modelpiotrek Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 W imieniu Gliwickiego Stowarzyszenia Modelarzy Lotniczych zapraszam do udziału w Mistrzostwach Polski Modeli Zdalnie Sterowanych z Napędem Elektrycznym RCES, które rozegrane zostaną na lotnisku w Gliwicach 2 maja ( w niedzielę) 2010 roku. Zawody przeprowadzone będą bez podziału na kategorie wiekowe a organizatorzy nie zapewniają zakwaterowania i wyżywienia. Obowiązują licencje sportowe Aeroklubu Polskiego ważne na 2010 rok. Zgłoszenie prosimy wysyłać drogą elektroniczną do dnia 26 kwietnia 2009 roku ( qbit@digi.pl) z podaniem minimum częstotliwosci 2 kwarców, które mogą być przez zawodnika używane w trakcie zawodów. więcej informacji tutaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 2 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Witam Zawody mimo początkowo kiepskiej pogody udało się rozegrać. Nie obyło się bez strat niestety! poniżej link do fotek RCES Nasza Jotka hehehe ona tez latała chociaż nisko http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4659 Co pozostało z Pike Perfecta http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4662 Na starcie http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4663 Lądowanie http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4661 Mistrz Polski jeszcze klasy RCES na rok 2010 Michał Skarwecki ze Skoczowa http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=4660 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Czy jest jakaś kategoria, w której Michał nie jest Mistrzem Polski? Gratulacje !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 2 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2010 Czy jest jakaś kategoria, w której Michał nie jest Mistrzem Polski? Gratulacje !! ta w której jeszcze nie wystartował Gratulacje dla Mistrza! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2010 Oglądając Michała jak lata Jantarem elektro zrozumiałem że moim latam jak stara babcia ))) heheheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Oglądając Michała jak lata Jantarem elektro zrozumiałem że moim latam jak stara babcia ))) hehehehPatrząc na loty Michała czymkolwiek człowiek dochodzi do takiego samego wniosku Mógłbyś przybliżyć tą kategorię? To coś pokroju F5J? Jest jeszcze jakiś podział na podklasy? Bo jakoś nie widzę rywalizacji Jantara z modelem domowej roboty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Nie ma zadnych podklas szybowiec z napedem elektrycznym to wszystko jedynie masa stwarza ograniczenie reszta dowolna mozesz latać czym chcesz małym czy duzym laminat lub balsa czas startowy 600sek z tego ma byc 540s lotu slizgowego itd aha ladowanie na punkt i w zależności od odległości mniej lub wiecej pkt fajna zabawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Jak przeczytałem regulamin, to ta kategoria jest praktycznie dla wszystkich, modele bez specjalnych wymagań a dziwi tak mała frekwencja! :shock: Duch rywalizacji zanika w narodzie - a szkoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Może wszyscy boją się Michała może trochę za bardzo otwarta ta klasa - z laminatami czymkolwiek innym trudno rywalizować :roll: co się stało Pike'owi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 zakłócenia ! a latał na 2,4 giga odbiornik to corona ale nie pamietam który model zawodnik od Pike skasował dwa swoje modele (drugi to hotliner) a junior z Rybnika który latał Starlingiem równiez na 2,4 giga i również na coronie też miał zakłócenia trzpnął modelem ale na tyle szczęśliwie ze do remontu się nadaje. fakt frekfencja dziwi bo klasa jest tak jak pisze Arek dla wszytkich zreszta w czechach jest bardzo popularna mam nadzieję że za rok bedzie o wiele więcej zawodników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 hmm... a na 2.4GHz miało nie być zakłóceń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek Morawski Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 odbiornik to coronamodel za 1.500 euro a odbiornik za 120 zł - sorry ale to ma krótkie nogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Jak przeczytałem regulamin, to ta kategoria jest praktycznie dla wszystkich, modele bez specjalnych wymagań a dziwi tak mała frekwencja! :shock:Myślę że głównym powodem było to: Obowiązują licencje sportowe Aeroklubu Polskiego ważne na 2010 rokWiele osób nie posiada licencji bo nie widzi takiej potrzeby. Nie będzie chyba wydawała pieniędzy na licencję+badania żeby pojechać na 2-3 zawody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Arek niestety też się dziwiłem heh Marcin koszt licencji to 40zł a lekarza 30 suma 70 zł na rok czy to drogo? możliwe ale przyjemność polatania z najlepszymi , podpatrzenia nowych technologi, nawiązania nowych znajomości hmm bezcenny zawodniczo latam w F1E i startując w PŚ poznałem wielu wspaniałych ludzi których pozwolę sobie nazywać już moimi przyjaciółmi ( chodzi mi o zawodników jak i polskich jak i zagranicznych ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Marcin koszt licencji to 40zł a lekarza 30 suma 70 zł na rok czy to drogo?no nie tak do końca, 40zł licencja, u lekarza sportowego płaciłem 80zł, wystawił mi zaświadczenie warunkowo bo wymagał jeszcze laryngologa i okulistę. W wakacje, nie w sprawie licencji, byłem u laryngologa w Krakowie - 150zł wizyta, wiem że da się taniej, ale liczmy 100zł i ok. 100zł okulista, w sumie ok. 300zł - robi się drogo... nawet jakby iść do najtańszych lekarzy to i tak jest 200zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Kuba na temat lekarzy nie będę się wypowiadał z mojej strony mogę Ci zaproponować przenosiny do GSML i lekarz bedzie Cię kosztował tyle co mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 a co to takiego ? :roll: sorry za niewiedzę :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarwi Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Co Was, koledzy pogięło z tym słodzeniem? :oops: Chyba, że chcecie żebym pod taką presją nie doleciał do pierwszej bazy w Mechelinkach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba r. Opublikowano 4 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 ehh Mechelinki, morze, F3F, zawody ... szkoda, że nie dam rady się wybrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelpiotrek Opublikowano 4 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2010 Kuba GSML to Gliwickie Stowarzyszenie Modelarzy Lotniczych prezesem jest TKN p.Stanisław Kubit zresztą bardzo znana osobowość w światku modelarskim ) Michał hehehe nie bądź taki skromny dałeś nam małą naukę latania w Gliwicach ! lepiej powiedz czy oblataliscie to nowe zbocze w Czarnej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.