piotr Posted October 18, 2006 Share Posted October 18, 2006 ostatnio stałem się posiadaczem bardzo fajnego silniczka niedługo będzie ulotniony tylko muszę dorobić do niego jakiś tłumik......... może ktoś ma jakiś na zbyciu od piły do przerobienia??? rozstaw śrób to 40mm a może ktoś mi coś doradzi w tej sprawie??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted October 20, 2006 Author Share Posted October 20, 2006 NO I JEST MODEL DO MEGO ZDZ Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelmaniak Posted October 20, 2006 Share Posted October 20, 2006 fajny silniczek... Za jaką kwotę zgodziłbyś się przestać być jego właścicielem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted October 20, 2006 Author Share Posted October 20, 2006 no i chu .... z tego nie chcą się pokazywać te zdjęcia :x, a jeśli chodzi o taki silnik to mogę jedynie coś poszukać w dobrej cenie jak chcesz modelmaniaku i to do 1500 zł góra MOTYL:Jakoś nie pokusiłęś się wyedytować powyższego postu:( próbuj ja wrazie czego poprawie i poweim co źle, narazie nic nie edytowałes Link to comment Share on other sites More sharing options...
modelmaniak Posted October 20, 2006 Share Posted October 20, 2006 chyba zdecyduje sie na ZG38... Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted October 20, 2006 Author Share Posted October 20, 2006 ja oddałem za niego dokładnie 1250 zł były tańsze za 1000 zł ale ten po prostu jest jak nówka a te 1500 to jest górna granica cen w czechach za silniki tego typu za 850 zyli też był zdz 40 ale po przejściach :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted October 24, 2006 Author Share Posted October 24, 2006 a tu mam porównanie wielkości i jeszcze jedno dziś zabieram się do remontów mego PITTSA , może coś z tego będzie???? muszę mu zmienić ster wysokości bo jest w opłakanym stenie i podoklejać folię na całym kadłubie Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Piotr, źle to robisz troszke. :? musisz najpierw otwierać zdjęcie żeby by ło duże, a potem sprawdzać własciwości, bo sam widzisz że takie małe coś wychodzi :? (na zdjęciach piotr w roli wadera ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patryk Urban Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Właśnie tak jak poprzednio było dobrze. Jeśli chcesz zobaczyć powiększoną fotkę to sobie na nią klikasz :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
neon Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 ale mi tak nie działa ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert_tata Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Fajne fotki Ale powiększanie też mi nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
motyl Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 Fajne fotki Ale powiększanie też mi nie działa Bo piotr zrobił linki do minaiturek Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba Posted October 24, 2006 Share Posted October 24, 2006 a maksymalna wyswiatlana wilkosc fotki to 640X480 pozmieniajcie co trzba a potem ktos posprzata temat :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted October 26, 2006 Author Share Posted October 26, 2006 niestety nie zawsze jest jakby się chciało, model jest po przejściach i wymaga w tej chwili dużo uwagi i wkładu pracy, a do tego obejrzałem że ster kierunku jest mniejszy nisz w oryginale aż o 4 cm i powinien być bardziej wypukły, kolejna sprawa to stery wysokości- są w opłakanym :cry: stanie i trzeba je zrobić na nowo, dziś jeszcze się zabiorę za komorę silnikową bo też nie jest za ciekawie, no i statecznik pionowy z tego co widzę to trzeba dorobić końcówkę bo była ułamana i wklejona byle jak :? nigdy nie lubiłem remontu modeli, jakoś zawsze wolałem zrobić coś na nowo :idea: Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted October 30, 2006 Author Share Posted October 30, 2006 dziś prace posunęły się do przodu 1) zrobiny ster kierunku 2) statecznik poziomy też już prawie gotowy, jeszcze zostały stery wysokości, ładnie wszystko pooklejać i montować wyposażenie no, a potem próby Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemique Posted October 30, 2006 Share Posted October 30, 2006 fotki! zrob fotki jak cos opisujesz , to dodaje smaczku relacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted October 30, 2006 Author Share Posted October 30, 2006 jak będę miał aparat to na pewno to zrobię, ale na dzień dzisiejszy to muszę go pożyczać :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MareX Posted October 31, 2006 Share Posted October 31, 2006 Znam ten ból Piotrze. Ja też musiałem czekać na "łaskawość" synka, który idąc z duchem czasów już dawno temu sprawił sobie cyfraczka. W końcu i ja się szarpnąłen na Canona za całe 530 zł /z dużą kartą/ i teraz mogę się przechwalać swoimi "dokonaniami". Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr Posted November 7, 2006 Author Share Posted November 7, 2006 mam takie pytanko: -z czego zrobić odciągi usztywniające statecznik poziomy? żeby to nie wyglądało kiczowato, model jest spory, a stateczniki są zbyt elastyczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irek M Posted November 7, 2006 Share Posted November 7, 2006 Możesz użyć np plecionki zakończoną śrubą rzymską. Wtedy masz regulację naciągu. Ja w swoim nieuporcie i Fokkerze mam plecionke o śr. 0,1 mm jest bardzo miękka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.