Skocz do zawartości

Weatronic 2,4 GHz

Wiesiek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj stwierdziłem , że do aktualizacji softu odbiorników WEA pasuje kabel USB HYPERION HP-TI-PRGUSB for TITAN ESC . Należy tylko zastosować przejściówkę z wtyku FUTABA na wtyk JR , ponieważ gniazdo SCU w odbiornikach WEA nie toleruje wtyku FUTABA .Kabla takiego używałem do aktualizacji softu w ładowarce EOS 0610iDUO . Być może ktoś już posiada taki kabel więc nie musi kupować kabla WEA .

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja uzywam orginalnego kabla WEA,niestety nic innego nie udalo sie przypasowac :( .Kabla do modulu tez nie warto kupowac w WEA,kabel z mojej ladowarki(iCharger208B)tez pasuje,podobnie z mini kamerki(brelok) :D

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nowa zabawka w hangarze:GPS-WEA.Na dzisiaj spawdzilem w domu i w aucie(zimno i masa sniegu)dziala :D .

Podaje wysokosc od ziemi w metrach,predkosc w km/h,m/s,odleglosc modelu od nadajnika w metrach,aktualny kurs itd.W programie Giga Control mozna wszystko bardzo latwo ustawic.Oprocz informacji glosowej wszystko jest zapisane na karcie SD.W zestawie :GPS,2kable,instrukcja obslugi(D,GB).GPS podlaczamy bezposrednio do odbiornika.Jak widac na fotkach nizej jest bardzo maly.Do odsluchu w czasie rzeczywistym nalezy zainstalowac modul glosowy(do pobrania na stronie WEA).

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5912

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5913

http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=5914

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Na stronie WEA jest do pobrania nowy soft V2.35 link

Nic dziwnego sa bardzo aktywni na rc network de i szybko reaguja na problemy modelarzy.

Oby tak dalej.

Ps:Piotr,dlaczego w Polsce WEA jest tak malo popularny :?:

Opublikowano

Ps:Piotr,dlaczego w Polsce WEA jest tak malo popularny

Dobre pytanie, myślę że mało modelarzy wie że cos takiego jest na rynku, jak pierwszy raz wpadłem na lotnisko z tym systemem to się pytali co ja mam przyczepione do tego nadajnika :) a no i standardowe pytanie, a gdzie masz antene? :mrgreen: .

A tak na poważnie to jakis sklep modelarski w Polsce powinien się zajać sprzedażą tego systemu, może liczba użytkowników by się zwiększyła.

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Do konca stycznia mozna wymienic za doplata modul DV3 na nowy DV4.

Zainteresowani proszeni sa o kontakt tel. lub email.

Doplata wynosi 60 Euro plus koszt wysylki.Cena modulu DV4 na dzis 148 Euro.

Przypominam ze taka wymiana jest mozliwa tylko do konca stycznia 2012.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Od stycznia uzywam nowego modulu DV-4 i po tych kilku miesiacach uzytkowania postanowilem co nieco o nim nabazgrac.

W porownaniu do starego DV-3 to zupelnie inna bajka.Nie tylko obudowa jest nowa ;) .Wzmocniono sygnal nadawczy i odbiorczy,glownie sygnal telemetrii.Ostrzezenia o slabym sygnale i inne bledne informacje to juz historia.Zmieniono BUTTON 1 i BUTTON 2, sa bardziej wyczuwalne. GPS Wea pracuje o niebo lepiej.Modul glosowy jest bardziej rozbudowany.Z 12 kanalow jest teraz 16.To te najwazniejsze moim zdaniem zmiany.Oczywiscie jest tez nowy GigaControl.

post-3460-0-17609800-1344247131_thumb.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam pytanie do posiadaczy sytemu Weatronic. Czy podobnie jak w przypadku Jeti do poprawnego działania modułu wystarczy zasilanie wraz z sygnałem PPM o dowolnej polaryzacji (moduł obsługuje rówież PCM i inne systemy, ale mnie interesuje zwykły PPM8) Na fotografiach widac że przewód łączący moduł z nadajnikem jest czterożyłowy (+, -, PPM i ??) - do czego jest czwarty przewód?

Zastanawiam się czy da się podłaczyć moduł do dowolnej innej aparatury z wyjsciem PPM niż te do których Weatronic produkuje przejściówki.

• 2 lata później...
Opublikowano

Panowie,

ludzie już latają na sprzęcie Weatronic. System jest wyśmienity. Zasięg pewny do 5 km. Trzeba trochę czekać na BAT64.Na stronie Weatronic można pobrać w pdf-ie formularz zamówienia i wypełnić go przesyłając skan do WEA. Trzeba zaznaczyć kolor, drążki itp. Zamówień jest dużo i czas oczekiwania 3-4 miesiące.. Ale warto. Jak dostanę, to napiszę coś więcej. 

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.