i jak - taka mała? Na sztywno nie można dać bo musi być możliwość regulacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 ...z drutu się nie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomanJ4 Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2010 Możesz zastępczo spróbować 2 rzeczy 1. dopasować ew trochę przerobić pasowną skuwkę od długopisu czy pióra 2. dorobić taką ze sprężyny od starego budzika(wizyta u zegarmistrza). Ostrożnie tylko z zaginaniem pod kątem 90* - może pękać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Ok, w końcu zrobiłem tak, że nałożyłem kawałek termokurczki na pokrętło iglicy a następnie przymocowałem kawałek drutu do łoża i wygiołem tak żeby się tarło mniej więcej. Mam nadzieje ze będzie działać i iglica nie wypadnie w locie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2010 Na wszelki wypadek przywiąż do modelu kawałkiem linki. Drgania wiele potrafią :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Panowie, czy tym Saito napędzę tego http://www.nastik.pl/pilatus-porter-264m-p-2798.html Pilatus'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Panowie, czy tym Saito napędzę tego http://www.nastik.pl/pilatus-porter-264m-p-2798.html Pilatus'a? Tak, ale nie licz na wiele ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Czyli celować raczej w pojemność 30 cm3 /180/? W opisie na stronie producenta i później sklepu P. Grzegorza jest podana masa 7,5 - 8,5 kg, czyli można się domyślać, że producent podaje masę własną /zestawu/, a nie do lotu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 podana masa 7,5 - 8,5 kg, [...] do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W tej samej obudowie co 125 jest 150. Może 180 to aż za duży... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W tej samej obudowie co 125 jest 150. W tej samej obudowie co 125 jest 100. A 180 i 150 ma ten sam karter co 120. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgadza się, '... co 120', dzięki za korektę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.