noker Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 Czy ktoś spotkał w sieci jakiś manual do tej kamerki? POWER wiadomo - świeci niebieska dioda i błyśnie czerwona na początki MODE? do czego? niebieska świeci i czerwana błyska Przycisk nagrywania to wiadomo podczas ładowania z USB powinna świecić niebieska i czerwona? zmienia się to jakoś po naładowaniu aku? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moriq Opublikowano 18 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2010 http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1188019&page=3 tutaj masz instrukcję oraz sterownik, możesz wtedy zrobić sobie z niej webcama. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Inżynier Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Dzięki za pomoc.Zmiana daty bez zarzutów.Jako webcam sprawdza się wyśmienicie. :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalot Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 Jeżeli data nie daje się ustawić w opisany wcześniej sposób poprzez plik TAG.TXT (u mnie to nie działało): plik nazywa się TIME.TXT a zawartość w jednej linii: 2010.11.03 21:10:00 reszta procedury standardowo - przegrać do folderu głównego karty. Po odłączeniu od komputera włączyć kamerę - WYŁĄCZYĆ kamerę - włączyć ponownie. Bez wyłączenia i ponownego włączenia, zmiana nie była zapisywana. Charakterystyczne w tej wersji softu kamery - data jest niewielką czcionką w lewej górnej części ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Pewnie to większość z Kolegów już też rozgryzła, ale napomknąć nie zaszkodzi. Zauważyłem że w gumcamie (w turnigy zapewne też) przyjmuje datę chętnie i praktycznie za każdym razem po wyczyszczeniu karty i sformatowaniu jej w kamerce przez kabelek. Jeśli więc zależy nam na nagraniu z aktualną datą, tuż przed lataniem (tego samego dnia np. ) powinno się poza naładowaniem aku, tez sformatować kartę i wkleić na świeżo plik tag. U mnie to działa. Bo kamerka potrafi sama z siebie zmienić datę na "standardową' czasem juz po dwu, trzech dniach. Wyjmowanie karty też często kasuje datę. Ja mam inny problem. Kamerka a właśćiwie jej soft robi błędy w zapisywaniu. Widać to w czasie odtwarzania. potrafi "przystopować" na dwie, trzy, kilka klatek. Potem w czasie odtwarzania w tych miejscach poza widocznymi przeskokami tez minimalnie się zatrzymuje na ułamek sek. I niedaleko w odległości kilkunastu do kilkudziesięciu klatek potrafi zgubić też taką samą ilość klatek. U Was też to występuje? Co z tym mozna zrobić? P.S. Wiem, ze to nie jest sprzęt z górnej półki, jednak takich przeskoków nie powinien robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Jesteś pewien, że to wina softu a nie wadliwej karty pamięci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krankor Opublikowano 5 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2010 Sprawdziłem teraz, nie ma różnicy, czy 4 czy 8 Gb. Obie Kingstony, na obu przystaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cracoos Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Jeżeli data nie daje się ustawić w opisany wcześniej sposób poprzez plik TAG.TXT (u mnie to nie działało)... Powyższa metoda działa także w niedawno zakupionej kamerce, która wyświetla datę w kolorze białym w prawym dolnym rogu. Domyślna data to rok 2046 :roll: Bardzo dziękuję! ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 13 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2010 Pod żadnym pozorem nie wolno przestawiać tych dat :!: :!: :!: Oglądaliście kilkanascie dni temu film z 1928 r gdzie rozmawiają przez telefony kom; :devil: Będziecie autorami własnego. Ja swojej daty - 2090 nie zmieniałem, za 80 lat będą mieli hit na miarę naszego wspomnianego wyżej :idea: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cracoos Opublikowano 14 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2010 :rotfl: Masz rację! Pospieszyłem się trochę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek_op Opublikowano 5 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2011 Odkopuje stary temat, ale ponagrywałem trochę testowych filmików i zastanawia mnie jedna rzecz. W danych technicznych kamery podane jest FPS: 30 (True Rating) natomiast jak odtwarzam sobie film klatka po klatce to mogę naliczyć około 10 klatek w czasie sekundy. Ilość klatek się zmienia od 9 do 12 na sekundę. Czy to jest normalne , do odtwarzania używam GOM Playera, o co tu chodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gites Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Szukałem czegoś o tej kamerce... no i znalazłem Po pierwsze, darek_op, z tego co się orientuję, format AVI nie koduje obrazu na zasadzie klatek. Ale standard określa jednocześnie coś co nazywa się "IFrame". Można powiedzieć w wielkim uproszczeniu, że to taka "klatka stop" wykorzystywana przez odtwarzacze, np. do wyświetlania obrazu podczas szybkiego przewijania do przodu lub do tyłu z jednoczesnym podglądem. Jest to konieczne gdyż procesor w odtwarzaczu nie jest w stanie tak szybko dekodować strumień AVI. Tak, że jeśli w jakimś odtwarzaczu software'owym będziesz sobie klikał "po klatce" to najprawdopodobniej będą wyświetlane wspomniane IFrame'y. Ich liczba w określonym czasie może być różna i zależy od tego jak program tworzący plik AVI jest skonfigurowany, np. jedna ramka IFrame występuje co pół sekundy. Spróbuj otworzyć swój plik w programie o nazwie VLC Media Player. W menu "Narzędzia" masz opcję "Informacje i pliku" - tam sprawdź ile jest FPSów. Po drugie... odkryłem przypadkiem, że wielkość liter w nazwie pliku konfigurującego datę i czas określa wielkość liter w nazwach zapisywanych filmików, np. - TAG.TXT daje nam SUNP0001.AVI - tag.txt daje nam sunp0001.avi - TAG.txt daje nam SUNP0001.avi Takie tam w sumie bezużyteczne znalezisko Po trzecie, ktoś pytał jak usunąć z obrazu datę i czas... Niestety wygląda na to że jedyna opcja to wylutowanie układu pamięci, przeprogramowanie go i wlutowanie ponownie. Cała procedura została dokładnie pokazana na tym filmie: http-~~-//www.youtube.com/watch?v=EEYZbknQM6s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr K Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Cześć ja próbuje ustawić date w swojej kamerce Turnigy Mini DV. Kombinowałem juz chyba wszystkie możłiwości z tymi plikami tekstowymi i nadal jest to samo -data z 2009 roku. Ma ktoś jescze jakis pomysł? Już sobie poradziłem znalazłem programik który sam tworzy plik tekstowy i zadziałało Software for Time setting http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__13983__Turnigy_highrate_30FPS_Ultra_small_Digital_Camera_without_memory_card_.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.