radga Opublikowano 17 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2010 Witam przewód paliwowy np taki http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=12146 będzie ok. przewód trzyma się sam nie trzeba klipsów śmigło ja do tego silnia używam master airscrew 11*6 s2, jeszcze co do pakietu zasilającego ja nie bylem zadowolony z sanyo polecałbym pakiety Hitec 1600mAh w zupełności starczy. do odpalania zaopatrz się w grube robocze rękawice śmiga do spalin są ostre jak żyletka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 23 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 Panowie, ostatnio myślałem ( :crazy: ) i tak mi sie wymyśliło czy może Extrim z Artexu nie był by dobrym modelem jak dla mnie. Co o tym sądzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 23 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2010 exTRIMa będę polecał zawsze. Łatwo go zaadaptować pod spalinkę .15 i zbiorniczek 100ccm. Z OS MAXem .15AX bez problemu wisi. Przy okazji - wybij sobie z głowy ręczne (bez rozrusznika) zapalanie silników, nie mając żadnej wprawy. Zabijesz się :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlem Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 ...Przy okazji - wybij sobie z głowy ręczne (bez rozrusznika) zapalanie silników, nie mając żadnej wprawy. Zabijesz się A co mają powiedzieć ci, którzy bawili się silnikami (i to samozapłonowymi ) przed wymyśleniem rozruszników? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Co sprytniejsi używali rączki od pędzla... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Co sprytniejsi używali rączki od pędzla...Dokładnie jak ja ale dopiero przy 15ccm i śmigłach APC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Wtedy żadne APC jeszcze nie istniało... :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej_t Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Dlatego napisałem ,,dopiero" i ,,15ccm" bo kiedyś samozapłon 5ccm to już był wypas ale swoją Jenę 2,5ccm odpalałem palcem. Ale sposób dzisiaj też jest dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 A co mają powiedzieć ci, którzy bawili się silnikami (i to samozapłonowymi ) przed wymyśleniem rozruszników?Własnie mój pierwszy jena 2,5 cm ...A mam extrima do małego remontu może go weżmiesz pod spalinke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tochy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Jeśli naprawę chcesz mieć wiele uciechy z latania spaliną to tylko FunFlay.Już sama nazwa zachęca do zabawy FunFly.... yjachhh ... fuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 FunFly.... yjachhh ... fujAkurat mam madmana kilka juz lat i bardzo lubię nim latać . Teraz dostał ASP 4T 91 i czekam na pogodę . Nie wiem co masz do funfly ... porównać mogę do Katany 50. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tochy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Szczerze.... jak czytam, że ktoś poleca model "funfly" jako pierwszy model do nauki latania to mnie skręca... Jak sama nazwa wskazuje to rodzaj modelu do latania na wesoło. Osobiście uważam, że taki model jest dla modelarzy mających ponad podstawowe kwalifikacje do latania, wyuczone już odruchy i podstawowe figury akrobacyjne / zwroty. Nie powinno się wskazywać dla początkujących z racji braku w/w podstaw. Prosty model górnopłat "cessna" zestaw lub akrobat wystarczy do nauki latania, opanowania figur płaskich (lądowanie, startowanie, zakręty na jednym poziomie, nawet beczki) a nawet może ostudzić słomiany zapał... Równie dobrze mógłbym polecić model aircombat... ale chodzi o wskazanie prostego, łatwego i w miarę taniego pierwszego modelu spalinowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Ja dodałbym jeszcze, że dobrze by było, gdyby niemal z każdej pozycji sam wrócił do lotu poziomego po puszczeniu wszystkich drążków. FunFly tego nie zrobi, żaden akrobat też nie. A dolnopłat? Chyba tylko taki ze skrzydłami mocno zadartymi do góry, bo inny chce latać w pozycji każdej, tylko nie na brzuchu... ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tochy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Trymowanie modelu to już inna bajka i odbiega od tematu.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 jako pierwszego nie ale kolega latał elektrykami ... madman dużo wybacza :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazio Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Podpuścił nas tą nitką, a teraz się chacha. Włożyłby silnik itd. w to co ma i by latało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tochy Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 A jak fun fly to budował bym sam SOUFAN'a plany gdzieś sie błąkają. No ale zależy mi na modelu rtf i takim trochę spokojnym. Liczę na to ze uda się dogadać z Panem Radkiem i ubijemy interes :wink: Tochy, Latałem już modelami które potrafią trochę akrobacji. (na tą chwile katuje trzeciego Ultrona 3D) Szukam czegoś do szaleństw ale i spokojnego pływania w powietrzu. Jak pisano wcześniej, trenerkiem szybko się znudzę, a dolnopłat będzie następny. Jakiś warbird Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Dzięki uprzejmości Radka na moim warsztacie jest już Extra 300S Gotowa do lotu Rozpiętość 150cm Silnik MVVS- 8ccm Waga do lotu -ok 3.2 Kg Wczoraj latałem nim pod okiem Radka I tak sobie spędziliśmy kawałek popołudnia. Model jest bardzo szybki ale da się go opanować. Dziś za pewne będą kolejne loty. Postaram sie o foto i video relacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiSon Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 W tym tygodniu rowniez przyszedl do mnie ten model i czeka gotowy do lotu Boje sie isc go oblatac z powodu dosc mocnego wiatru. Pozdrawiam Edit. Nie masz na odwrót tych skrzydel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.