Skocz do zawartości

Sebart Sukhiu 30e

uve

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej trochę grubsze 3,5-4 ale chodziło mi o wysokość tego konkretnego podwozia .Tylko 8,5 cm +koła.Trochę mało jak do akrobata z dużym śmigłem.Według mnie powinno mieć ok.11-12 cm

Opublikowano

Witam . Zarówno Katana S30 SebArtu jak i Su S30 mają właściwie dobrane golenie podwozia i nie ma sensu niczego zmieniać . Spisuje się ono na trawie znakomicie , zwłaszcza jak zastosuje się koła piankowe 65-70 mm . To za małe koła są przyczyną problemów przy startach i lądowaniach z trawy a nie materiał goleni podwozia .

Opublikowano

Zależy od warunków sa lotniska takie jak nasze gdzie tylko druty zdają egzamin mam to od lat wypraktykowane.Jak wpadniesz w dziure to nawet duże koło nie uratuje przed wyrwaniem.Dobrze dobrane podwozie drutowe potrafi poddać się aż pod skrzydło i przejechac przez wszystko.

Jestem jak najbardziej za tym aby dostosować warunki do modelu, a nie model do warunków, ale czasami nie ma innego wyjscia w moim przypadku z alu podwoziem musze jechać 35 km na sąsiednie lotnisko.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

...kółeczkach z zestawu ....

To nie są kółeczka z zestawu, zamontowałem o 1cm większe. Mam nadzieje, że podołają...

Opublikowano

Witam.

Chciałem tylko powiedzieć, że wczoraj oblatałem Angel'a 30 również z Sebartu i to na standardowym podwoziu. Spisało się całkiem dobrze. Model lata jak marzenie i ląduje bardzo powoli. Jak na pierwsze 2 loty to jestem baaaaardzo zadowolony. Model nie wymagał żadnego trymowania, coś takiego zdarza się raczej rzadko. Polecam.

Opublikowano

Coś ciężki 1320g mój Yak 54 waży 1200g z pakietem

Miałem tego Yak-a, jest troszkę mniejszy. W Sukhoi mam nieco mocniejszy silnik

i pakiet o większej pojemności :)

Opublikowano

Witam.

Chciałem tylko powiedzieć, że wczoraj oblatałem Angel'a 30 również z Sebartu i to na standardowym podwoziu. Spisało się całkiem dobrze. Model lata jak marzenie i ląduje bardzo powoli. Jak na pierwsze 2 loty to jestem baaaaardzo zadowolony. Model nie wymagał żadnego trymowania, coś takiego zdarza się raczej rzadko. Polecam.

Z Sebartu miałem Su 29 50E i powiem, że tak samo 0 trymowania i ten ogromny zapas na wszystkich sterach :shock: i tylko kilka % miksu do żylety tak jak podaj instrukcja.Na pewno jeszcze kiedyś kupie coś z tej firmy.Mimo wysokiej ceny warto, bo za dobre trzeba zapłacic.

Już niedługo w powinien się pojawić w mix model Su 29 50E V2 z profilowanymi statecznikami, wiekszym pdowoziem oraz zmienionym mocowaniem kabiny.

Opublikowano

Dziś wykonałem pierwsze loty. Niestety, przy pierwszej próbie nie zauważyłem, że nie mam rewersu na sterze wysokości :/ Efekt po 5metrach model wbił się w ziemie. Straty to pęknięta osłona silnika, oraz połamana półka dla pakietu. 2 godzinki pracy i kolejna próba. Model wzbił się bardzo szybko. Lata stabilnie, cho trochę nerwowo. Zwiększyłem expo i mam nadzieje, że będzie teraz jeszcze lepiej. Szkoda tylko, że przy pierwszym locie zaliczyłem kreta, doszło jakieś 30gr dodatkowej wagi....

Wieczorem postaram się o zdjęcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.