Ryszard_I Opublikowano 17 Listopada 2010 Opublikowano 17 Listopada 2010 Dzisiaj stwierdziłem , że do aktualizacji softu odbiorników WEA pasuje kabel USB HYPERION HP-TI-PRGUSB for TITAN ESC . Należy tylko zastosować przejściówkę z wtyku FUTABA na wtyk JR , ponieważ gniazdo SCU w odbiornikach WEA nie toleruje wtyku FUTABA .Kabla takiego używałem do aktualizacji softu w ładowarce EOS 0610iDUO . Być może ktoś już posiada taki kabel więc nie musi kupować kabla WEA .
Wiesiek Opublikowano 18 Listopada 2010 Autor Opublikowano 18 Listopada 2010 Ja uzywam orginalnego kabla WEA,niestety nic innego nie udalo sie przypasowac .Kabla do modulu tez nie warto kupowac w WEA,kabel z mojej ladowarki(iCharger208B)tez pasuje,podobnie z mini kamerki(brelok)
Wiesiek Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2010 Od niedawna w sklepach ukazaly sie nowe odbiorniki smart 8.Technicznie sa identyczne jak seria micro(podwojne,telemetria),roznia sie tylko obudowa przez co znakomicie nadaja sie do waskich kadlubow(F3J,F3F).Najtaniej z tego co udalo mi sie znalesc jest tutaj http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5863
Wiesiek Opublikowano 17 Grudnia 2010 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2010 Nowa zabawka w hangarze:GPS-WEA.Na dzisiaj spawdzilem w domu i w aucie(zimno i masa sniegu)dziala . Podaje wysokosc od ziemi w metrach,predkosc w km/h,m/s,odleglosc modelu od nadajnika w metrach,aktualny kurs itd.W programie Giga Control mozna wszystko bardzo latwo ustawic.Oprocz informacji glosowej wszystko jest zapisane na karcie SD.W zestawie :GPS,2kable,instrukcja obslugi(D,GB).GPS podlaczamy bezposrednio do odbiornika.Jak widac na fotkach nizej jest bardzo maly.Do odsluchu w czasie rzeczywistym nalezy zainstalowac modul glosowy(do pobrania na stronie WEA). http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5912 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5913 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5914
Wiesiek Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Opublikowano 20 Lutego 2011 Tabela ustawien modulacji nadajnikow i modulu WEA.Orginalna wersja w jez.niemieckim do pobrania na str.WEA. http://www.pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=6325
piotras Opublikowano 7 Maja 2011 Opublikowano 7 Maja 2011 Na stronie WEA jest do pobrania nowy soft V2.35 link
Wiesiek Opublikowano 7 Maja 2011 Autor Opublikowano 7 Maja 2011 Na stronie WEA jest do pobrania nowy soft V2.35 link Nic dziwnego sa bardzo aktywni na rc network de i szybko reaguja na problemy modelarzy. Oby tak dalej. Ps:Piotr,dlaczego w Polsce WEA jest tak malo popularny :?:
piotras Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Ps:Piotr,dlaczego w Polsce WEA jest tak malo popularny Dobre pytanie, myślę że mało modelarzy wie że cos takiego jest na rynku, jak pierwszy raz wpadłem na lotnisko z tym systemem to się pytali co ja mam przyczepione do tego nadajnika a no i standardowe pytanie, a gdzie masz antene? :mrgreen: . A tak na poważnie to jakis sklep modelarski w Polsce powinien się zajać sprzedażą tego systemu, może liczba użytkowników by się zwiększyła.
Wiesiek Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Kolejny nowy soft do pobrania na stronie WEA: V2.50
Wiesiek Opublikowano 23 Grudnia 2011 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2011 Witam Do konca stycznia mozna wymienic za doplata modul DV3 na nowy DV4. Zainteresowani proszeni sa o kontakt tel. lub email. Doplata wynosi 60 Euro plus koszt wysylki.Cena modulu DV4 na dzis 148 Euro. Przypominam ze taka wymiana jest mozliwa tylko do konca stycznia 2012.
Wiesiek Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Od stycznia uzywam nowego modulu DV-4 i po tych kilku miesiacach uzytkowania postanowilem co nieco o nim nabazgrac. W porownaniu do starego DV-3 to zupelnie inna bajka.Nie tylko obudowa jest nowa .Wzmocniono sygnal nadawczy i odbiorczy,glownie sygnal telemetrii.Ostrzezenia o slabym sygnale i inne bledne informacje to juz historia.Zmieniono BUTTON 1 i BUTTON 2, sa bardziej wyczuwalne. GPS Wea pracuje o niebo lepiej.Modul glosowy jest bardziej rozbudowany.Z 12 kanalow jest teraz 16.To te najwazniejsze moim zdaniem zmiany.Oczywiscie jest tez nowy GigaControl.
Maciek A. Opublikowano 8 Października 2012 Opublikowano 8 Października 2012 Mam pytanie do posiadaczy sytemu Weatronic. Czy podobnie jak w przypadku Jeti do poprawnego działania modułu wystarczy zasilanie wraz z sygnałem PPM o dowolnej polaryzacji (moduł obsługuje rówież PCM i inne systemy, ale mnie interesuje zwykły PPM8) Na fotografiach widac że przewód łączący moduł z nadajnikem jest czterożyłowy (+, -, PPM i ??) - do czego jest czwarty przewód? Zastanawiam się czy da się podłaczyć moduł do dowolnej innej aparatury z wyjsciem PPM niż te do których Weatronic produkuje przejściówki.
Wiesiek Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Praktycznie modul WEA mozna podlaczyc do kazdej aparatury z wyjsciem PPM.Czwarty przewod to +. 1 plus 2 minus 3 plus 4 sygnal/PPM
Pułkownik Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Panowie, ludzie już latają na sprzęcie Weatronic. System jest wyśmienity. Zasięg pewny do 5 km. Trzeba trochę czekać na BAT64.Na stronie Weatronic można pobrać w pdf-ie formularz zamówienia i wypełnić go przesyłając skan do WEA. Trzeba zaznaczyć kolor, drążki itp. Zamówień jest dużo i czas oczekiwania 3-4 miesiące.. Ale warto. Jak dostanę, to napiszę coś więcej. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.